Κεντρική Basket League Αγώνες Λιμόζ – Ολυμπιακός 67-76

Λιμόζ – Ολυμπιακός 67-76

papapetrou

papapetrouΟ Ολυμπιακός αναμετρήθηκε με την Λιμόζ στην Γαλλία και πήρε σπουδαία νίκη χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Η ομάδα του Πειραιά έχοντας σε πολύ καλή βραδιά τους Πρίντεζη, Μάντζαρη και Παπαπέτρου βρέθηκε μπροστά μέχρι και με 20 πόντους, αλλά τελικά επικράτησε με “μόλις” 9 και σκορ 67-76.

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν άφησαν κανέναν περιθώριο στους αντίστοιχους του Φιλίπ Ερβέ. Η τριάδα Πρίντεζης (13π.), Μάντζαρης (12π.) και Παπαπέτρου (11π.) έκαναν τα πάντα στο παρκέ, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι Πειραιώτες πήραν αρκετούς πόντους από την περιφέρεια, γεγονός το οποίο αποτελεί παρακαταθήκη για την συνέχεια της σεζόν. Επιπλέον, ο Ντάνιελ Χάκετ δείχνει παιχνίδι με παιχνίδι να βρίσκει τα πατήματα του και να προσφέρει σχεδόν σε όλους τους τομείς, αφού εκτός των 9 πόντων του σημείωσε είχε και 3 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 3 ασίστ. Από πλευράς Λιμόζ, οι Βέστερμαν (14π.) και Τραορέ (14π.) έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερο πρόβλημα στο να αντιμετωπίσει τις εμπνεύσεις των παικτών της Γαλλικής ομάδας. Οι “ερυθρόλευκοι” μπήκαν δυνατά και στο 6ο λεπτό του αγώνα προηγούνταν ήδη με 7 πόντους. Σπουδαίο πρώτο δεκάλεπτο από τον Βαγγέλη Μάντζαρη που έδωσε αρκετή ενέργεια στην πεντάδα των Πειραιωτών και βοήθησε τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Χάκετ να ευστοχεί σε μία από τις δύο βολές, με το σκορ να διαμορφώνεται στο +5 για τον Ολυμπιακό (15-20).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η κατάσταση δεν άλλαξε ιδιαίτερα και μάλιστα είδαμε τον Ολυμπιακό να είναι ακόμα καλύτερος από το ξεκίνημα. Ο Ζερμπό σημείωσε τους πρώτους πόντους  της δεύτερης περιόδου, για λογαριασμό των γηπεδούχων, με τον Αθηναίου να απαντά 1 λεπτό αργότερα με σουτ από την περιφέρεια. Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν ο ηγέτης των Πειραιωτών σε αυτή την δεύτερη περίοδο, καθώς σημείωσε 10 από τους συνολικά 13 πόντους του. Καλή εμφάνιση και από τον Παπαπέτρου που έδωσε και κέρδισε αρκετές μάχες. Το τελικό 36-46 του ημιχρόνου διαμορφώθηκε μετά από εύστοχο τρίποντο του Σάφαρτζικ.

Στην επανάληψη η Λιμόζ προσπάθησε να παίξει περισσότερο για το γόητρο της και επεδίωξε να “ψαλιδίσει” την διαφορά. Ο Τραορέ σκόραρε 3 πόντους από την γραμμή της φιλανθρωπίας και ένα δίποντο  στο πρώτο δίλεπτο της τρίτης περιόδου. Ο Χάκετ απάντησε με εύστοχο δίποντο, ενώ 1 λεπτό αργότερα ο Βέστερμαν ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων (44-50). Η Λιμόζ δεν κατόρθωσε να μείνει για πολύ στο -6, καθώς δύο εύστοχα τρίποντα των παικτών τους κόουτς Σφαιρόπουλου (Μάντζαρης, Παπαπέτρου) την έστειλαν στο -12 (44-56). Από το σημείο αυτό οι Γάλλοι έδειξαν να πετάνε λευκή πετσέτα. Η διαφορά εκτοξεύθηκε στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου στο +17 για τον Ολυμπιακό μετά από εύστοχο δίποντο του Χάντερ (48-65).

Η τελευταία περίοδος άνοιξε με τρίποντο του Ιωάννη Παπαπέτρου στο δεύτερό λεπτό και την ελληνική ομάδα στο +20. Οι δύο ομάδες ήταν ορατά πιο χαλαρές, πράγμα το το οποίο ήταν απόλυτα κατανοητό αν αναλογιστεί την κανείς την υπάρχουσα διαφορά στο σκορ, αλλά και το ότι εκ των προτέρων δεν υπήρχε βαθμολογικό ενδιαφέρον στο ματς. Η γαλλική ομάδα έπαιρνε κάποιους πόντους από τους συνήθεις υπόπτους, Τραορέ και Βέστερμαν, χωρίς να καταφέρνουν όμως να πλησιάσουν ιδιαίτερα στο σκορ. Το τελευταίο καλάθι του παιχνιδιού ήρθε με μία εύστοχη βολή του Βοστσιεσόφσκι. Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό στο +9 και σκορ 67-76.

Οι διαιτητές: Γιόβσιτς-Κόντε-Σαμοίσκι
Τα δεκάλεπτα: 15-20, 36-46, 48-65, 67-76
ΛΙΜΟΖ (Ερβέ): Σάφαρτζικ 5 (1), Βοστσιεσόφσκι 2, Ντάνιελς 10, Γκάτενς 8 (2), Βέστερμαν 14 (2), Πέιν 2, Καμαρά 6, Μπουνκού 2, Τραορέ 14, Ζερμπό 4
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Τζέιμς, Χάντερ 6, Παπαπέτρου 11 (2), Στρόμπερι 9 (1), Τσαϊρέλης 4, Μιλουτίνοφ 4, Μουράτος, Πρίντεζης 13 (1), Αγραβάνης, Μάντζαρης 12 (2), Χάκετ 9 (2), Αθηναίου 8 (2)

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χρήστος Κολλάρος
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…