Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Αναντολού Εφές – Ερυθρός Αστέρας 85-84 (vid)

Αναντολού Εφές – Ερυθρός Αστέρας 85-84 (vid)

dario saric anadolu efes erithros asteras

dario-saric-anadolu-efes-erithros-asteras

Ο Ερυθρός Αστέρας ήταν καταπληκτικός και προηγούνταν στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, μέσα στο Αμπντί Ιπεκτσί. Όμως, στα τελευταία λεπτά λύγισε από την πίεση της Εφές και δεν κατάφερε να πετύχει ένα δύσκολο κι αναπάντεχο “διπλό”, γνωρίζοντας την ήττα με 85-84.

Ο Μπράιντ Ντάνστον αποτέλεσε το “πρώτο βιολί” της ομάδας του Ντούσαν Ίβκοβιτς, σημειώνοντας 21 πόντους και πραγματοποιώντας το μπλοκ που έκρινε το παιχνίδι, αφού προηγουμένως ο Ντάριο Σάριτς (12π.) φρόντισε να ανατρέψει την κατάσταση προς όφελος της Εφές. Καθοριστικοί και οι Τζέισον Γκρέιντζερ (13π.-3ρ.-5ασ.), Τζον Ντίεμπλερ (13π.-3ρ.-7ασ.). Από τους Σέρβους, ηγήθηκε ο Μάικ Τσίρμπες, κάνοντας νταμπλ – νταμπλ με 22 πόντους και 12 ριμπάουντ, με τον Κουίνσι Μίλερ (12π.-6ρ.) να τον πλαισιώνει.

Η Εφές πατούσε καλύτερα στο παρκέ, στα πρώτα έξι λεπτά, και με τρίποντο του Ντίεμπλερ, προηγήθηκε με 6 πόντους (15-9). Μετά το τάιμ άουτ του Ράντονιτς, όμως, οι Σέρβοι αφυπνίστηκαν και πήραν το προβάδισμα (17-18 στο 8′), με τον Γκούντουριτς να ευστοχεί από μακρινή απόσταση. Οι εναλλαγές στη θέση του οδηγού ήταν αρκετές μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου, με τον Ντάντσον να προλαβαίνει την κόρνα και να γράφει το 25-23.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν άρδην διαφορετικό. Ο Ερυθρός Αστέρας κυριάρχησε και στις δύο πλευρές του παρκέ βρήκε σκορ από πολλούς παίκτες και προηγήθηκε με 7 πόντους (30-37 στο 14′). Οι Τούρκοι, όμως, βρήκαν τον τρόπο να επιστρέψουν και, με μπροστάρη τον Ντίεμπλερ, να πλησιάσουν στον πόντο (38-39 στο 16′).

Τότε επήλθε ξέσπασμα! Οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν επιμέρους 15-3, μέσα σε τρεισήμισι λεπτά, και ξέφυγαν με 13 πόντους (41-54), προτού ο Κορκμάζ ευστοχήσει σε τρίποντο και διαμορφώσει το 44-54 της πρώτης περιόδου.

Μετά την ανάπαυλα η εικόνα δεν άλλε κατά πολύ. Οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν τα ηνία του αγώνα, φθάνοντας μέχρι και το +15 (55-70) και αντιπαρέρχονταν της πίεσης των Τούρκων, οι οποίοι δεν κατάφερναν να βρουν το αμυντικό αντίδοτο για να ανατρέψουν την κατάσταση. Αυτή αντιστράφηκε στην τελευταία περίοδο.

Με τον Ντάνστον να πρωτοστατεί και τον Γκρέιντζερ να ακολουθεί, η Εφές έτρεξε επιμέρους 18-7 και έφερε το παιχνίδι στα ίσα (79-79), τρεισήμισι λεπτά πριν την κόρνα της λήξης. Οι ομάδες πάλευαν “στήθος με στήθος” έως το τέλος και ο νικητής κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Οι Σέρβοι έχασαν καθοριστικά σουτ και στο τελευταίο και πιο κρίσιμο, ο Σάριτς δήλωσε βροντερό “παρών” ευστοχώντας στα τελευταία δευτερόλεπτα για να έρθει ο Ντάνστον και να μπλοκάρει τον Τσίρμπες, αποσοβώντας την γκέλα της Εφές, με το “καλημέρα” του Top 16.

Τα δεκάλεπτα: 25-23, 44-54, 61-72, 85-84.
ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Ίβκοβιτς): Τάιους 6, Μπαλμπάι, Μπράουν 2, Οσμάν 5 (1), Μπατούκ, Σάριτς 12 (1), Κορκμάζ 7 (1), Γκρέιντζερ 13 (1), Ερτέλ 6 (1), Ντίεμπλερ 13 (3), Ντάνστον 21, Ντουβερίογλου.
ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Ράντονιτς): Ρέμπιτς, Ντάνγκουμπιτς 3 (1), Λάζιτς 10 (2), Μίτσιτς 6 (1), Τέγιτς 2, Σιμόνοβιτς 10 (2), Γκούντουριτς 5 (1), Γιόβιτς 8, Μίλερ 12, Τσίρμπες 22, Στίματς 6.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Εκτός και ο Λεσόρ

Εκτός και ο Λεσόρ με Περιστέρι. Ο Ματίας Λεσόρ έμεινε τελευταία στιγμή εκτός από τον αγώνα…