Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη Ο επόμενος στόχος…

Ο επόμενος στόχος…

panathinaikos zielona kuzmic

panathinaikos - zielona - kuzmic

Ο Παναθηναϊκός χρειαζότασιν τη νίκη κόντρα στη Ζιελόνα Γκόρα για να εξασφαλίσει την πρόκριση του στο Top 16 της Ευρωλίγκα. Ο στόχος επετεύχθη με εμφατικό τρόπο καθώς οι “πράσινοι” διέσυραν του πρωταθλητές Πολωνίας, με τον φωτεινό πίνακα να αναγράφει το 82-51, στο τέλος του αγώνα.

Ένας από τους παίκτες που αποτελεί σταθερά θετικό σημείο αναφοράς -ιδίως στην άμυνα- για το συγκρότημα του Σάσα Τζόρτζεβιτς είναι ο Όγκνιεν Κούζμιτς. Ο Σέρβος σέντερ ήταν και χθες (11/12) εξαιρετικός, αγγίζοντας το νταμπλ-νταμπλ καθώς τελείωσε το ματς με 8 πόντους (4/6 διπ.-0/2 βολές) και 9 ριμπάουντ.

Το eBasket.gr μίλησε με τον 25χρονο ψηλό, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, αναφορικά με την πρόκριση, τους λόγους της αγωνιστικής βελτίωσης του “τριφυλλιού” αλλά και τις βλέψεις του στο Top 16.

“Παίζουμε πολύ καλά στην έδρα μας, η αυτοπεποίθηση μας έχει αυξηθεί και αυτό είναι απόρροια του γεγονότος ότι γνωριζόμαστε καλύτερα και χτίζουμε χημεία. Κοινός παράγοντας όλων των τελευταίων μας νικών είναι η άμυνα. Μέσω αυτής καταφέραμε να επιβάλλουμε το παιχνίδι μας και να βγούμε νικητές” εξήγησε ο Κούζμιτς για να προσθέσει, σχετικά με την επόμενη φάση της Ευρωλίγκα, ότι:

“Δεν κοιτάμε μακριά. Επικεντρωνόμαστε σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, σίγουρα αναμένονται δύσκολα ματς αλλά, φυσικά, ο στόχος μας είναι η πρόκριση στα πλέι οφ. Όμως, είναι πολύ νωρίς για να κοιτάζουμε τόσο μακροπρόθεσμα. Δεν ξέρουμε ακόμα ούτε καν τις ομάδες που θα βρούμε μπροστά μας. Προχωράμε βήμα-βήμα” επεσήμανε και ερωτηθείς για το αν οι “πράσινοι” έχουν κάποια προτίμηση σε αντιπάλους, ήταν κατηγορηματικά αρνητικός και ξεκαθάρισε πως “Εμείς κοιτάμε τα “του οίκου μας” και το επόμενο παιχνίδι. Δεν μας απασχολεί ποιους θα αντιμετωπίσουμε”.

Τέλος, έκανε ειδική μνεία στους οπαδούς του “τριφυλλιού” υπογραμμίζοντας πως “Με τέτοιους οπαδούς είναι δύσκολο να χάσεις και πιο εύκολο να αποδώσεις πολύ υψηλά στάνταρ” για να συμπληρώσει:

“Το πρόγραμμα μας ήταν δύσκολο στην αρχή της σεζόν, γι’ αυτό και γνωρίσαμε κάποιες κακές ήττες αλλά καταφέραμε να αναπληρώσουμε το χαμένο έδαφος. Έχουμε βρει τα πατήματα μας και πρέπει να συνεχίσουμε αναλόγως. Αυτό σε συνάρτηση με την θερμή υποστήριξη των οπαδών μας, αποτελούν τους σημαντικότερους παράγοντες, εν όψει των αναμετρήσεων για το Top 16“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπασκόνια 101-90 (vid)

Η Ρεάλ Μαδρίτης απέχει μια νίκη από το Final Four Η Ρεαλ Μαδρίτης έκανε το 2-0 απέναντι στ…