Κεντρική Basket League Άρης Ικανός για όλα

Ικανός για όλα

Aris

Aris

Ο Άρης επέστρεψε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από τρία χρόνια απουσίας του. Και επέστρεψε όπως του αξίζει. Τερμάτισε στην πρώτη θέση στον 4o όμιλο του Eurocup, αφήνοντας πίσω του την… πάμπλουτη Ούνικς Καζάν της οποίας επικράτησε δύο φορές και με ρεκόρ 7-3 προκρίθηκε πανηγυρικά στο “LAST 32“.

Μπορεί οι “κιτρινόμαυροι” να ξεκίνησαν με ήττα στην Τουρκία από την Τράμπζονσπορ, όμως με τρεις σερί νίκες (μέσα σε αυτές και “διπλό” επί της Ούνικς) και διατηρώντας το αήττητο στην έδρα τους στο δεύτερο γύρο, εξασφάλισαν την πρωτιά στον όμιλο. Με ηγέτες τους Ουάιτ, Χάγκινς και Ουότερς και με τον ΜακΝίλ στα κρίσιμα σημεία να δηλώνει “παρών”, ο Άρης έκανε για άλλη μια φορά όλη την Ευρώπη να ασχοληθεί μαζί του.

Ωστόσο, σημαντική θα πρέπει να θεωρείται και η προσφορά των Κοέν, Ξανθόπουλου και Ζάρα, που έδωσαν πολύτιμες λύσεις στο “θεό του πολέμου”. Όμως, πλέον τα πράγματα σοβαρεύουν για τον Δημήτρη Πρίφτη και τους παίκτες του.

Ο Άρης βρίσκεται στο Group J και θα αντιμετωπίσει τις: Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία-6η θέση στον Β’ όμιλο της Ευρωλίγκα), Νεπτούνας (Λιθουανία-2η θέση στον 6ο όμιλο του Eurocup) και Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία-4η θέση στον 2ο όμιλο του Eurocup). Πρόκειται για έναν δυνατό όμιλο, με τον Άρη να έχει όμως όλα τα φόντα για να κατακτήσει μία από τις δύο πρώτες θέσεις και να προκριθεί στους “16“.

Η Αρμάνι Μιλάνο παρ’ ότι ξεκίνησε την ευρωπαϊκή της χρονιά με βλέψεις… φάιναλ φορ, εν τέλει τερμάτισε τελευταία στον όμιλο και πέρασε στο Eurocup. Φυσικά με το ρόστερ που διαθέτει (Λαφαγιέτ, Τζεντίλε, Μάτσβαν είναι μόνο μερικά από τα αστέρια της), μοναδικός στόχος αποτελεί η κατάκτηση του τροπαίου και δικαίως φαντάζει φαβορί στον όμιλο.

Η Νεπτούνας κατάφερε να περάσει ως δεύτερη από τον όμιλο που αγωνίστηκε η ΑΕΚ δείχνοντας εξαιρετικά στοιχεία επιθετικά, όμως τα λάθη στην άμυνα, της στοίχισαν την πρώτη θέση. Γιουίνγκ και Μαζέικα αποτελούν τα αστέρια των Λιθουανών.

Όσον αφορά την Άλμπα Βερολίνου, πρόκειται για ένα σύνολο που του λείπει η συνοχή γεγονός που αποτυπώθηκε και από τα σκαμπανεβάσματα στους αγώνες της πρώτης φάσης (ρεκόρ 5-5). Τσέρι και Τέιλορ συνήθως τραβούν το… κουπί του σκοραρίσματος, αλλά στην κατάσταση που βρίσκεται αγωνιστικά αυτήν τη στιγμή φαίνεται ότι υστερεί από τις υπόλοιπες τρεις ομάδες.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ο Άρης έχει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να διακριθεί στο Eurocup, αν συνεχίσει στον ίδιο δρόμο που βαδίζει μέχρι τώρα. Με όπλο το δεμένο ρόστερ, αλλά και την καυτή έδρα δείχνει ικανός να ζήσει ένδοξες στιγμές του παρελθόντος.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Σλούκας: «Παίξαμε έξυπνα, δεν ήταν αδιάφορο παιχνίδι»

Στη σημασία της αναμέτρησης στάθηκε ο Κώστας Σλούκας. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έδωσ…