Κεντρική Basket League Άρης Έργο… Πρίφτη

Έργο… Πρίφτη

aris 1

aris

Ο Άρης είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που εξασφάλισε την πρόκρισή της στους “32” του Eurocup μία αγωνιστική πριν το φινάλε της πρώτης φάσης των ομίλων της διοργάνωσης. Η ομάδα του Δημήτρης Πρίφτη, δε, είναι το φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου της, καθώς χρειάζεται μία νίκη την τελευταία αγωνιστική επί της Μπάνβιτ στην έδρα της.

Οι “κιτρινόμαυροι” έχουν εντυπωσιάσει τους πάντες φέτος με τις εμφανίσεις τους στη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική ευρωπαϊκή διοργάνωση, αποδεικνύοντας πως τη δεδομένη στιγμή είναι πράγματι η καλύτερη ελληνική ομάδα, μετά τους δύο “αιώνιους”. Μετά το πέρας και της 9ης αγωνιστικής, οι Θεσσαλονικείς έχουν ρεκόρ 6-3, έχοντας διατηρήσει απόρθητη την έδρα τους και έχοντας επικρατήσει δύο φορές του μεγάλου φαβορί για τον τίτλο, Ούνιξ Καζάν.

Η εξαιρετική πορεία του Άρη πιστώνεται, φυσικά, στον Δημήτρη Πρίφτη, ο οποίος έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό σύνολο με αρχή, μέση και τέλος. Οι ρόλοι είναι διακριτοί, ενώ η αμυντική προσήλωση των παικτών του είναι μεγάλη. Όσον αφορά το μπροστά μέρος, οι δύο εξαιρετικές επιλογές του Πρίφτη το καλοκαίρι, Τζέρελ ΜακΛίν και Οκάρο Ουάιτ, βγάζουν… μάτια με την απόδοση τους, οδηγώντας εκ του ασφαλούς την ομάδα από νίκη σε νίκη.

Ο Έλληνας προπονητής έχει δουλέψει σκληρά με τους παίκτες του και αυτό φαίνεται στο πάρκε. Η κόπωση, βέβαια, της ομάδας μετά από τα συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι ορισμένες φορές εμφανής, γι’ αυτό και η διοίκηση του Άρη θα φροντίσει τις επόμενες μέρες να ενισχύσει περαιτέρω το ρόστερ του Δημήτρη Πρίφτη.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…