Κεντρική NBA NCAA “Γαλανόλευκη” κυριαρχία στο NCAA

“Γαλανόλευκη” κυριαρχία στο NCAA

tyler dorsey oregon

tyler-dorsey-oregon

Επιστροφή στη δράση, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, για τα Ελληνόπουλα του NCAA με φοβερές εμφανίσεις και νίκες. Ξεκινάμε από τον “μαγικό” Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος οδήγησε το Oregon στη νίκη στο τοπικό ντέρμπι της πολιτείας, καθώς οι Ducks επιβλήθηκαν του Western Oregon με το εμφατικό 88-60!

Ο ομογενής γκαρντ ήταν “χαρμά ιδέσθαι”, σταματώντας στους 25 πόντους (4/7 διπ.-2/2 τρ.-11/15 βολές), ενώ είχε ακόμα 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 1 κλέψιμο, σε 30 λεπτά συμμετοχής! Συμπαραστάτης του ήταν ο Κουκ Έλγκιν (19π.-7ρ.), ενώ από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν οι Άλεξ Ρόθ και Τζόρνταν Ουίλι, με 13 και 11 πόντους αντίστοιχα.

Με εξαιρετικό Μήτογλου το Wake Forest
mitoglou-wake forest

Το Wake Forest  πέρασε νικηφόρα από ακόμα μια έδρα, καθώς επιβλήθηκε του LSU με 77-71. Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Μπράιαντ Κρόφορντ με 19 πόντους και οι Ντέβιν Τόμας (16π.-7ρ.), Κωνσταντίνος Μήτογλου τον πλαισίωσαν.

Ο διεθνής φόργουορντ/σέντερ πάτησε παρκέ για 23 λεπτά, έχοντας 13 πόντους (1/3 διπ.-3/5 τρ.-2/4 βολές), 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ κι 1 μπλοκ.

Επιβλητικός Όγκαστ και νίκη
auguste-notre dame1

Νικηφόρα συνέχεια στο NCAA είχε και το Notre Dame, το οποίο υπερίσχυσε εύκολα του Liberty με 73-56 και βελτίωσε το ρεκόρ του σε 9-3.

Ο Ζακ Όγκαστ ήταν ξανά μεταξύ των διακριθέντων, κυριαρχώντας στο ζωγραφιστό και σημειώνοντας νταμπλ – νταμπλ με 13 πόντους (4/6 διπ.-5/8 βολές) και 14 ριμπάουντ, στα 31 λεπτά που αγωνίστηκε. “Πρώτο βιολί” της ομάδας του ήταν ο Στιβ Βαστούρια, με 17 πόντους, ενώ εκ των αντιπάλων διακριθείς ήταν ο Κάλεμπ Χόμσλι, με 18.

Δεν τα κατάφερε ο Δημακόπουλος και το Irvine
uc irvine-dimakopoulos

Ο μόνος Έλληνας που δεν κατόρθωσε να πανηγυρίσει νίκη, χθες, ήταν ο Ιωάννης Δημακόπουλος, καθώς το UC Irvine γνώρισε βαριά ήττα, με 78-53, από το ισχυρό Kansas. Παρ’ όλα αυτά ο Έλληνας σέντερ εξαιρετικός, τελειώνοντας το ματς με 10 πόντους (2/4 διπ.-2/2 τρ.), 2 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο, αγωνιζόμενος για 13 μόλις λεπτά!

Εκ των νικητών, ηγήθηκαν οι Πέρι Έλις και Φρανκ Μέισον, με 14 και 13 πόντους, αντιστοίχως.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NCAA

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…