Κεντρική Basket League Απόλλων Πατρών Οι “φρουροί”… του Μέξα

Οι “φρουροί”… του Μέξα

apollonas lavrio

apollonas-lavrio

Ο Απόλλωνας Πάτρας υποδέχθηκε μια ομάδα με ίδιους στόχους, το Λαύριο, και πανηγύρισε μια εμφατική νίκη, μέσω της οποίας αρχίζει να βλέπει με πολύ μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον του. Η έλευση του Κώστα Μέξα αποδείχθηκε κίνηση “ματ” καθώς κατάφερε να βγάλει την ομάδα της Πάτρας από το αγωνιστικό (και βαθμολογικό) τέλμα και να την θέσει μακριά από τη “διακεκαυμένη ζώνη”. Με την τωρινή εικόνα και δεδομένα, οι Πατρινοί δείχνουν ότι δεν θα αγκομαχήσουν μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές για να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Η πνοή και οι τακτικές αλλαγές του Μέξα, όμως, από μόνες τους δεν επέφεραν μια τέτοια άρδην αλλαγή της κατάστασης. Οι παίκτες που έφερε, ώστε να αντικαταστήσει τις επιλογές του προκατόχου του, Θανάση Παπαχατζή, αποδείχθηκαν “λίρα εκατό”.

dillard-apollonas-lavrio

Πρώτος και καλύτερος ο Κέβιν Ντίλαρντ. Ο Αμερικανός γκαρντ κάνει απίστευτα πράγματα, μετρώντας 23 πόντους μέσο όρο (!) στα τέσσερα παιχνίδια που έχει προλάβει να αγωνιστεί, ενώ συμπληρώνει 3.8 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ανά 30 λεπτά. Ο συμπατριώτης του, με τον οποίο κατέφθασαν ταυτόχρονα στην αχαϊκή πρωτεύουσα, Ντέβον Σάντλερ έχει προσδώσει, επίσης, σημαντικές βοήθειες. Χθες σημείωσε 10 πόντους και συνεισφέρει με 10.3 σε κάθε παιχνίδι.

Από κει και πέρα, ο Κάραμο Τζαουάρα, έπαιξε μόλις το δεύτερο παιχνίδι του και ήταν θετικός, σημειώνοντας 10 πόντους (2/3 διπ.-6/6 βολές), 3 ριμπάουντ και 6 ασίστ στην στατιστική του, ενώ “ακρογωνιαίος λίθος” της ομάδας είναι και ο Τόνι Μέιερ. Χθες σημείωσε 12 πόντους και κατέβασε 6 ριμπάουντ και τα νούμερα του τον ανάγουν σε έναν εκ των πιο σταθερών παικτών του Απόλλωνας, έχοντας 13.1 πόντους, 4.3 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ, ανά 28.2 λεπτά συμμετοχής.

Last but not least, ειδική μνεία πρέπει να γίνει στον Δημήτρη Βεργίνη. Ο έμπειρος γκαρντ έχει ανταπεξέλθει στο έπακρο στον ρόλο του ηγέτη και αποτελεί σταθερό πυλώνα της ομάδας, από την αρχής της σεζόν. Στη χθεσινή αναμέτρηση είχε 17 πόντους (3/5 διπ.-3/5 τρ.-2/2 βολές) ενώ μετράει 13 πόντους, 1.4 ριμπάουντ και 3.1 ασίστ ανά παιχνίδι.

Άπαντες έχουν εναρμονιστεί με το πλάνο του Μέξα και αν συνεχίσουν να το αποδίδουν στον ύψιστο βαθμό στο παρκέ, τότε θα καταφέρουν να εκπληρώσουν τον στόχο της παραμονής, χωρίς να καρδιοχτυπήσουν.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Απόλλων Πατρών

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Η ομιλία του Αταμάν και ο πανζουρλισμός στα αποδυτήρια (vid)

Πανζουρλισμός και μπουγέλα στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού. Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει μετά…