Κεντρική Basket League Κολοσσός H Hotels “Κολοσσιαίος” ηγέτης

“Κολοσσιαίος” ηγέτης

larentzakis armstend

larentzakis-armstend

Ο Κολοσσός Ρόδου πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση στο Βενετόκλειο, χθες (23/12), ώθησε το παιχνίδι στην παράταση αλλά η ΑΕΚ άντεξε την πίεση και έφυγε με το “διπλό” από τα Δωδεκάνησα. Αυτό, όμως, που μας “μένει” περισσότερο από το παιχνίδι είναι η ηγετική παρουσία του Γιαννούλη Λαρεντζάκη. Ο 22χρονος γκαρντ, παρά το νεαρό της ηλικίας του, αποτελεί τον ηγέτη του συγκροτήματος του Άρη Λυκογιάννη και έχει ασπαστεί και αποδώσει στο έπακρο, στον συγκεκριμένο ρόλο.

Χθες, ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 24 πόντους (7/11 διπ.-1/3 τρ.-7/8 βολές), 2 ριμπάουντ, 1 τάπα, 1 κλέψιμο και 7 κερδισμένα φάουλ, ενώ ήταν ο άνθρωπος που οδήγησε το ματς στην έξτρα περίοδο, επιδεικνύοντας “ολύμπια ψυχραιμία” στις βολές (3/3) στο τελευταίο δευτερόλεπτο, μετά από φάουλ που του έκανε ο Μαυροκεφαλίδης.

Οι εμφανίσεις του, φέτος, είναι φανταστικές και αποτελεί, αναμφισβήτητα, έναν από τους κορυφαίους Έλληνες παίκτες στην ηλικία του και τον μοναδικό με ηγετικά καθήκοντα στην ομάδα που αγωνίζεται.

Έχει σημειώσει τουλάχιστον 11 πόντους στα 8 από τα 11 ματς που έχει αγωνιστεί και τουλάχιστον 20 στα τρία εξ αυτών. Στις προηγούμενες τέσσερις σεζόν του στην Α1 (με Ίκαρο Χαλκίδας, Άρη και Κολοσσό) είχε σημειώσει μόνο μια φορά 23 πόντους, ενώ η διψήφια επιθετική συγκομιδή ήταν πολύ πιο σπάνια.

Ο Λαρεντζάκης έχει αποδείξει ότι μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε ομάδα πλέι οφ της Α1 και μένει να αναβαθμίσει το επίπεδο του και να βρει χώρο σε ροτέισον συλλόγου που ανήκει στην κορυφαία πεντάδα. Ο Άρης έκανε την καλύτερη επιλογή, πριν ένα χρόνο περίπου, όταν αποφάσισε να τον παραχωρήσει δανεικό για τις επόμενες δύο σεζόν στη Ρόδο. Με το πέρας της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου φαντάζει απίθανο να μην τον ανακαλέσει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη και να του δώσει ενεργό ρόλο στην ομάδα.

Ακόμα κι αν αυτό δεν γίνει βέβαια, διαφαίνεται ότι θα υπάρξουν κι άλλοι “μεγάλοι” που θα ενδιαφερθούν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Κολοσσός H Hotels

Δειτε επισης

Γκριμάου: «Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη εμπειρία»

O προπονητής της Μπαρτσελόνα Ρότζερ Γκριμάου μίλησε για τον Ολυμπιακό. Η Μπαρτσελόνα ετοιμ…