Κεντρική Basket League Αγώνες Απόλλων Πατρών – Λαύριο 90-73

Απόλλων Πατρών – Λαύριο 90-73

dillard

dillard

Χαρούμενα Χριστούγεννα στην Πάτρα…
Δυνατό παιχνίδι περιμέναμε, δυνατό παιχνίδι είδαμε. Ο Απόλλωνας κυνηγούσε την νίκη με το Λάυριο. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους έχουν δείξει μέχρι τώρα το τι μπορούν να κάνουν στο πρωτάθλημα και ταξίδεψαν στην Αχαϊκή πρωτεύουσα με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία. Οι γηπεδούχοι τελικά πήραν την νίκη, πιο εύκολα από όσο θα υπολόγιζαν, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 90-73.

Οι Ντίλαρντ και Βεργίνης ξεχώρισαν για τον Απόλλωνα, αφού σημείωσαν από 20 και 17 πόντους αντίστοιχα. Οι γηπεδούχοι είχαν ακόμα τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, πράγμα το οποίο υποδεικνύει τον πλουραλισμό που επέδειξαν στην επίθεση. Το Λαύριο προσπάθησε, αλλά τελικά δεν κατάφερε να πάρει κάτι από το ματς. Ο Κρούμπαλι (15π.) ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι πολύ καλός, ενώ καλή παρουσία είχαν ακόμα οι Γιάνγκ (13π.), Μπολντς (13π.) και Μπάρλος (12π.).

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Μπολντς να σημειώνει τους δύο πρώτους πόντους για λογαριασμό του Λαυρίου. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καταιγιστικοί στο πρώτο πεντάλεπτο, καθώς κατάφεραν να προηγηθούν μέχρι και με 8 πόντους (2-10). Ο Κρούμπαλι ήταν ο πρωταγωνιστής του Λαυρίου με 5 πόντους σε αυτό το χρονικό σημείο του παιχνιδιού. Ο άσος από τις ΗΠΑ σημείωσε γκολ-φάουλ στο 2ο λεπτό της περιόδου. Στην συνέχεια ο Απόλλωνας επέστρεψε στο σκορ πλησιάζοντας στους 3 πόντους στο 7ο λεπτό του δεκαλέπτου μετά από δίποντο του Ντίλαρντ (13-16).

Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το Λαύριο να βρίσκεται στο “τιμόνι”. Η ομάδα του κόουτς Σερέλη ανέκτησε την πρωτοβουλία των κινήσεων στα τελευταία λεπτά και έκλεισε την περίοδο στο +7 με το σκορ στο 22-29.

Στην δεύτερη περίοδο ο Απόλλωνας ήταν δεδομένο πως θα προσπαθούσε να ισορροπήσει την κατάσταση. Μείωσε στους 4 (25-29) με καλάθι του Τζαουάρα για να φτάσουν ένα λεπτό μετά, ξανά στο -6 με δύο επιτυχημένες βολές του Περράκη, για λογαριασμό του Λαυρίου. Η αντεπίθεση του Απόλλωνα δεν σταμάτησε εκεί. Το τελευταίο πεντάλεπτο του ημιχρόνου ήταν ένας επιθετικός μονόλογος των γηπεδούχων.

Οι Ντίλαρντ, Αργυρόπουλος και Βεργίνης πραγματοποίησαν πάρα πολύ καλή εμφάνιση. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως οι παίκτες του Κώστα Μέξα βρήκαν αρκετές λύσεις από την περιφέρεια, πράγμα που ήταν άκρως ευεργετικό για την ψυχολογία τους. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με δύο εύστοχες βολές των φιλοξενούμενων και τους Πατρινούς στο +4 (49-45).

Στην επανάληψη ο Απόλλωνας προσπάθησε να διαχειριστεί το προβάδισμα του. Πρώτο καλάθι από τον Κρούμπαλι 50 δευτερόλεπτα από την έναρξη της τρίτης περιόδου (49-47). Στα πρώτα 5 λεπτά το Λαύριο βρισκόταν μεν πίσω σκορ, αλλά δεν έχανε την επαφή με το καλάθι. Ο ρυθμός έπεσε στην συνέχεια, έγιναν αρκετά λάθη και ο Απόλλωνας διατήρησε ισχνό προβάδισμα.

Ο Σάντλερ, με συμπαραστάτη τον Βεργίνη, οδηγούσε τον Απόλλωνα από πλευράς σκορ. Από την άλλη, Χάμιλτον και Κρούμπαλι έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι του για το Λαύριο, χωρίς όμως να υπάρχει αποτέλεσμα. Η τρίτη περίοδος έληξε με του γηπεδούχους στο +7 (67-60). Οι τελευταίοι πόντοι ήρθαν δια χειρός Σάντλερ με δύο εύστοχες βολές.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο ο Απόλλωνας μπήκε αποφασισμένος να καθαρίσει το παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά και να φτάσει όσο το δυνατός πιο ξεκούραστα στην νίκη. Η διαφορά έφτασε γρήγορα στους 16 υπέρ των Πατρινών. Οι πρώτοι πόντοι από πλευράς Λαυρίου σε αυτή την περίοδο προήλθαν από γκολ-φάουλ του Μπολντς 3 λεπτά μετά την έναρξη της. Από την στιγμή που οι φιλοξενούμενοι μείνανε πίσω με τόσο μεγάλη διαφορά έχασαν τα πατήματα τους. Η κατάσταση χειροτέρεψε. Ο Τζαουάρα έστειλε την ομάδα του στο +18 (83-65) 4 λεπτά πριν το τέλος. Το παιχνίδι τελείωσε με την ομάδα του Κώστα Μέξα να επικρατεί άνετα του αντιπάλου της με σκορ 90-73 (+17).

Τα δεκάλεπτα: 22-29, 49-45, 67-60, 90-73
Οι διαιτητές: Πιλοϊδης – Ψαριανός – Θεωνάς
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Μέξας): Βεργίνης 17 (3), Πάλμμπλαντ 2, Ντίλαρντ 20 (1), Μέιερ 12, Γουντς 6, Αργυρόπουλος 10 (1), Μαστρογιαννόπουλος, Τζαουάρα 10, Κουζέλογλου 3, Σάντλερ 10
ΛΑΥΡΙΟ (Σερέλης): Μπολντς 12 (1), Γιανγκ 13 (1), Κρούμπαλι 15, Γιαννακόπουλος 3, Μπάρλος 13 (2), Χάμιλτον 8 (2),  Σακελλαρίου 7 (1), Περάκης 2, Κακλαμανάκης, Καπόνης, Μπέμπης

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χρήστος Κολλάρος
  • vlado giankovic karditsa paok jpg

    Καρδίτσα – ΠΑΟΚ 97-78

    Καρδίτσα για παραμονή, έστειλε την ΑΕΚ εκτός εξάδας Η Καρδίτσα πραγματοποίησε εντυπωσιακή …
  • 6163928 scaled

    Απόλλων Πάτρας – Ολυμπιακός 63-93

    Άνετο πέρασμα από την Πάτρα για τον Ολυμπιακό Χωρίς να πατήσει το πόδι στο γκάζι ο Ολυμπια…
  • grant panathinaikos paok jpg

    ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 73-89

    «Αγχώθηκε» για τρία δεκάλεπτα ο Παναθηναϊκός, αλλά «καθάρισε» στην τελευταία περίοδο Στις …
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός – Προμηθέας

Η αστυνομία έβαλε στοπ στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Προμηθέας. Η προγραμματισμένη …