Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη Ο Αρόγιο δεν “μασάει” τα λόγια του

Ο Αρόγιο δεν “μασάει” τα λόγια του

arroyo barcelona

arroyo-barcelona

Το νικηφόρο σερί εννέα αγώνων, της Μπαρτσελόνα, σε βάρος του Παναθηναϊκού, τερματίστηκε χθες (04/12) στο ΟΑΚΑ, με τους “πράσινους” να επικρατούν με 93-86, για την 8η αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Ευρωλίγκα.

Αμέσως μετά την κόρνα της λήξης, το eBasket.gr βρέθηκε στα αποδυτήρια των “μπλαουγκράνα” και συνομίλησε με τον Κάρλος Αρόγιο. Ο Πορτορικανός στάθηκε στα μεγάλα σουτ των “πρασίνων” και παραδέχτηκε την ανωτερότητα τους, ξεκαθάρισε ότι η ομάδα του κοιτάει μόνο τα “του οίκου της” και δεν “κρύφτηκε”, τονίζοντας ότι η Μπάρτσα στοχεύει στην κατάκτηση της Ευρωλίγκα.

“Στην άμυνα καταφέραμε να αποδώσουμε σε ικανοποιητικό επίπεδο αλλά επιθετικά δεν ήμασταν, αναλόγως, αποτελεσματικοί. Βέβαια, ο Παναθηναϊκός έβαλε μεγάλα σουτ, με τον Διαμαντίδη και τον Φελντέιν, τα οποία καθόρισαν την έκβαση του αγώνα. Πρέπει να βελτιωθούμε για τη συνέχεια και να διορθώσουμε τα λάθη μας” επεσήμανε αρχικά ο 36χρονος γκαρντ και ξεχώρισε την ενέργεια ως έναν τομέα που υπερείχαν οι “πράσινοι“:

“Ο Παναθηναϊκός έλεγχε το παιχνίδι κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και έβγαζε περισσότερη ενέργεια στο παρκέ. Όταν καταφέραμε να πάρουμε εμείς το μομέντουμ, μπορέσαμε να πλησιάσουμε αλλά οι αντίπαλοι μας έβαλαν καθοριστικά καλάθια, όπως προείπα. Άξιζαν τη νίκη, αλλά εμείς σίγουρα είμαστε καλύτεροι από αυτό που δείξαμε”.

Σχετικά με το ποιες ομάδες ξεχωρίζει ως φαβορί, ο Αρόγιο ήταν κατηγορηματικός: “Εμείς, φυσικά! Είμαστε ομάδα που στοχεύει στην κατάκτηση της Ευρωλίγκα και δεν μας απασχολεί τι κάνουν οι υπόλοιπες. Κοιτάμε να βελτιωθούμε και να παρουσιαστούμε καλύτεροι”.

Τέλος, όσον αφορά την πίεση που συντροφεύει τους παίκτες στο υψηλότερο επίπεδο, υπογράμμισε πως “Η πίεση είναι συνώνυμο του πρωταθλητισμού. Αν δεν υπάρχει πίεση τότε κάτι δεν πάει καλά. Πρέπει και οφείλουμε να παίζουμε, πάντα, έχοντας την υποχρέωση της νίκης να μας “βαραίνει”. Διαθέτουμε παίκτες με τεράστια εμπειρία και ποιότητα και άπαντες έχουμε πολύ υψηλές βλέψεις για τη φετινή σεζόν”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (19/4)

Τα φώτα σε ΟΑΚΑ και Βιτόρια Δύο παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (1…