Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα MVP του πρώτου γύρου ο Μπουρούσης

MVP του πρώτου γύρου ο Μπουρούσης

bourousis laboral

bourousis-laboral

Η κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκα ολοκληρώθηκε χθες (19/12), με την πραγματική διοργάνωση να ξεκινάει στο τέλος του μήνα και δη με την έναρξη του Top 16. Οι δύο ελληνικές ομάδες πήραν το εισιτήριο της πρόκρισης, όπως προμηνυόταν, και ετοιμάζονται για να ριχτούν στην αρένα του επόμενου γύρου. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε πιο απαιτητικό όμιλο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει εύκολο έργο. Τα πάντα θα αποδειχθούν στο παρκέ.

Αφήνοντας πίσω τη regular season, ρίχνουμε μια ματιά στους κορυφαίους αυτής και το ελληνικό “χρώμα” είναι έντονο. Ξεκινώντας, κορυφαίος παίκτης όλου του πρώτου γύρου είναι ο Γιάννης Μπουρούσης! Ο διεθνής σέντερ μοιάζει αναγεννημένος στη Βασκονία και πραγματοποίησε φανταστικό πρώτο γύρο, με 15 πόντους, 9.6 ριμπάουντ, 2.2 ασίστ και 1 τάπα, μέσο όρο! Το index χτύπησε “κόκκινο” και δη 23.6 που είναι το υψηλότερο από οποιονδήποτε άλλο παίκτη, όπως και ο αριθμός των ριμπάουντ που κατέβασε. Και στις δύο κατηγορίες βρίσκεται στην κορυφή.

Το ελληνικό “άρωμα” είναι διάσπαρτο έντονα στις λίστες μεταξύ των κορυφαίων της κάθε στατιστικής κατηγορίας. Ο Νικ Καλάθης βρίσκεται στην 3η και 4η θέση, σε ασίστ (6.8) και κλεψίματα (1.8), αντίστοιχα, ενώ ακόμα είναι 12ος σε αξιολόγηση (15.5) και 5ος σε λεπτά συμμετοχής (30:52).

Στη λίστα των σκόρερ ο Γιάννης Μπουρούσης (15), έχει τα “γαλανόλευκα” πρωτεία, στην όγδοη θέση και ο Γιώργος Πρίντεζης βρίσκεται στη 10η, με 14.1 πόντους ανά παιχνίδι.

Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα είναι τρίτος σε ευστοχία από τη γραμμή της φιλανθρωπίας, με το εκπληκτικό 86.5%, έχοντας μπροστά, τους Τεόντοσιτς (90%) και Ντε Κολό (91.4%), ενώ, ακολουθεί ο Γιάννης Μπουρούσης, με 84.9%. Ο Τζέιμς Γκιστ είναι ο έβδομος πιο εύστοχος παίκτης της διοργάνωσης από κοντινή και μέση απόσταση (67.4%). Όσον αφορά τα τρίποντα, υψηλότερα στη σχετική λίστα από τους Έλληνες, είναι ο Γιάννης Αθηναίου (48%), στην 14η θέση, που ισοβαθμεί με τον Στράτο Περπέρογλου.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…