Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Είναι γεγονός η απόκτηση του Όντομ”

“Είναι γεγονός η απόκτηση του Όντομ”

Sfairopoulos

SfairopoulosΟ Γιάννης Σφαιρόπουλος έδωσε συνέντευξη τύπου για τον αυριανό αγώνα με την Μπαρτσελόνα (29/12, 21:00) και αναφέρθηκε στην απόκτηση του Ντάριους Όντομ.

Ο παίκτης αναμένεται απόψε στην Ελλάδα (21:45), ενώ αύριο θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις. Η “ερυθρόλευκη” ΚΑΕ θα εκδώσει ανακοίνωση εντός των επόμενων ωρών.

Οι δηλώσεις του αναλυτικά:

“Ξεκινάει αύριο το Top-16 και έχουμε αμέσως ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με μία ομάδα που στην Ευρώπη πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια και όχι μόνο τα τελευταία χρόνια. Είναι μία ιστορική ομάδα.

Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε σε αυτόν τον μαραθώνιο. Το Top-16 είναι ένας μαραθώνιος που κρατά περίπου τρεισήμισι μήνες. Εκείνο που μετράει πολύ είναι να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και αφοσιωμένοι σε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Εμάς μας ενδιαφέρει μόνο η δική μας ομάδα. Δεν μας ενδιαφέρουν οι άλλες ομάδες, τις σεβόμαστε όλες τις ομάδες του γκρουπ, αλλά δεν φοβόμαστε καμία όσο εμείς είμαστε αυτοί που μπορούμε να είμαστε και όσο εμείς κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε.

Είναι σημαντικό να παίξουμε με ενέργεια και διαβάσουμε το παιχνίδι. Η άμυνά μας είναι η καλύτερη στην Ευρωλίγκα στους πόντους ανά κατοχή. Θέλουμε να βασιστούμε σε αυτό για να φέρουμε το παιχνίδι στα μέτρα μας. Ξέρουμε πως η Μπαρτσελόνα είναι ομάδα υψηλού επιπέδου.Το ίδιο κι εμείς, όμως. Το παιχνίδι κινεί το ενδιαφέρον του κόσμου. Τα εισιτήρια του αγώνα σχεδόν εξαντλούνται, αν έχω πληροφορηθεί καλά. Θέλουμε την στήριξη του κόσμου

Για τα κοινά σημεία με τις περσινές αναμετρήσεις στου “8” της διοργάνωσης: “Υπάρχουν κάποιοι χαρακτηριστικοί παίκτες στις ομάδες.  Ο Ναβάρο είναι σημείο αναφοράς για την Μπαρτσελόνα. Υπάρχουν πυλώνες στην Μπαρτσελόνα, όπως ο Τόμιτς, ο Νάβαρο και τα 4αρια με το καλό σουτ.”

Για την νίκη της Μπαρτσελόνα στην Μαδρίτη: “Η εμφάνιση της Μπαρτσελόνα μέσα στη Μαδρίτη και η νίκη ύστερα από επτά χρόνια αν δεν κάνω λάθος, δείχνει πως είναι σε καλή κατάσταση. Το ισπανικό πρωτάθλημα τους έδωσε την ευκαιρία να βρουν ρυθμό και πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι.”

Για την μεταγραφή του Ντάριους Τζόνσον – Όντομ: “Όπως θα έχει διαρρεύσει προχωρήσαμε στην απόκτηση ενός ακόμα παίκτη. Είναι γεγονός η απόκτηση του Ντάριους Τζόνσον – Όντομ και ήρθε στην ομάδα για να προσφέρει στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού μας. Αποκτήθηκε όχι γιατί δεν εμπιστευόμαστε έμψυχο δυναμικό μας, αλλά γιατί εξαιτίας των πολλών τραυματισμών η ομάδα πρέπει να φρεσκαριστεί. Εμπιστευόμαστε απόλυτα τους παίκτες που βρίσκονται στο ρόστερ. Στον μαραθώνιο του Top 16 θέλαμε ένα παίκτη που θα συμπληρώσει τους υπόλοιπους. Όπως έχω ξαναπεί είμαστε ικανοποιημένοι από όλους τους παίκτες, αλλά στο Top 16 δεν μπορείς να κάνεις αλλαγή.”

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χρήστος Κολλάρος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Έδωσε λύση ο Αγγελόπουλος στην ΑΕΚ

Ο Μάκης Αγγελόπουλος ήταν ενήμερος για την κατάσταση των τελευταίων ημερών στην ΑΕΚ, με το…