Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ “Καλάθια Αγάπης”

“Καλάθια Αγάπης”

esake-kivotos tou kosmou
Ο ΕΣΑΚΕ σε συνεργασία με την “Κιβωτό του Κόσμου” δίνουν έναν επιπλέον κίνητρο στις ομάδες της Α1 να σκοράρουν όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους στους αγώνες της 11ης και 12ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Το σύνολο των πόντων που θα επιτευχθεί στις αγωνιστικές αυτές του πρωταθλήματος θα μετατραπούν  σε ευρώ και θα δοθούν σε παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα εγκατάλειψης, αλλά και σε κακοποιημένες μητέρες.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

“Οι ομάδες της Basket League ΣΚΡΑΤΣ έχουν ένα επιπλέον κίνητρο να σκοράρουν πόντους στις αναμετρήσεις της 11ης (19-21/12) και της 12ης αγωνιστικής (23-24/12), καθώς το σύνολο των πόντων τους θα μετατραπεί στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ΕΣΑΚΕ σε ευρώ για να ενισχυθεί ένας ιερός σκοπός: Η λειτουργία της “Κιβωτός του Κόσμου”, που δραστηριοποιείται πάνω στη μέριμνα παιδιών που ζούσαν σε συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης, χωρίς ιατρική φροντίδα, χωρίς μέλλον, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, και πολλά χωρίς γονείς.

Η “Κιβωτός του Κόσμου” συγκεντρώνει σήμερα περίπου τα 400 παιδιά, από βρέφη έως 18 ετών σχηματίζοντας έτσι μια κοινότητα ανθρωπιάς και αγάπης, που ανθεί και μεγαλουργεί στο κέντρο της Αθήνας.

Επιπροσθέτως, σε ένα δεύτερο χώρο από το 2008 λειτουργεί ξενώνας δυναμικότητας 40 κλινών για τις άστεγες και κακοποιημένες μητέρες με τα παιδιά τους, επειδή προέκυψε μεγάλη ανάγκη για τη στέγαση αυτού του πληθυσμού που δεν είχε που την κεφαλή κλίναι.

Επίσης, επί καθημερινής βάσης κι επί σειρά ετών η “Κιβωτός του Κόσμου” προσφέρει φαγητό σε 1.300 άτομα, ως επί το πλείστον άγαμες και άστεγες μητέρες με τα παιδιά τους.

Ακόμα, από το Νοέμβριο του 2012 σε τριώροφο κτίριο στον Πειραιά λειτουργεί ξενώνας – σπίτι για τη φιλοξενία ασυνόδευτων παιδιών δυναμικότητας 40 κλινών και ξεκίνησε η διανομή τροφίμων μέσα από το κοινωνικό παντοπωλείο τηςΚιβωτού του Κόσμου, που εξυπηρετεί 150 οικογένειες.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χρήστος Κολλάρος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Basket League: Αφιέρωμα στις ομάδες που αγωνίζονται στην Ευρώπη

Ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΣΑΚΕ, καθώς η διογανώτρια αρχή της Α1 μπά…