Κεντρική Basket League Αγώνες Τρίκαλα-Κολοσσός Ρόδου 89-86

Τρίκαλα-Κολοσσός Ρόδου 89-86

trikala kolossos

trikala-kolossos

Τα Τρίκαλα υποδέχτηκαν τον Κολοσσό Ρόδου στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης επικράτησαν με σκορ 89-86.

Στο πρώτο 5λεπτο της αναμέτρησης ο Κολοσσός μπήκε πιο δυνατά και κατάφερε να προηγηθεί, ως και με 8 πόντους (4-12). Στην πορεία όμως η κατάσταση διαφοροποιήθηκε και τα Τρίκαλα έκαναν την αντεπίθεση τους. Οι γηπεδούχοι με ένα σερί 12-2 κατόρθωσαν να περάσουν μπροστά (16-14) 3 λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου.

Από το σημείο αυτό μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου οι δύο ομάδες πάλεψαν επί ίσης όροις το παιχνίδι, ενώ παρήγαγαν μάλιστα πολύ καλό μπάσκετ με το σκορ (23-23) να είναι άκρως αντιπροσωπευτικό των όσων συνέβησαν εντός παρκέ. Καλύτερος παίκτης σε αυτή την πρώτη περίοδο ήταν ο Λαρεντζάκης, του Κολοσσού, ο οποίος σημείωσε 9 πόντους με 1/2 τρίποντα, 1/2 δίποντα και 4/4 βολές.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με ένα εύστοχο τρίποντο του Τσιάρα, για λογαριασμό των Τρικάλων. Οι πρώτοι πόντοι από πλευράς Κολοσσού σημειώθηκαν 1 λεπτό μετά δια χειρός Λιούις με εύστοχο σουτ μέσα από το “ζωγραφιστό” (29-25).  Από το σημείο αυτό μέχρι και το τέλος της περιόδου παρακολουθήσαμε, μπορούμε να πούμε την  του επιθετικού και  δυναμικού μπάσκετ.

Από την μία πλευρά οι Σόκο, Κονζέρ και Ρόμπινσον σφυροκοπούσαν το καλάθι του Κολοσσού, ενώ από την άλλη Λαρεντζάκης, Μαγκί και Μανωλόπουλος έκαναν το δικό τους παιχνίδι. Το ματς απέκτησε άγρια ομορφιά με τους γηπεδούχους όμως να διατηρούν το προβάδισμα κλείνοντας το 10λεπτο με εύστοχες βολές των Κονζέρ και Ρόμπινσον (49-45).

Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν έτοιμοι για ένα σκληρό παιχνίδι που ίσως να μην ήταν τόσο παραγωγικό από πλευράς σκορ, διότι το πιο πιθανό ήταν οι άμυνες να σφίξουν και οι δύο ομάδες να μην βρουν τόσους πολλούς διαδρόμους προς το καλάθι. Ο Ρέλεφορντ ήταν αυτός που “έσπασε το ρόδι” της τρίτης περιόδου σκοράροντας έξω από την γραμμή του τριπόντου 1 λεπτό μετά την έναρξη της. Η ομάδα του κόουτς Φλεβαράκη, όμως, ήταν αποφασισμένη να μην παραδώσει το πλεονέκτημα της. Ο Ντάουελ στο 3ο λεπτό του δεκαλέπτου σημείωσε δύο απανωτά τρίποντα και έδωσε ξεκάθαρο μήνυμα στους Ροδίτες πως δεν πρόκειται να έχουν εύκολο έργο στην προσπάθεια τους προς την κατάληψη της νίκης.

Όσο περνούσε ο χρόνος, τόσο  οι γηπεδούχοι επέβαλαν τον ρυθμό τους, σε βαθμό μάλιστα που έφτασαν να προηγούνται με 9 πόντους 2 λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου μετά από εύστοχο τρίποντο του Ρόμπινσον (66-57). Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με δύο εύστοχες βολές του Τιγκ (70-62) 40 δεύτερα πριν ακουστεί η κόρνα.

Στην τελευταία περίοδο της αναμέτρησης οι παίκτες του Κολοσσού μπήκαν στο παρκέ αποφασισμένοι να κάνουν την αντεπίθεση τους. Με πολύ προσπάθεια και ομαδική δουλειά κατάφεραν από το 7:44′, όταν και βρίσκονταν πίσω στο σκορ για 11 πόντους (76-65), να μειώσουν στους 2 (79-77) στο 3:38 μετά από εύστοχο δίποντο του Ρέλεφορντ. Όλα κρίθηκαν τελικά στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, καθώς οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες 12 δεύτερα πριν το τέλος της τέταρτης περιόδου.

Στην “ρώσική ρουλέτα” των ελευθέρων βολών οι παίκτες των Τρικάλων ήταν απόλυτα ψύχραιμοι και πανηγύρισαν σπουδαία νίκη για την συνέχεια (89-86).

Διαιτητές: Χριστοδούλου, Τσούνας, Ξενικάκης
Tα δεκάλεπτα: 23-23, 49-45, 70-62, 89-86
ΤΡΙΚΑΛΑ (Φλεβαράκης): Ντάουελ 14 (2), Σόκο 11, Τσιλούλης, Κονζέρ 14, Τιγκ 11, Κάντουγκαν 9, Τσιάρας 5 (1), Κάλες, Ρόμπινσον 23 (5),, Βαρυτιμιάδης 2
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Λυκογάννης): Λαρεντζάκης 11 (1), Λίντεν 2, Ρέλεφορντ 8 (1), Μαγκί 18, Λιούις 19 (3), Σαλούστρος 7, Μανωλόπουλος 14 (4), Ντέιβις, Γεωργαλής, Άχονεν 7 (1)

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χρήστος Κολλάρος
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…