Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Η άμυνά μας είναι η δύναμή μας”

“Η άμυνά μας είναι η δύναμή μας”

feldeine djordjevic

feldeine-djordjevic

Για το εξαιρετικό τρίτο δεκάλεπτο που έπαιξε η ομάδα του μίλησε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς στις δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Άρη, ενώ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στις καλές και κακές στιγμές που κρατάει από το 2015.

“Ήταν μία καλή νίκη για εμάς. Τρία καλά δεκάλεπτα. Παίξαμε απέναντι σε μία πολύ καλή ανταγωνιστική ομάδα, πριν το παιχνίδι έδωσα συγχαρητήρια στον κόουτς γιατί παίζουν καλό μπάσκετ. Το έδειξαν στο πρώτο ημίχρονο όπου ήταν ανταγωνιστικοί. Στο τρίτο δεκάλεπτο οι παίκτες μου ήταν εξαιρετικοί. Αλλάξαμε τον τρόπο παιχνιδιού μας παίζοντας με πάσες αντί για ντρίμπλες και βρήκαμε ελεύθερα σουτ που τα βάλαμε και είχαμε μεγάλο ποσοστό στα τρίποντα, κάτι που δεν το συνηθίζουμε.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Άρης έδειξε τη δύναμή του και μείωσε όταν κάναμε κι εμείς επτά λάθη. Τα παιδιά βάλανε τα ελεύθερα σουτ που δημιουργήσαμε και τους δίνω credit για την ευστοχία τους και τον τρόπο που έπαιξαν. Άκουσα τον κόουτς να λέει για τα ταξίδια και το να βρίσκεσαι μακριά είναι δύσκολο και το καταλαβαίνω απόλυτα.

Η ένταση που έβγαλαν οι Φελντέιν, Γκιστ και ο Καλάθης αμυντικά μας έδωσαν τη δύναμη και την αυτοπεποίθηση να παίξουμε καλά, να βρούμε τα σουτ και να κλείσουμε τον Μακ Νιλ ο οποίος είχε κάνει πολύ καλό πρώτο ημίχρονο. Η άμυνά μας είναι η δύναμή μας”.

Για το εξαιρετικό ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου: “Αρχίσαμε και το πρώτο ημίχρονο συγκεντρωμένοι αλλά ο Άρης ήταν καλός και αντέδρασε. Δεν πρέπει να μιλάμε μόνο για εμάς. Στο δεύτερο ημίχρονο βρήκαμε τις λύσεις και βάλαμε τα σουτ, ο κόσμος βρέθηκε κοντά μας βοηθώντας μας. Δεν υπάρχει ερώτηση για την διαφορά στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με την αρχή στο δεύτερο. Αν το ήξερα θα ήμουν εκατομμυριούχος“.

Για το τι κρατάει στο τέλος του 2015: “Για εμάς είναι η αρχή όχι το τέλος. Κρατάω το ομαδικό πνεύμα, τον σεβασμό και το κλίμα μας στις προπονήσεις και φυσικά την χαρά μου να δουλεύω για τον Παναθηναϊκό. Και τα χειρότερα ήταν η ήττα μας από τη Ζιέλονα Γκόρα και από την Λοκομοτίβ Κουμπάν εδώ”.

Για τη συνάντησή του με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς: “Είναι πάντα χαρά μου να τον συναντάω. Ήμασταν συγκάτοικοι και μιλάμε για τα πάντα. Είναι ο κορυφαίος προπονητής συλλόγων όλων των εποχών”.

Για το αν θα γίνει μεταγραφή: “Έχουμε άλλη μία ημέρα. Είναι δύσκολο, δεν θα το κάνουμε για να το κάνουμε. Έχουμε παίκτες στο ρόστερ που ανεβάζουν την απόδοσή τους. Αυτή είναι η ομάδα μας προς το παρόν και δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα”.

Από την πλευρά των παικτών ο Τζέιμς Φελντέιν είπε: “Ξέραμε ότι πρόκειται για μία σκληρή ομάδα. Είχαμε παίξει στο πρώτο παιχνίδι της χρονιάς. Ο προπονητής μας είχε προετοιμάσει κατάλληλα. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν δύσκολο το παιχνίδι, στο δεύτερο μέρος όμως βρήκαμε τις λύσεις και βγάλαμε ενέργεια και φτάσαμε στη νίκη”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νάνσυ Μητσοστέργιου
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Χωρίς Γκραντ, με Σερέλη στον πάγκο του

Με Σερέλη και χωρίς Γκαρντ κόντρα στο Περιστέρι. Με δύο σημαντικές απουσίες θα παραταχθεί …