Κεντρική Basket League ΑΕΚ Ανακοινώθηκε ο Ζντοβτς

Ανακοινώθηκε ο Ζντοβτς

zdovc

zdovc

Τα ηνία της ΑΕΚ ανέλαβε και επίσημα, πλέον, ο Γιούρι Ζντοβτς. Όπως σας είχαμε επισημάνει, ο Σλοβένος προπονητής αποτέλεσε τον εκλεκτό της διοίκησης, για να αντικαταστήσει τον Ντράγκαν Σάκοτα και χθες το βράδυ ξεπεράσθηκαν και τα τελευταία εμπόδια. Έτσι ο έμπειρος τεχνικός αναλαμβάνει το έργο να επαναφέρει την Ένωση στον δρόμο των επιτυχιών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“H διοίκηση της ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη συμφωνία της με τον Γιούρι Ζντοβτς. Ο καταξιωμένος Σλοβένος προπονητής θα καθίσει στον πάγκο της “Βασίλισσας” μέχρι το καλοκαίρι του 2018, αφού υπέγραψε συμβόλαιο για 2,5 χρόνια (1.5 + 1).

Οι προσδοκίες παραμένουν υψηλές. Ο στόχος αυτονόητος και αφορά στην επιστροφή της ομάδας στις διακρίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, όπως επιβάλλει η Ιστορία της και το ένδοξο παρελθόν της. Στο πλαίσιο αυτό η επίτευξη συνεργασίας με τον Ομοσπονδιακό τεχνικό της Σλοβενίας και προπονητή της χρονιάς το 2012 στο Γιούροκαπ, με την Σπάρτακ Αγίας Πετρούπολης.

Βιογραφικό

O Γιούρι Ζντοβτς γεννήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 1966 στο Σλοβένσκε Κόνγιτσε της Σλοβενίας. Η προπονητική καριέρα του άρχισε το 2003 όπου ανέλαβε την Κρκα Νόβα Μέστο. Την επόμενη χρονιά (2003-2004) κατάφερε με τη Σπλιτ να κατακτήσει το Κύπελλο της Κροατίας. Τη σεζόν 2005-06 εργάστηκε για λίγους μήνες στον Ηρακλή και στη συνέχεια ανέλαβε το πόστο του τεχνικού διευθυντή στην Ουνιόν Ολύμπια. Τη σεζόν 2007-08 ανέλαβε την Μπόσνα Σαράγεβο, όπου και κατέκτησε το πρωτάθλημα και την διετία 2009-2011 επέστρεψε στην Ουνιόν Ολύμπια ως προπονητής, κατακτώντας ένα πρωτάθλημα και τρία κύπελλα.

Το 2011 εργάστηκε στην Αγία Πετρούπολη για λογαριασμό της Σπάρτακ, όπου και παρέμεινε για δύο χρόνια. Τελευταία του ομάδα η τουρκική Γκαζιάντεπ. Ο Γιούρι Ζντοβς ως προπονητής της Εθνικής Σλοβενίας την οδήγησε στην 4η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2009.

Ως παίκτης έχει κατακτήσει την Ευρωλίγκα (1993), δύο πρωταθλήματα Γαλλίας (1993,1997), δύο πρωταθλήματα Σλοβενίας (1999,2002) και τρία Κύπελλα Σλοβενίας (1999, 2000, 2002)”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…