Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Μεγάλη υπόθεση για τον ΠΑΟΚ”

“Μεγάλη υπόθεση για τον ΠΑΟΚ”

markopoulos

markopoulosΟ Σούλης Μαρκόπουλος ήταν απόλυτα ικανοποιημένος με την νίκη-πρόκριση επί της Λιέτουβος Ρίτας (81-88), πράγμα το οποίο είχε αποτυπωθεί στο πρόσωπο του μετά το τέλος του παιχνιδιού. Ο κόουτς του “δικεφάλου” μίλησε μετά το τέλος του παιχνιδιού στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου και τόνισε το πόσο σημαντική είναι η πρόκριση στους “32” για την ομάδα του.

Οι δηλώσεις του αναλυτικά:

“Από την αρχή της κλήρωσης ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο το έργο μας, καθώς ο όμιλος είχε πολύ δυνατές ομάδες και είναι μεγάλη έκπληξη για μένα που έμειναν έξω η Μπεσίκτας και Λιέτουβος. Το παιχνίδι στην Ουγγαρία ήταν ένας αγώνα που σημάδεψε την πορεία της ομάδας. Από την μία μας άφησε πίσω και δημιούργησε την εντύπωση ότι μπορεί η ομάδα να μείνει έξω, αλλά είδαμε πόσο δυνατή ήταν η Σζολνόκι που πέρασε στην επόμενη φάση, ενώ εμείς παλέψαμε από εκεί και μετά και το κάναμε μέχρι το τέλος. Σημείο κλειδί ήταν το παιχνίδι με την Μπεσίκτας, όπου ακόμη κι όταν μείναμε πίσω στο σκορ, το πιστέψαμε και μάλιστα πολύ και δείξαμε από εκείνο το παιχνίδι ότι μπορούμε να προχωρήσουμε. Και το πετύχαμε.

Νομίζω ότι είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για την ομάδα μας που για δεύτερη συνεχόμενη φορά προκρίνεται στους “32” του Eurocup και ελπίζουμε να κάνουμε ανάλογη πορεία και στη συνέχεια. Σήμερα είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία δύσκολη ομάδα, αλλά παίξαμε πολύ καλά ακόμη κι όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Είχαμε την πίεση του “πρέπει”, αλλά ακόμη και όταν η ομάδα μας βρέθηκε να ακολουθεί, αντιδράσαμε σωστά. Τα παιδιά ήθελαν πολύ τη νίκη, θέλουμε όλοι να συνεχίσουμε στην επόμενη φάση του θεσμού. Βρήκαμε τις αδυναμίες του αντιπάλου και τα εκμεταλλευτήκαμε στη διάρκεια του αγώνα. Χάσαμε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και με τον τρόπο που το χάσαμε θα μπορούσαμε να είχαμε επηρεαστεί, ιδιαίτερα εάν η ομάδα είχε ένα παιχνίδι την εβδομάδα. Ωστόσο, με τα δύο ματς και τους αγώνες του Eurocup δεν έχεις χρόνο να σκεφτείς και αυτό μας βοήθησε να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να πετύχουμε τον στόχο μας.”

Τους παίκτες της ομάδας εκπροσώπησε ο Κώστας Βασιλειάδης: “Μετά το πρώτο δεκάλεπτο που ήμασταν καλύτεροι, έπεσε η ομάδα σε ένταση. Στο ημίχρονο είπαμε ότι αν τους αφήσουμε ελεύθερα και χωρίς πίεση θα μας έβαζαν 100 πόντους, οπότε κλείσαμε στην άμυνα, τους περιορίσαμε στους 31 στο δεύτερο ημίχρονο, φάνηκε η διάθεσή μας και φτάσαμε στη νίκη. Η ομάδα είχε παίκτες να την κουβαλήσουν στο τέλος, ο ένας βοήθησε τον άλλο, βρήκαμε τις σωστές επιλογές, πήραμε τα ριμπάουντ και προκριθήκαμε.

Νομίζω ότι πετύχαμε μία πολύ σπουδαία νίκη και είναι μεγάλη και η επιτυχία μας. Η ομάδα επειδή είναι νέα ομάδα θέλει χρόνο όπως όλες οι ομάδες. Και αυτό συνέβη και με εμάς, που μέσα από τα παιχνίδια γινόμαστε καλύτεροι. Η ομάδα πέρασε πολλά, είχαμε τραυματισμούς, αρρώστιες, αλλά αρχίζουμε να βρίσκουμε τον ρυθμό μας, παίζουμε πιο ελεύθερα, όλα τα παιδιά παλεύουμε κι αυτό φάνηκε και στην πορεία. Νομίζω ότι δίκαια περάσαμε, γιατί ήμασταν καλύτερη ομάδα κι από τις δύο ομάδες που έμειναν έξω, αλλά και τους Ούγγρους.

Μπροστά μας έχουμε πλέον ένα άλλο πρόγραμμα, φορτωμένο, αλλά ευχάριστο. Και είναι σημαντικό ότι θα παίζουμε δύο παιχνίδια την εβδομάδα για τους επόμενους δύο μήνες. Θα έχουμε ρυθμό και μόνο καλύτερα μπορούμε να πάμε. Τώρα μάλιστα που θα έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε με πολύ καλούς αντιπάλους και ομάδες που δείξαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε απέναντί τους, είναι ευκαιρία και για τον κόσμο, να έρθει να δει πολύ ωραίο μπάσκετ, αλλά να βοηθήσει πραγματικά την ομάδα, να στηρίξει ερχόμενος στο γήπεδο. Θέλουμε να είναι δίπλα μας, γιατί θα έρθουν πολύ καλύτερες μέρες για τον ΠΑΟΚ.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χρήστος Κολλάρος
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Νεραντζάκης: «Η εικόνα μας δεν είναι αυτή που πρέπε»

Στην κακή εικόνα της ομάδας του αναφέρθηκε ο Στάθης Νεραντζάκης. Μετά την εκτός έδρας ήττα…