Κεντρική Basket League Άρης “Αγώνας υψηλών απαιτήσεων”

“Αγώνας υψηλών απαιτήσεων”

aris priftis olimpia galis cup

aris_priftis_olimpia_galis_cup

Για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Άρη ο Δημήτρης Πρίφτης. Ο τεχνικός των “κιτρινόμαυρων”, τόνισε ότι πρόκειται για έναν αγώνα υψηλών απαιτήσεων, ενώ αναφέρθηκε στις απουσίες τόσο της ομάδας του όσο και των “ερυθρολεύκων”.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
“Έχουμε μπροστά μας έναν αγώνα υψηλών απαιτήσεων, απέναντι σε μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Ο Ολυμπιακός έχει πλούσιο ρόστερ, το οποίο του επιτρέπει να καλύπτει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό.

Προβλήματα αντιμετωπίζουμε κι εμείς, με τους Ξανθόπουλο και Cupkovic, οι οποίοι θα ταξιδέψουν στην Αθήνα αλλά είναι αμφίβολο αν θα τους έχουμε στη διάθεσή μας στους αγώνες με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Για να ανταπεξέλθουμε στο ΣΕΦ, πρέπει να έχουμε υψηλά επίπεδα ενέργειας, να προσεγγίσουμε τον αγώνα αμυντικά και να μην αφήσουμε τον Ολυμπιακό να επιβάλλει τον ρυθμό του. Επίσης η μάχη των ριμπάουντ και τα λάθη θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης”.

Από πλευράς παικτών, μίλησε ο Τζέικ Κοέν, ο οποίος δήλωσε με τη σειρά του: “Αντιμετωπίζουμε μία ομάδα που ανήκει στο τοπ ευρωπαϊκό επίπεδο και σαφώς η αποστολή μας είναι δύσκολη. Ο Ολυμπιακός διαθέτει μεγάλη ποιότητα στο ρόστερ του. Εμείς από την πλευρά μας προετοιμαστήκαμε πολύ καλά. Πρέπει να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι και να εφαρμόσουμε το πλάνο μας για 40 λεπτά, αφού απέναντι σε τόσο δυνατές ομάδες, δεν επιτρέπεται ούτε λεπτό χαλάρωσης. Πρέπει να περιορίσουμε τα ατού του αντιπάλου, να τον κρατήσουμε χαμηλά στο σκορ και να κερδίσουμε τη μάχη των ριμπάουντ, για να κυνηγήσουμε τις πιθανότητές μας για ένα θετικό αποτέλεσμα”.

Για τη διπλή αποστολή του Άρη στην Αθήνα: “Δεν έχουμε την πολυτέλεια να σκεφτόμαστε δύο αγώνες ταυτόχρονα. Ένα από τα κλειδιά της φετινής πορείας μας είναι ότι βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Έτσι, αυτήν τη στιγμή στο μυαλό μας βρίσκεται μόνο η αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό και σ’ αυτήν έχουμε ρίξει όλο το βάρος”.

Για τα Χριστούγεννα στην Αθήνα: “Σίγουρα δεν είναι συνηθισμένο, όμως είναι μέρος της δουλειάς μας και πρέπει να το δεχτούμε. Είναι πολύ καλό που η διοίκηση μερίμνησε για να βρεθούν οι οικογένειες των παικτών και του σταφ στην Αθήνα. Είναι μία κίνηση που δείχνει ότι η διοίκηση σκέφτεται και την ανθρώπινη πλευρά όσων απαρτίζουν την ομάδα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Στόχος μας να παίξουμε ως Άρης»

Το σύνθημα για τη συνέχεια του Άρη έδωσε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Άρης έκλεισε με νίκη την κ…