Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη “Κλειδί, η αμυντική μας ικανότητα”

“Κλειδί, η αμυντική μας ικανότητα”

Marios Mpatis

Marios Mpatis

Βλέποντας τον Φάρο Κερατσινίου κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν, υπήρχαν φορές που έλεγες εντάξει, μας κάνουν φάρσα και κάποια στιγμή θα τη σταματήσουν.

Ευτυχώς για μας τελικά, δεν είναι φάρσα και είμαστε πολύ τυχεροί που υπάρχει αυτή η ομάδα που λέγεται Φάρος Κερατσινίου και μας ομορφαίνει τα Σάββατα μας. Ενίοτε και άλλες μέρες της εβδομάδας.

Αυτό που πέτυχε χθες (28/12) το συγκρότημα του Ανδρέα Πολέμη, απέναντι στον ΠΑΟΚ, είναι κάτι ασύλληπτο. Όχι γιατί όντας ομάδα Α2, προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου, αλλά γιατί μια ομάδα παικτών άνω των 30, τρέχει πολύ περισσότερο απ’ όσο μπορεί να τρέξει μια ομάδα που είναι γεμάτη με 25χρονους παίκτεςαθλητές.

Η εμπειρία σε συνδυασμό με τη θέληση των παικτών και τη “μαεστρική” τακτική του Ανδρέα Πολέμη, έχουν καταφέρει να… εκθέσουν τις περισσότερες ομάδες της Α2, να αποκλείσουν 5 ομάδες Α1 (Κολοσσό, Λαύριο, Τρίκαλα, Κηφισιά και ΠΑΟΚ) και να υποκλιθούν στο μεγαλείο του Φάρου πολλές άλλες ομάδες.

Ένας από τους παίκτες που έβαλαν τη σφραγίδα τους στο χθεσινό παιχνίδι, ήταν ο Μάριος Μπατής. Ο 35χρονος γκαρντ, ήταν ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας του Φάρου με 10 πόντους και ήταν καθοριστικός στην επικράτηση επί του ΠΑΟΚ.

Ο έμπειρος γκαρντ λοιπόν, μίλησε μετά το τέλος του αγώνα, στο eBasket.gr για την ικανότητα αυτής της ομάδας να φτάσει μέχρι τον τελικό, τις διαφορές ανάμεσα στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο και φυσικά για τον Παναθηναϊκό.

ÌÐÁÔÇÓ ×ÁÔÓÅÑ ÖÁÑÏÓ ÊÅÑÁÔÓÉÍÉÏÕ - ÐÁÏÊ (ÊÕÐÅËËÏ 2015-2016)

Ο Φάρος, για πρώτη φορά στην ιστορία του, βρίσκεται στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Τι άστρο έχει αυτή η ομάδα τελικά κι έχει φτάσει μέχρι εδώ; “Εντάξει, κερδίζεις μια, κερδίζεις δυο, μέχρι εκεί είναι άστρο. Όταν όμως κερδίζεις πέντε φορές ομάδα Α1, δεν είναι άστρο είναι ικανότητα. Ήμασταν τυχεροί που παίξαμε τα παιχνίδια στην έδρα μας, αλλά νομίζω αν κάτι μας χαρακτηρίζει, αυτό είναι η αμυντική μας ικανότητα. Εκεί κρίθηκε το παιχνίδι και φυσικά είμαστε πολύ χαρούμενοι”.

Τι διαφορές είδατε ανάμεσα στο πρωτάθλημα, που αντιμετωπίζετε ομάδες Α2 και στο Κύπελλο, που παίξατε με συλλόγους από την Α1; “Μπορεί να φανεί περίεργο, αλλά νομίζω πως σαν ομάδα ταιριάζουμε πιο πολύ με συλλόγους Α1, όταν παίζουμε αντίπαλοι, γιατί κι εμείς έχουμε συνηθίσει πιο πολύ, καθώς όλοι παίκτες έχουμε παίξει Α1. Η Α2 είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, καθώς υπάρχουν έδρες που αντιμετωπίζουν πρώτη φορά μια τέτοια αντιμετώπιση και νομίζω θέλει πάρα πολύ προσοχή. Εκεί είμαστε εμείς το φαβορί και μας περιμένουν με περίσσιο κίνητρο. Όταν παίζουμε με ομάδες Α1, νομίζω πως, το αντιμετωπίζουν και πιο χαλαρά που θα παίξουν με ομάδα Α2 και πιστεύω πως τους βρίσκουμε και λίγο απροετοίμαστους”.

Ας πάμε λίγες ώρες πριν το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Το πιστεύατε; “Ρεαλιστικά νομίζω είχαμε ένα 20%, λόγω ότι θα παίζαμε στην έδρα μας και λόγω της εμπειρίας που έχουμε σαν παίκτες. Δεν αφήσαμε τον ΠΑΟΚ να κάνει το παιχνίδι του, αφήσαμε μια φύσιν επιθετική ομάδα στους 65 πόντους και νομίζω πως εκεί κρίθηκε το παιχνίδι. Όταν δεχόμαστε 60-65 πόντους, πιστεύω εύκολα ή δύσκολα θα βρούμε τρόπο να βάλουμε εμείς δυο, τρεις πόντους παραπάνω. Δείξαμε καρδιά, πάθος, μας βοήθησε και ο κόσμος, μας έδωσε φτερά, ήταν πάρα πολύ ωραία ατμόσφαιρα, δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό, και είμαστε όλοι χαρούμενοι”.

Για τον Παναθηναϊκό; “Τι να σου πω; Καλή χρονιά να έχουμε. Να ξεκουραστούμε. Με τον Παναθηναϊκό δεν ξέρουμε καν πότε παίζουμε. Το μυαλό μας είναι στο παιχνίδι με τον Ηρακλή στις 16 Ιανουαρίου”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Παθιασμένη καλημέρα

Ο Ολυμπιακός είπε καλημέρα με ένα βίντεο γεμάτο πάθος από το ματς με την Παρτιζάν. Ο Ολυμπ…