Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Για την πρόκριση και το γόητρο”

“Για την πρόκριση και το γόητρο”

djordjevic1

djordjevic

O Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Ζιελόνα Γκόρα, αύριο (11/12), σε ένα παιχνίδι όπου η νίκη ισοδυναμεί με πρόκριση στο Top 16 της Ευρωλίγκα. Οι “πράσινοι” είναι έτοιμοι να δώσουν τα πάντα για να πάρουν το εισιτήριο για τις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, όπως τόνισε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς. Ο προπονητής του “τριφυλλιού” επεσήμανε πως ο ίδιος και οι παίκτες του δεν ξεχνούν την ήττα στην Πολωνία και αυτό είναι ένα επιπλέον κίνητρο, στάθηκε στα στοιχεία που θα αυξήσουν το νικηφόρο σερί του Παναθηναϊκού και εξήγησε τους λόγους της αγωνιστικής βελτίωσης.

“Πρέπει να δώσουμε τα πάντα και την τελευταία ρανίδα ενέργειας. Να μπούμε στο παρκέ με αποφασιστικότητα, θάρρος και να δείξουμε μεγάλη θέληση για τη νίκη. Παράλληλα, να έχουμε στον νου μας και το παιχνίδι που χάσαμε στην Πολωνία. Μας δίδαξε αυτή η ήττα και θα καθορίσει τον τρόπο με τον οποίο θα προσεγγίσουμε το αυριανό παιχνίδι. Σκεπτόμενοι και το γόητρο μας.

Βέβαια, δεν πρέπει να νομίζουμε ότι θα είναι εύκολο παιχνίδι. Δεν θα κριθεί στα πρώτα πέντε ή δέκα λεπτά, δεν θα πρέπει να εφησυχάσουμε ή να παρασυρθούμε και να παρεκκλίνουμε από το πλάνο μας. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, να παλεύουμε για κάθε κατοχή και κάθε διεκδικήσιμη μπάλα. Θλω να δω την φλόγα στους παίκτες μου” ήταν η αρχική τοποθέτηση του “Σάλε”, ο οποίος συμπλήρωσε, ερωτηθείς για το αν οι οπαδοί της ομάδας θα περίμενουν ένα παιχνίδι ανάλογης εξέλιξης με αυτό κόντρα στη Ζαλγκίρις, πως:

“Είμαστε ευγνώμονες με την στήριξη του κόσμου. Ευελπιστούμε πως οι παίκτες θα ανέβουν με την παρουσία του κόσμου. Δεν ξέρω πως θα κυλήσει το παιχνίδι αλλά δεν νομίζω πως θα έχει ίδια εξέλιξη με αυτό της Ζαλγκίρις, διότι η Ζιελόνα Γκόρα παίζει διαφορετικό στυλ.

Έπαιξαν εξαιρετικά την περασμένη εβδομάδα ενάντια στη Λοκομοτίβ Κουμπάν. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα δεν οφειλόταν στο γεγονός πως η Κουμπάν έπαιξε άσχημα, αλλά στο γεγονός ότι οι παίκτες της Ζιελόνα Γκόρα έκαναν καταπληκτικό παιχνίδι. Επομένως, μιλάμε, αναμφίβολα, για έναν δύσκολο αντίπαλο”.

Τέλος, όσον αφορά τα αίτια της αγωνιστικής μεταμόρφωσης, προς το καλύτερο, της ομάδας του με αποκορύφωμα τη νίκη κόντρα στην Μπαρτσελόνα, εξήγησε πως “Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες επωφεληθήκαμε τα συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια και δώσαμε πολύ μεγαλύτερο βάρος στις προπονήσεις. Η αύξηση της έντασης απέδωσε καρπούς. Έχουμε περισσότερη… “βενζίνη” στο ρεζερβουάρ, προσθέσαμε ακόμα έναν παίκτη στο ροτέισον (σ.σ: Νίκος Παππάς), ο οποίος ναι μεν δεν βρίσκεται ακόμα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση –όπως είναι φυσιολογικό- αλλά μας έδωσε κάποια ποιοτικά λεπτά και ευχόμαστε να συνεχίσουμε αναλόγως.

Οι προπονήσεις θα συνεχίσουν να είναι δυνατές και θα επωφεληθούμε το γεγονός ότι θα μείνουμε στην Αθήνα για περισσότερο καιρό”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Παθιασμένη καλημέρα

Ο Ολυμπιακός είπε καλημέρα με ένα βίντεο γεμάτο πάθος από το ματς με την Παρτιζάν. Ο Ολυμπ…