Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Το τρίτο ευρωπαϊκό από τον “Ίμπο” (vid)

Το τρίτο ευρωπαϊκό από τον “Ίμπο” (vid)

ibrahim koutlouai euroleague

ibrahim-koutlouai-euroleague

13 χρόνια μετά και κανείς δε ξεχνά το θρίαμβο. Την καταξίωση. Την απόλυτη κυριαρχία.

13 χρόνια πέρασαν από τότε που ο Παναθηναϊκός υπέτασσε την Κίντερ Μπολόνια στον Τελικό της Ευρωλίγκα με 89-83. Για αυτό το μεγάλο άθλο, αλλά και την τεράστια ομάδα του Παναθηναϊκού, μίλησε στην κάμερα της διοργανώτριας αρχής ο Ιμπραήμ Κουτλουάι, ένας εκ των ακρογωνιαίων λίθων του άθλου της Μπολόνια.

Όταν πήγαμε στη Μπολόνια, κανείς δεν πίστευε ότι θα διεκδικήσουμε το τρόπαιο. Είχαμε όμως πολύ καλή ομάδα κι έναν εξαιρετικό προπονητή. Πιστεύαμε στους εαυτούς μας“, ξεκίνησε ο αγαπημένος “Ίμπο” όλων των φιλάθλων και συνέχισε λέγοντας: “Θυμάμαι ότι πριν το Final Four όλοι μιλούσαν για την Κίντερ Μπολόνια, ότι ήταν το φαβορί γιατί έπαιζε εξαιρετικά όλη τη χρονιά“.

Απέναντι στον Παναθηναϊκό, βρέθηκε ένα μεγαθήριο της εποχής, με έναν κορυφαίο προπονητή στον πάγκο, που μαζί με το πλεονέκτημα που της έδινε ο… “εντός έδρας τελικός” έμοιαζε αδύνατο να ηττηθεί. “Ήταν μία από τις κορυφαίες ομάδες όλων των εποχών, αλλά εμείς την κερδίσαμε στην έδρα της. από αυτό προκύπτει πως η επιτυχία ήταν… διπλή“, σχολίασε για το εν λόγω γεγονός ο Τούρκος άσσος.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι “πράσινοι” επέστρεψαν ακόμα και από το -8, κάτι το οποίο δε ξέχασαν ούτε ο Ιμπραήμ Κουτλουάι, ούτε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Στο τρίτο δεκάλεπτο παίξαμε εξαιρετικό μπάσκετ, όλοι ήταν υπέροχοι. Θυμάμαι τον Λάζαρο Παπαδόπουλο, τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, τον Τζόνι Ρότζερς, τον Νταμίρ Μουλαομέροβιτς και φυσικά τον Ντέγιαν Μποντίρογκα να κάνουν ό,τι μπορούν“, υπογράμμισε ο παλαίμαχος αθλητής, με τον τεχνικό του “τριφυλλιού” να δηλώνει: “Δεν θυμάμαι ποια ήταν ακριβώς η διαφορά, όμως, το ότι γυρίσαμε το παιχνίδι δείχνει ότι είχαμε δύναμη και πίστη. Δεν σταματήσαμε να “δουλεύουμε” το παιχνίδι για να αλλάξουμε τα πράγματα και να κατακτήσουμε την Euroleague“.

Ο “Ζοτς” πίστευε στον Κουτλουάι κάτι το οποίο του το έδειξε σε κατ’ ιδίαν συζήτηση πριν την έναρξη του τελικού. “Μου είπε πρόσωπο με πρόσωπο: “Αυτός είναι ο τελικός και θα δείξεις ποιος είσαι”. Μου έδειξε μεγάλη εμπιστοσύνη. Είχα εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, αλλά τα λόγια του με βοήθησαν ακόμη περισσότερο. Κι έτσι άρχισα να βάζω τα σουτ. Όλα τα παιδιά παίξαμε εξαιρετικά, ήμασταν πολύ συμπαγείς“, δήλωσε ο πρώτος Τούρκος καλαθοσφαιριστής που έπαιξε στη χώρα μας, με τα λόγια του Σέρβου τεχνικού να βγαίνουν αληθινά, αφού ο Κουτλουάι τελείωσε με: 22 πόντους (3/5 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 4/6 βολές) και 5 ριμπάουντ σε 37’00” συμμετοχής.

Τέλος, ο Ιμπραήμ Κουτλουάι, μίλησε για την απόφασή του να μετακινηθεί στον Παναθηναϊκό και το αν το μετάνιωσε.

Πριν πάω στον Παναθηναϊκό ήξερα ότι κάποια στιγμή θα κατακτήσω τον τίτλο. Την πρώτη μου χρονιά το κατάφερα. Κοιτώντας πίσω, βλέπω ότι ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για μένα. Έκανα σωστά που επέλεξα να παίξω στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό“, ξεκαθάρισε ο εκ των κορυφαίων ξένων που φόρεσαν τη φανέλα του “εξάστερου”.

Δείτε το βίντεο:

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Λήξη συναγερμού για Πετρούσεφ

Καθαρή η μαγνητική του Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο Φιλίπ Πετρούσεφ υποβλήθηκε το πρωί σε μαγνητική …