Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ματς παρωδία και αντίδραση από Ευρωλίγκα (vid)

Ματς παρωδία και αντίδραση από Ευρωλίγκα (vid)

CWdA25KWsAAUU J

darussafaka-maccabiΗ Νταρουσάφακα και η Μακάμπι Τελ Αβίβ τέθηκαν αντιμέτωπες με τους μεν Τούρκους να συμβιβάζονται με ήττα κάτω των 11 πόντων και τους Ισραηλινούς να επιδιώκουν την ισοπαλία με απώτερο σκοπό να πάει το ματς στην παράταση και εκεί να διεκδικήσουν νίκη με παραπάνω από 11 πόντους και να είναι αυτοί που θα συνεχίσουν στην επόμενη φάση.

Με τα παραπάνω δεδομένα επιδόθηκαν σε ενέργειες που μετέτρεψαν τον αγώνα αυτό σε τραγέλαφο. Μετά το παιχνίδι, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, πήρε θέση η Ευρωλίγκα μέσω ανακοίνωσής της.

Αναλυτικά:

“Για τα όσα συνέβησαν στο ΝταρουσάφακαΜακάμπι Τελ Αβίβ, που έγινε στην Κωνσταντινούπολη στις 17 Δεκεμβρίου του 2015, η Ευρωλίγκα ανακοινώνει τα εξής:

1. Σε όλα τα παιχνίδια της Ευρωλίγκας εφαρμόζονται οι επίσημοι κανονισμοί της FIBA.

2. Στο συγκεκριμένο ματς εφαρμόστηκαν οι επίσημοι κανόνες μπάσκετ, όταν στο τέλος της τέταρτης περιόδου η φιλοξενούμενη ομάδα προσπαθούσε να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, προκειμένου να διεκδικήσει τη νίκη με πάνω από 11 πόντους διαφορά.

3. Από την ίδρυσή της το 2000, η Ευρωλίγκα κάνει ετήσια σεμινάρια, όπου συμβάλλουν στη βελτίωση των επίσημων κανονισμών της FIBA. Αυτό οφείλεται αρκετά στη συνεισφορά των προπονητών στις ετήσιες συναντήσεις τους, στην Επιτροπή Διαιτησίας, στα στελέχη της λίγκας και άλλους εμπλεκόμενους. Οι προτάσεις αυτές πηγαίνουν στην Τεχνική Επιτροπή της FIBA, όπου υιοθετείται η πλειοψηφία τους.

4. Η Ευρωλίγκα θα συμβουλευτεί τα στελέχη της προκειμένου να βρει μία πιθανή λύση για όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του ματς ΝταρουσάφακαΜακάμπι Τελ Αβίβ. Θα μπορούσαμε να προτείνουμε να μην μετρούν οι πόντοι στις παρατάσεις, σε παιχνίδια της κανονικής διάρκειας. Αυτή και άλλες προτεινόμενες βελτιώσεις θα σταλούν στην Τεχνική Επιτροπή της FIBA για διαβούλευση. Οι επόμενες αλλαγές στους επίσημους κανονισμούς της FIBA αναμένεται να ανακοινωθούν για τη σεζόν 2016/17“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μπάμπης Πετροπουλάκος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…