Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Δεν υπάρχει αδιάφορο παιχνίδι”

“Δεν υπάρχει αδιάφορο παιχνίδι”

Sfairopoulos

Sfairopoulos

Μπορεί το αυριανό παιχνίδι του Ολυμπιακού, στο ΣΕΦ, να είναι κόντρα σε έναν μεγάλο αντίπαλο, όπως είναι η Εφές, αλλά δεν χαρακτηρίζεται από κανένα βαθμολογικό κίνητρο. Οι “ερυθρόλευκοι” έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρωτιά του ομίλου, όμως μόνο αδιάφοροι δεν θα εμφανιστούν. Αυτό τόνισε με κάθε τρόπο ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, κατά τη συνέντευξη Τύπου, εξηγώντας πως είναι θέμα νοοτροπίας, αναφέρθηκε στους τραυματίες αλλά και στην επιστροφή του Μπράιαντ Ντάνστον, ως αντίπαλος.

“Παίζουμε το τελευταίο παιχνίδι για αυτή τη φάση. Είναι βαθμολογικά αδιάφορο παιχνίδι, αλλά για μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός δεν υπάρχει αδιάφορο παιχνίδι. Θέλουμε να μπούμε πολύ δυνατά, να παίξουμε σύμφωνα με το επίπεδό μας και να κάνουμε όσα έχουμε σχεδιάσει στις προπονήσεις. Μετά την ήττα από την Αρμάνι Μιλάνο, η Εφές Αναντόλου έχει κάνει πέντε σερί νίκες στην Ευρωλίγκα και στο τουρκικό πρωτάθλημα και θα έρθει εδώ έχοντας στο μυαλό της και την ήττα στον πρώτο γύρο, για να κάνει ένα καλό παιχνίδι.

Ξέρουμε τα δυνατά τους σημεία, θα προσπαθήσουμε να τα εξουδετερώσουμε και να εκμεταλλευτούμε τα αδύνατα. Ελπίζω ο κόσμος τώρα που είμαστε κοντά στις γιορτές να έρθει στο γήπεδο” ήταν η αρχική τοποθέτηση του προπονητή των Πειραιωτών, ο οποίος εν συνεχεία μίλησε:

Για το Σον Τζέιμς: “Σίγουρα, ο χρόνος που έχει περάσει είναι πολύ περισσότερος σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι με τη Λιμόζ, όταν είχε κάνει δύο προπονήσεις με την ομάδα. Έχει περάσει ένα δεκαήμερο με την ομάδα κι έχει μπει στο πνεύμα περισσότερο. Θα είναι περισσότερος έτοιμος για να μας βοηθήσει”.

Για τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει κάθε παιχνίδι, η ομάδα του: “Η νοοτροπία που έχει η ομάδα είναι αυτή που θέλουμε να χτίσουμε και να έχουμε. Ό,τι έχει χτιστεί γύρω από τον Ολυμπιακό όλα αυτά τα χρόνια είναι ένα στάνταρ που λαμβάνουν όλοι οι νέοι παίκτες. Είναι στάνταρ νοοτροπίας και φιλοσοφίας. Θέλουμε να είμαστε σοβαροί σε όλα τα παιχνίδια. Αυτό προσπαθούμε να το κάνουμε σε κάθε αγώνα. Ασφαλώς, οι παίκτες μπορεί να έχουν μια άσχημη βραδιά. Άνθρωποι είναι. Όσο είμαι εδώ οι παίκτες δείχνουν σοβαρότητα και είμαι ικανοποιημένος”.

Για την έως τώρα πορεία στην Ευρωλίγκα: “Αυτό θα το πούμε καλύτερα αύριο (18/12). Βάσει αποτελεσμάτων η ομάδα έχει βρει καλό ρυθμό. Απολογισμό καλύτερα να κάνουμε αύριο”.

Για τους τραυματίες: “Ο Χάκετ είναι καλύτερα. Θα κοιτάξει να προπονηθεί σήμερα (17/12) και πιστεύω πως αύριο (18/12) θα παίξει. Είναι καλύτερα. Ο Σπανούλης είναι σε περίοδο επανένταξης, δεν είναι στο 100%. Ακολουθεί κομμάτια της προπόνησης. Θα μιλήσουμε σήμερα και θα δούμε . Ο Αγραβάνης κατά 99% είναι εκτός”.

Για την υποδοχή στον Μπράιαντ Ντάστον: “Το πώς θα αντιδράσει ο κόσμος δεν το γνωρίζω. Όσον αφορά στη δική παρουσία, πάντα ο κόσμος του Ολυμπιακού έδειχνε πως δεν ξέχναγε όσους έχουν βοηθήσει”.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, από την πλευρά του, επεσήμανε: “Η Εφές είναι μία πολύ καλή ομάδα και ξέρουμε πως το παιχνίδι θα είναι δύσκολο. Πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα και να έχουμε τον έλεγχο του ρυθμού του αγώνα. Η Εφές δεν έχει μόνο καλή front line, είναι μία καλή ομάδα συνολικά. Ξέρουμε πως θα είναι ένας σκληρός αγώνα και πρέπει να παίξουμε πολύ καλή άμυνα και να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Λήξη συναγερμού για Πετρούσεφ

Καθαρή η μαγνητική του Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο Φιλίπ Πετρούσεφ υποβλήθηκε το πρωί σε μαγνητική …