Κεντρική NBA ΛεΜπρόν, ο “Μίδας”

ΛεΜπρόν, ο “Μίδας”

lebron james2

lebron james

Όταν η προσωνυμία “βασιλιάς” είναι αυτή που σε χαρακτηρίζει, τότε η εικόνα σου στο παρκέ αλλά και τους… τραπεζικούς λογαριασμούς, οφείλει να συνάδει με αυτή. Όχι ότι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι… φτωχαδάκι αλλά η συμφωνία που έκλεισε αποτελεί την εγγύηση εφ’ όρου ζωής για τον ίδιο, την οικογένεια του και τις επόμενες γενεές.

Όπως ανακοινώθηκε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο έκλεισε ισόβιο deal με την Nike! Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, με τόσο επίσημο τρόπο, καθώς η εταιρεία έχει ανάλογη συνεργασία και με τον Μάικλ Τζόρνταν. Μάλιστα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είχε πέσει και η πρόταση της δημιουργίας ενός παράλληλου brand, όπως τα Jordan, αλλά απορρίφθηκε.

“Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ήρθαμε σε συμφωνία με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς για “ισόβια” συνεργασία, που θα παράσχει σημαντική αξία στις επιχειρηματικές μας κινήσεις, την εταιρεία και τους μετόχους μας. Έχουμε ήδη χτίσει μια δυνατή επιχείρησε γύρω από το όνομα του ΛεΜπρόν, τα τελευταία 12 χρόνια, και αυτή θα συνεχίσει να διογκώνεται μέχρι το τέλος της καριέρας του αλλά και μετά από αυτή” ανέφερε η ανακοίνωση της Nike.

Το πρώτο συμβόλαιο των δύο πλευρών υπεγράφη το 2003, όταν ο ΛεΜπρόν πρωτομπήκε στο ΝΒΑ, και ήταν επταετούς διάρκειας και αξίας άνω των 90 εκατομμυρίων δολαρίων! Ποσό ρεκόρ για ένα “αμούστακο” παιδί, που έκανε τα πρώτα του βήματα στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας δεν έχει γνωστοποιηθεί αλλά λογίζεται πως θα ξεπεράσει εύκολα τη 10ετή συμφωνία της εταιρείας με τον Κέβιν Ντουράντ, συνολικής αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων. Άλλωστε τα παπούτσια του ΛεΜπρόν πουλάνε περισσότερο από οποιοδήποτε άλλου και μόνο στις ΗΠΑ έχουν αποφέρει κέρδη μεγαλύτερα των 300 εκατομμυρίων στην εταιρεία.

Υπολογίζεται ότι μόνο μέσα στο τρέχον έτος, ο “βασιλιάς” έχει αυξήσει τους τραπεζικούς του λογαριασμούς κατά 65 εκατομμύρια δολάρια, τα 44 εκ των οποίων προήλθαν από χορηγούς, διαφημίσεις και επιχειρηματικές κινήσεις. Στην έως τώρα καριέρα του, οι συνολικές απολαβές του ξεπερνούν τα 500 εκατομμύρια δολάρια και θα συνεχίσουν να αυξάνονται κατακόρυφα και για πάντα!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Στην Κροατία για θεραπεία ο Μπάλντγουιν

Προσπάθεια να προλάβει το game 3 κάνει ο Ουέιντ Μπάλντγουιν. Εξαιρετικά αμφίβολη θεωρείται…