Κεντρική Basket League Άρης “Ήδη κοιτάμε την Στεάουα”

“Ήδη κοιτάμε την Στεάουα”

Dimitris Priftis Waters Aris

Dimitris Priftis-Waters-Aris

Ικανοποιημένος από τη νίκη της ομάδας του εμφανίστηκε ο Δημήτρης Πρίφτης. Ο τεχνικός του Άρη, τόνισε ότι επιθετικά οι “κιτρινόμαυροι” ήταν καλοί, ενώ αναφέρθηκε και στον αγώνα με την Στεάουα στο Βουκουρέστι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
“Συγχαρητήρια στα παιδιά για τη νίκη. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, η Κηφισιά είναι σοβαρή ομάδα, έχει ιδιαίτερη αθλητικότητα, γρήγορα πόδια και θα έπρεπε να ήμασταν ενεργειακά έτοιμοι σε υψηλό βαθμό. Πιστεύω ότι είχαμε καλά και μέτρια διαστήματα, γενικά είχαμε καλή λειτουργία στην επίθεση και φτάσαμε στη νίκη έχοντας συμπαγή άμυνα στο τελευταίο δεκάλεπτο. Τελείωσε για μας σήμερα το παιχνίδι, αύριο έχουμε προετοιμασία για το δύσκολο παιχνίδι στο Γιούροκαπ. Καλή συνέχεια στην Κηφισιά”.

Για τον αγώνα με την Στεάουα: “Πρέπει να είμαστε συντονισμένοι. Την προπόνηση αποκατάστασης μετά από τον εντός έδρας αγώνα μας την κάνουμε κανονική προπόνηση. Είμαστε καινούρια ομάδα και οι παίκτες έχουν ανάγκη από αυτή την προπονητική διαδικασία. Θα γίνει προετοιμασία με το βίντεο και την προπόνηση και ως προς το πως θα διαχειριστούμε την κούραση. Είναι παιχνίδι πολύ δύσκολο. Πρέπει να γυρίσουμε τον διακόπτη. Περιμένουμε δύο αποτελέσματα, το δικό μας και στο Καζάν της Ούνιξ με την Μπούντουτσνοστ για να εξασφαλίσουμε την πολυπόθητη πρόκριση”.

Για το αν ο Άρης επιβάλλει το ρυθμό του σε κάθε αγώνα: “Αυτό είναι το ιδανικό όταν μπορούμε να το καταφέρνουμε. Δεν είμαστε, όμως, ακόμα σε αυτό το επίπεδο, γιατί η απόστασή μας από τις άλλες ομάδες δεν είναι τόσο μεγάλη, ώστε να μπαίνουμε και να ξέρουμε ότι θα κερδίσουμε. Πρέπει πάντα να αγγίζουμε το επίπεδο των δυνατοτήτων μας… Το ζητούμενο είναι να μην έχουμε πολλές μεταπτώσεις. Δεν υπάρχει ομάδα που να μην έχει αυξομειώσεις. Δεν γίνεται αυτό. Το τέλειο δεν υπάρχει, είναι ουτοπικό. Η καλύτερη ομάδα είναι αυτή με τις λιγότερες μεταπτώσεις. Πάντα παίζει ρόλο κι ο αντίπαλος. Στο ελληνικό πρωτάθλημα κάθε Σάββατο είναι μια νέα πρόκληση από άποψη τακτικής. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι σκληρό και έχει υψηλό δείκτη ευφιίας. Έχεις πράγματα να αντιμετωπίσεις και να διαχειριστείς, είναι πιο δύσκολη η δουλειά μας στο πρωτάθλημα”.

Από πλευράς παικτών μίλησε ο Ντομινίκ Ουότερς, ο οποίος δήλωσε: “Παίξαμε καλά, ήμασταν αποτελεσματικοί στην άμυνα, κυκλοφορήσαμε σωστά τη μπάλα και όποτε το κάνουμε αυτό βρίσκουμε ελεύθερα σουτ. Ήμασταν αποτελεσματικοί και στα ριμπάουντ, προετοιμαστήκαμε καλά αμυντικά από τους προπονητές μας, είχαμε και την ορμή από τον αγώνα με την Ούνιξ και φτάσαμε στη νίκη”.

Για τον αγώνα με την Στεάουα: “Τους ξέρουμε, τους έχουμε αντιμετωπίσει. Κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο στο Γιούροκαπ, κάθε ομάδα γίνεται σκληρότερη όταν παίζει εντός έδρας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για ένα πολύ καλό αμυντικά παιχνίδι, να τους σταματήσουμε αμυντικά, για να εξασφαλίσουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιούροκαπ. Έχουμε ελπίδες και για την πρώτη θέση και θέλουμε να κάνουμε δύο νίκες για να την κατακτήσουμε. Δεν μπορούμε να πάρουμε καμία ομάδα αψήφιστα, αυτό κάναμε και σήμερα και θα είμαστε προετοιμασμένοι”.

Για τις μεταπτώσεις στην απόδοση της ομάδας: “Μας έχει πει ο κόουτς να μην χρησιμοποιούμε την κούραση ως δικαιολογία και δεν θα το κάνω. Το μπάσκετ είναι παιχνίδι των σερί, αλλά η Κηφισιά μας έκανε ένα 9-0, προηγήθηκε μόλις με 2 πόντους, δεν απειληθηκαμε σοβαρά, παίξαμε πολύ καλή άμυνα. Δεν μπορούμε να πάρουμε κανέναν αψήφιστα. Δεν είμαστε Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός, δεν μας φοβούνται όλοι ακόμα και γι’ αυτό θα πρέπει να συνεχίσουμε την δουλειά, να αποδεικνύουμε ποιοι είμαστε μέσα στο γήπεδο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…