Κεντρική NBA Η τελευταία παράσταση στη Βοστόνη (vid, pic)
NBA

Η τελευταία παράσταση στη Βοστόνη (vid, pic)

kobe bryant boston last match

kobe bryant-boston-last match

Μια από τις μεγαλύτερες αντιπαλότητες αθλητικών ομάδων, παγκοσμίως, είναι αυτή των Λέικερς με τους Σέλτικς. Μια κόντρα, η οποία πήρε μυθικές διαστάσεις τη δεκαετία του ’80 όταν στις τάξεις τους βρίσκονταν οι δύο καλύτεροι παίκτες της εποχής και δύο εκ των κορυφαίων όλων των εποχών. Οι Μάτζικ Τζόνσον και Λάρι Μπερντ.

Ο Κόμπι Μπράιαντ αποτέλεσε τον παίκτη που πήρε τη σκυτάλη από τον Μάτζικ και θεωρείται, από αρκετούς, ο κορυφαίος Λέικερ όλων των εποχών. Απέναντι του, βρήκε τον Πολ Πιρς, που πλαισιωνόταν από τους Κέβιν Γκαρνέτ και Ρέι Άλεν. Δύο τίτλοι κρίθηκαν μεταξύ τους με τη Βοστόνη να πανηγυρίζει αρχικά (2008) και τον Κόμπι να παίρνει τη ρεβάνς, δύο χρόνια αργότερα.

kobe-boston-last match1

Χθες, ήταν η τελευταία παράσταση του “Black Mamba” στο “Γκάρντεν” και φρόντισε να την απολαύσει και να αποχαιρετήσει το γήπεδο της Βόστονης με μια καταπληκτική εμφάνιση. Σημείωσε νταμπλ – νταμπλ με 15 πόντους (3/13 διπ.-2/5 τρ.-3/5 βολές) και 11 ριμπάουντ, ενώ σημείωσε ένα καθοριστικό τρίποντο τα τελευταία λεπτά, βελτιώνοντας το ρεκόρ του σε 11-12 (μαζί με τα πλέι οφ), στο “Γκάρντεν”.

Μετά το τέλος του αγώνα, οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Κόμπι εάν ξανασκέφτεται το θέμα της απόσυρσης και ήταν κατηγορηματικός: “Με τίποτα. Αισθάνομαι απόλυτα γαλήνιος. Έχει έρθει η ώρα”.

Oι οπαδοί των Σέλτικς μας έδειξαν τι εστί (αθλητική) παιδεία και σεβασμός σε έναν από τους καλύτερους όλων των εποχών. Η παρουσίαση του Κόμπι έγινε εν μέσω επευφημιών και αποθέωσης κάτι που συνεχίστηκε και μετά το τέλος της αναμέτρησης, παρά το γεγονός πως είχε μόλις “σκοτώσει” την ομάδα τους. Δυστυχώς στιγμές σαν κι αυτές φαντάζει απίθανο να ζήσουμε ποτέ στην Ελλάδα…

Παράλληλα, η διοίκηση των Σέλτικς του προσέφερε σαν αναμνηστικό ένα κομμάτι από το παρκέ με την επιγραφή “Αναγνωρίζοντας τις πολλές θρυλικές εμφανίσεις σου σε αυτό το παρκέ. Από τους φίλους και αντιπάλους σου, τους Μπόστον Σέλτικς“…

kobe-lakers-parke-anamnistiko

“Μπόνους”, οι καλύτερες στιγμές του Κόμπι στη Βοστόνη:

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Τα ζευγάρια των Playoffs και των Play-in στο NBA

Πως διαμορφώθηκαν τα ζευγάρια σε playoffs και play-in Tournament στο NBA. Έπεσε η αυλαία σ…