Κεντρική Ελλάδα Camp “BasketBall Shooting Camp” με Ράτσα και “αέρα” από Κίνα (pics & vid)

“BasketBall Shooting Camp” με Ράτσα και “αέρα” από Κίνα (pics & vid)

Shooting Camp

Shooting Camp

Αν και νεοσύστατο, το αθλητικό σωματείο “Ακαδημία Ανάπτυξης Αθλητών” πρωτοπορεί και ανεξάρτητα από την ομάδα που αγωνίζεται ο κάθε αθλητής (10-18 ετών) καλεί να συμμετάσχουν σε ένα χριστουγεννιάτικο τριήμερο Camp διαφορετικό απ’ όσα έχουμε γνωρίσει μέχρι τώρα!

Αναλυτικά:
Το “BasketBall Shooting Camp 2015” διαφέρει από ό,τι έχεις γνωρίσει γιατί δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη λεπτομέρεια πάνω στο απαιτητικό κομμάτι που αφορά τον μηχανισμό του σουτ. Η βελτίωση σημαντικών παραμέτρων που συμβάλουν στην μεγιστοποίηση της απόδοσης κατά την εκτέλεση σε συνθήκες αγώνα, είναι το ζητούμενο και για ένα τριήμερο (28-29-30 Δεκεμβρίου) δίπλα σε καταξιωμένους και άρτια καταρτισμένους προπονητές θα μπορέσεις να μάθεις όλα αυτά τα μικρά μυστικά που ξεχωρίζουν τους μεγάλους αθλητές από τους υπόλοιπους.

D.Raca

Ο υπεύθυνος και διευθυντής της ακαδημίας, Δημήτρης Γκόφας, ο οποίος έχει εκπονήσει και σχεδιάσει το θερινό αθλητικό πρόγραμμα των Αρσακείων Σχολείων, το “1ο Papaloukamp” του Θοδωρή Παπαλουκά, του Πανελληνίου ΓΣ και του αθλητικού συλλόγου Νίκη Αμαρουσίου, σε συνεργασία με τον Νίκο Κονδυλόπουλο (Msc in Sports Biomechanics) και μαζί με εκλεκτούς καλεσμένους όπως είναι ο παγκοσμίου φήμης, Ντράγκαν Ράτσα (Ηρακλής, Ολυμπιάδα Πατρών, Guangzhou Free man, Chongqing Fly dragons), δίνουν ραντεβού στα 2 κλειστά γήπεδα του “All Stars Arena” του ΟΑΚΑ και σε περιμένουν για ένα τριήμερο όπου η έμφαση στην μπασκετική λεπτομέρεια θα είναι σε… πρώτο πλάνο!

D.Gofas-D.Raca-J.Raptis

Το μπασκετικό… μενού του τριημέρου (28-29-30/12) περιλαμβάνει:

1. Ανάλυση όλων των φάσεων του σουτ σε video room όπως συμβαίνει σε επαγγελματικές ομάδες υψηλού επιπέδου

2. Προπόνηση στην εκτέλεση του σουτ με εξειδικευμένο ασκησιολόγιο που έχει εκπονηθεί βασιζόμενο στις τελευταίες μελέτες σε παγκόσμιο επίπεδο

3. Ατομικό report με συγκεκριμένες οδηγίες για τον κάθε αθλητή ξεχωριστά

4. Μέτρηση του χρόνου πτήσης (hang time) και σύγκριση με του καλύτερους αθλητές του N.B.A

5.Εκτέλεση του τεστ της Κινέζικης ομοσπονδίας μπάσκετ από το οποίο κρίνεται η συμμετοχή των αθλητών στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Τα τεστ και μέρος των προπονήσεων γίνονται υπό την επίβλεψη του Ντράγκαν Ράτσα και άμεσου συνεργάτη του Γιάννη Ράπτη, οι οποίοι έρχονται να μεταλαμπαδεύσουν την μεγάλη τεχνογνωσία και εμπειρία που αποκομίζουν τόσα χρόνια που εργάζονται στην Κίνα δίπλα σε παίκτες επιπέδου ΝΒΑ.

Στο “BasketBall Shooting Camp 2015” το ζητούμενο είναι η έμφαση στη λεπτομέρεια κι αυτό επιτυγχάνεται μέσα από τη συνεργασία με την κορυφαία εταιρεία στο είδος της, ask4sports. H υπηρεσία scouting και video analysis, ask4sports, από το 2009 έχει βοηθήσει πολλούς επαγγελματίες αθλητές να προχωρήσουν στην καριέρα τους με στοχευμένα scouting reports αλλά και ερασιτέχνες να βελτιώσουν την τεχνική τους μέσω λεπτομερούς ανάλυσης της μηχανικής των κινήσεων τους.

* Το Camp αφορά αθλητές από 10 έως 18 ετών και λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Για να επιτευχθεί η επιθυμητή έμφαση στην λεπτομέρεια κάθε προπονητής θα έχει υπό την εποπτεία του ΑΥΣΤΗΡΑ μέχρι 4 αθλητές.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με τους Χριστόφορο Γιατράκο (6907209040) και Γεράσιμο Χατζόπουλο (6977168891)

Κόστος συμμετοχής: 90 ευρώ“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Camp

Δειτε επισης

Μπέικερ: «Μπορείς να γίνεις ο καλύτερος»

Μια απολαυστική -όσο κι ουσιαστική- συνέντευξη του Γκέινον Μπέικερ. Όταν έχεις απέναντί σο…