Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Αναχώρησε για το Κάουνας

Αναχώρησε για το Κάουνας

pao

pao-anaxorisi

Μετά την αγχωτική νίκη επί του ΠΑΟΚ και τα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη τύπου, ο Παναθηναϊκός αναχώρησε για το Κάουνας, όπου την Πέμπτη (17/12) αντιμετωπίζει τη Ζαλγκίρις, στο πλαίσιο της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής της πρώτης φάσης των ομίλων της Ευρωλίγκα.

Οι “πράσινοι” θέλουν τη νίκη, προκειμένου να εξασφαλίσουν την τρίτη θέση του ομίλου τους, με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του.

“Η Ζαλγκίρις είναι μια ομάδα που πάντα βάζει ενέργεια κι ένταση στο παιχνίδι της, πολύ περισσότερο όταν αγωνίζεται στην έδρα της. Θα πρέπει λοιπόν κι εμείς να έχουμε ανάλογη αντίδραση. Να παίξουμε με ενέργεια γιατί είναι σίγουρο ότι αν μπούμε στον αγώνα χαλαροί τότε θα έχουμε τεράστια προβλήματα να αντιμετωπίσουμε” επεσήμανε λίγο πριν την αναχώρηση ο Τζέιμς Γκιστ, για να συμπληρώσει: “Είδατε όλοι ότι η Ζαλγκίρις κατέκτησε μια μεγάλη νίκη στη Βαρκελώνη. Δεν έχει καμία σημασία το ότι και οι δύο έχουμε προκριθεί στην επόμενη φάση, ο αγώνας δεν είναι αδιάφορος για καμία ομάδα κι εμείς οφείλουμε παντού να εμφανιζόμαστε δυνατοί κι αποφασισμένοι για τη νίκη”.

Από την πλευρά του, ο Τζέιμς Φελντέιν, υποστήριξε πως “Όλα θα κριθούν στην ενέργεια και στη συγκέντρωση που θα έχουμε. Γνωρίζουμε ότι στην έδρα τους είναι καλοί και το βέβαιο είναι πως η διαφορά των 35 πόντων με την οποία νικήσαμε στην Αθήνα δεν εκφράζει την πραγματική απόσταση ανάμεσα στις δύο ομάδες. Είναι καλή η Ζαλγκίρις, πήρε άλλωστε μια μεγάλη όσο και καθαρή νίκη στη Βαρκελώνη. Κι αυτό λέει πολλά…

Ακούω επίσης πολλά σενάρια αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω το εξής: Εμάς δεν μας ενδιαφέρει ποιοι θα είναι οι αντίπαλοι μας στην επόμενη φάση. Θέλουμε τη νίκη όχι για να επιλέξουμε ή για να αποφύγουμε κάποιους. Τη θέλουμε για εμάς, ώστε να κατακτήσουμε την τρίτη θέση και να μπούμε όσο το δυνατό πιο έτοιμοι στη φάση των 16″.

gist-pavlovic

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Διέλυσαν τους Πέλικανς οι Θάντερ

Με ρεκόρ καριέρας ο Σάι Γκίλτζιους – Αλεξάντερ οδήγησε τους Θάντερ στη νίκη. Μπορεί στο Ga…