Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Μαθημένος στα δύσκολα

Μαθημένος στα δύσκολα

PAOK

PAOK

Άλλη μία υπέρβαση πέτυχε η ομάδα του ΠΑΟΚ. Ο “Δικέφαλος του Βορρά” παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει από την αρχή της χρονιάς, με σοβαρότητα και εντυπωσιακό τελείωμα στον 5ο όμιλο του Eurocup με τρεις νίκες στους τρεις τελευταίους αγώνες, προκρίθηκε ως τρίτος στη φάση του “LAST 32” της διοργάνωσης.

Παρά τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση τους, οι “ασπρόμαυροι”, με δύο μεγάλα “διπλά” στις έδρες των Μπεσίκτας και Λιέτουβος, πήρε για δεύτερη διαδοχική χρονιά την πρόκριση. Με τον Βασιλειάδη να ηγείται της αρμάδας του Σούλη Μαρκόπουλου και από την 5η αγωνιστική και έπειτα να προστίθεται στο ρόστερ και ο Σχορτσιανίτης, οι “Θεσσαλονικείς” κόντρα στα προγνωστικά έκλεισαν θέση για τους “32”. Όμως, θα χρειαστούν κάτι παραπάνω από υπέρβαση για τη συνέχεια.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στο Group I, μαζί με τις: Λιμόζ (Γαλλία-5η θέση στον Β’ όμιλο της Ευρωλίγκα), Βαλένθια (Ισπανία-1η θέση στον 3ο όμιλο του Eurocup) και Όλντενμπουργκ (Γερμανία-4η θέση στον 1ο όμιλο του Eurocup). Η παρουσία και μόνο των Λιμόζ και Βαλένθια, μειώνουν τις πιθανότητες διάκρισης για τον «Δικέφαλο του Βορρά», ωστόσο αυτός είναι μαθημένος στα δύσκολα.

Η Λιμόζ, παρ’ ότι ήταν από τα αουτσάιντερ του Β’ ομίλου της Ευρωλίγκα (όπου βρέθηκε και ο Ολυμπιακός) κατάφερε να πετύχει 3 νίκες και να αποχωρήσει από τη διοργάνωση με την τιμητική πέμπτη θέση. Με όπλο την καυτή της έδρα, αλλά και τα αστέρια της ΜπουνγκούΚολό, Βέστερμαν και Σάφαρτζικ, αποτελεί ένα από τα φαβορί όχι μόνο του ομίλου, αλλά και για διάκριση στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση.

Όσον αφορά τη Βαλένθια, τα λόγια… περιττεύουν. Η ισπανική ομάδα είναι η μοναδική ομάδα στην Ευρώπη που δεν έχει ηττηθεί, καθώς έχει το εντυπωσιακό 21/21 σε ισπανικό πρωτάθλημα και Eurocup. Με άμυνα που τσακίζει κόκαλα (68,9 πόντοι ανά αγώνα στο Eurocup) και με τους Χάμιλτον και Ντούμπλιεβιτς να ηγούνται επιθετικά, οι “πορτοκαλί” θεωρούνται και όχι άδικα από τα πρώτα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Η Όλντεμπουργκ από την πλευρά της, με μόλις 4 νίκες κατάφερε να προκριθεί και φαντάζει ως η πιο αδύναμη ομάδα του γκρουπ. Παρ’ όλα αυτά, με τους Πόλντινγκ και Κβάλε να βρίσκονται σε δαιμονιώδη φόρμα, οι Γερμανοί θα κυνηγήσουν την έκπληξη.

Εν ολίγοις, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε έναν όμιλο με δύο εκ των φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, όμως με το πάθος που τον διακρίνει και την ενίσχυση του ρόστερ που αναμένεται, είναι σίγουρο ότι θα παλέψει μέχρι τέλους για την πρόκριση. Το έχει ξανακάνει άλλωστε…

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • Γιάννης Καστρίτης

    Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

    Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…