Κεντρική Ασίστ Shadow Η καντίνα της απόλαυσης

Η καντίνα της απόλαυσης

mikel cantina

mikel-cantina

Αλλάζω σημαίνει προοδεύω κι η πρόοδος της αλυσίδας Mikel έρχεται μέσα από το… δόγμα “Κάνουμε πάντα υπέροχα πράγματα, με τον σωστό τρόπο“. Η Mikel Coffee Company, επιχειρώντας να δώσει απαντήσεις στις σύγχρονες απαιτήσεις των καταναλωτών, εισήγαγε στην αγορά τα καταστήματα – καντίνες, τα οποία έρχονται οσονούπω και στην Αθήνα.

Το πρώτο Mikel Cantina άνοιξε πιλοτικά τον περασμένο Μάρτιο (που αλλού;) στη Λάρισα κι ήδη έχει επεκταθεί στον Πλαταμώνα, στον Βόλο, στα Τρίκαλα, στην Ξάνθη και στη Χαλκιδική. Ακολουθούν Ναύπλιο και Ηγουμενίτσα, που θα υποδεχθούν τη νέα πρόταση, η οποία καλύπτει 8-10 τετραγωνικά μέτρα και προσφέρει τη γνωστή ποιότητα του καφέ.

Αν νομίζετε ότι είναι υπερβολική η κουβέντα, σημειώστε πως μία έρευνα του 2013 κατέδειξε πως οι Έλληνες πίνουμε 5,5 κιλά καφέ κατά κεφαλήν ετησίως! Είμαστε -με άλλα λόγια- ένας από τους λαούς που λατρεύουν τον καφέ, του οποίου συνώνυμο -εδώ και μια επταετία- είναι τα Mikel.

mikel-cantina1

Το νέο concept είναι καλόγουστο, “ακουμπά” στο σήμερα (το κόστος επένδυσης ανέρχεται περίπου στα 70.000 ευρώ) και στοχεύει να αποφορτίσει το δίκτυο franchise, προσφέροντας υπηρεσίες σε σημεία όπου δεν υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας μεγάλων χώρων εστίασης, για εξυπηρέτηση τύπου dine-in.

Οικονομικά, πιο μικρά, αλλά χωρίς την παραμικρή έκπτωση στο προϊόν. Αντίθετα το νέο concept take away συνοδεύεται από προϊοντική γκάμα μικρογευμάτων. Γιατί εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και η γνωστή αλυσίδα καφέ, που ξεκίνησε από τη Λάρισα από τον Λευτέρη Κυριακάκη και ήδη μετρά πάνω από 120 καταστήματα, δεν σταματά να εξελίσσεται.

Στη στρατηγική της εταιρίας εντάσσεται η επέκταση στο εξωτερικό. Η Κύπρος και το Ντουμπάι είναι τα πρώτα σημεία αναφοράς, ενώ η Mikel Coffee Company στοχεύει και στην αγορά του Λονδίνου, γεγονός που έχει ήδη κεντρίσει το ενδιαφέρον του διεθνούς Τύπου, όπως το γνωστό Forbes.

mikel-cantina2

Γόνος 12μελούς οικογένειας, ο Λευτέρης Κυριακάκης ξεκίνησε ως υπάλληλος καφετέριας το 1996 με όραμα να δημιουργήσει τη δική του αλυσίδα καφέ. Η αφοσίωση, το μεράκι, η ομαδική δουλειά, η αγάπη για τον συνάνθρωπο με έντονη κοινωνική δράση (χωρίς αυτή να υπερπροβάλλεται) είναι τα υλικά της επιτυχίας.

Γιατί στα Mikel ο καφές δεν είναι μόνο καθημερινή ανάγκη, ή απλή αγαπημένη συνήθεια, αλλά ήταν και παραμένει μία μορφή τέχνης. Η αλλιώς…

η Τέχνη και η Χαρά του Καφέ,
Ένα φλιτζάνι… το δικό σας
Ένας επισκέπτης… εσείς
Μία Γειτονιά… δίπλα σας
Και
Μία Χώρα… η δική σας
Κάθε Στιγμή

Πηγή: We24.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Euroleague: Ρεκόρ προσέλευσης κόσμου φέτος στη διοργάνωση

Τεράστια αύξηση φέτος με ρεκόρ προσέλευσης κόσμου στη Euroleague. Ο κόσμος φέτος γέμισε τα…