Κεντρική Basket League Αγώνες Τρίκαλα – Ολυμπιακός 69-89

Τρίκαλα – Ολυμπιακός 69-89

papapetrou soko trikala olympiakos

papapetrou-soko-trikala-olympiakos

Δεν “ίδρωσε”…
Ο Ολυμπιακός δεν συνάντησε σοβαρές αντιστάσεις, στα Τρίκαλα, από όπου πέρασε θριαμβευτικά, διαλύοντας την ομώνυμη ομάδα με 89-69. Οι Πειραιώτες έχτισαν από νωρίς διψήφιες διαφορές και έγειραν, από την αρχή, την πλάστιγγα υπέρ τους. Μοναδικό μελανό σημείο, ο τραυματισμός του Γιώργου Πρίντεζη, για τον οποίο αναμένεται επίσημη ιατρική γνωμάτευση.

Ο Ματ Λοτζέσκι αποτέλεσε το “πρώτο βιολί” των “ερυθρολεύκων”, σημειώνοντας 12 πόντους, με τους Νίκολα Μιλουτίνοφ, Ντι Τζέι Στρόμπερι και Δημήτρη Αγραβάνη, να ακολουθούν με 11, έκαστος. Από τα Τρίκαλα, διακριθείς ήταν ο, συνήθης ύποπτος, Οβιέ Σοκό με 23 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Ο Ολυμπιακός φρόντισε να θέσει εξ αρχής τον τόνο της αναμέτρησης, ξεκινώντας με σερί 12-0 (στο 2:30), με κύριους εκφραστές τους Λοτζέσκι και Στρόμπερι. Η διαφορά διατηρήθηκε σε διψήφια επίπεδα, ως επί το πλείστον, καθώς οι γηπεδούχοι ήταν εξαιρετικά άστοχοι και δεν κατάφεραν κάτι παραπάνω από το να μειώσουν σε 17-26, πριν το τέλος της πρώτης περιόδου.

Η υπεροχή του Ολυμπιακού δεν αμφισβητήθηκε, ουσιαστικά, μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Οι Τρικαλινοί κατόρθωσαν να πλησιάσουν μέχρι τους 6 πόντους (24-30 στο 15′) αλλά τίποτα περισσότερο. Οι “ερυθρόλευκοι” ανέβασαν ξανά στροφές, βελτίωσαν τα ποσοστά και την άμυνα τους και πήγαν στα αποδυτήρια με αέρα 14 πόντων (31-45).

Παρά το εύρος της διαφοράς, οι Πειραιώτες βγήκαν ακόμα περισσότερο ορεξάτοι, στο δεύτερο μέρος, καθαρίζοντας -για τα καλά- την μπουγάδα. Ξεκίνησαν την τρίτη περίοδο με επιμέρους 8-2 και με αποκορύφωμα το τρίποντο του Στρόμπερι, εκτόξευσαν την ψαλίδα στο +20 (33-53 στο 23′). Η απόσταση μεταξύ των δύο ομάδων συνέχισε να διευρύνεται με ταχείς ρυθμούς, φθάνοντας μέχρι τους 33 πόντους (44-77), στο τέλος της περιόδου.

Διαδικαστικός ο χαρακτήρας του τελευταίου δεκαλέπτου, όπου το μόνο που κατάφεραν οι Θεσσαλοί ήταν να ρίξουν τη διαφορά στο, τελικός, -20 (69-89), η οποία προηγουμένως είχε αναρριχηθεί μέχρι και τους 35 πόντους (44-79 στο 31′).

Διαιτητές: Πηλοΐδης – Τσούνας – Καραβίτης.
Τα δεκάλεπτα: 17-26, 31-45, 44-77, 69-89.
ΤΡΙΚΑΛΑ (Φλεβαράκης): Ντόουελ 2, Τσιάρας 13 (2), Κονγκέρ 15, Καλογιαννίδης, Τιγκ 8, Κάντουγκαν 3, Σοκό 23 (1), Καραθανάσης, Καλλές, Ρόμπινσον 5, Βαρυτιμιάδης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Στρόμπερι 11 (1), Μιλουτίνοφ 11, Πρίντεζης 2, Μάντζαρης 8 (2), Λοτζέσκι 12, Χάντερ 8, Παπαπέτρου 7 (1), Τσαϊρέλης 9, Τολιόπουλος, Αγραβάνης 11 (2), Χάκετ 3, Αθηναίου 7 (2).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Elite league: Τα αποτελέσματα των Play off/ Play out

Στο Final Four της Elite League πέρασε ο Ερμής Σχηματαρίου. Ο Ερμής Σχηματαρίου επικράτησε…