Κεντρική NBA Το τέλος ενός θρύλου (vid)

Το τέλος ενός θρύλου (vid)

KobeBryantTCBTS

kobe-bryantΤο γνωρίζαμε πριν από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου ή, μάλλον, το υποθέταμε. Πλέον, είναι επίσημο. Ο Κόμπι Μπράιαντ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση στο τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Το τοτέμ των Λέικερς, μάλιστα, επέλεξε να γνωστοποιήσει τούτη την απόφασή του μέσω ενός μακροσκελούς γράμματος στο theplayerstribune.com.

Αγαπημένο μου μπάσκετ,

Από τη στιγμή που άρχισα να φορώ τις κάλτσες του πατέρα μου και ξεκίνησα νοητά να εκτελώ σουτ νίκης στο Great Western Forum, γνώριζα πως ένα πράγμα ήταν αληθινό. Σε ερωτεύθηκα. Μία αγάπη τόσο βαθιά. Σου έδωσα τα πάντα, από το μυαλό και το κορμί μου, μέχρι το πνεύμα και την ψυχή μου.

Ένα αγόρι έξι ετών, το οποίο ήταν ερωτευμένο μαζί σου. Δεν είδα ποτέ το τέλος στο τούνελ. Απεναντίας, είδα μόνον τον εαυτό μου να βγαίνει μέσα από εσένα. Έτρεξα. Έτρεξα πάνω-κάτω σε κάθε παρκέ, πίσω από κάθε χαμένη μπάλα. Μου ζήτησες να παλέψω και σου έδωσα την καρδιά μου, διότι μου προσέφερες πολλά περισσότερα.

Αγωνίσθηκα, παρά τον ιδρώτα και τον πόνο, επειδή εσύ με καλούσες κι όχι γιατί με καλούσε η πρόκληση. Έπραξα τα πάντα για εσένα, διότι έτσι πράττεις όταν κάποιος σε κάνει να αισθάνεσαι ζωντανός. Έδωσες σε ένα εξάχρονο αγόρι το όνειρό του με τους Λέικερς και θα σε αγαπώ πάντοτε γι’ αυτό.

kobe-bryant-lakers

Παρ’ όλα αυτά, δεν μπορώ να σε αγαπώ εμμονικά για πολύ περισσότερο. Αυτή η σεζόν είναι όσα μου έχουν απομείνει για να δώσω. Η καρδιά μου μπορεί να αντέξει τους παλμούς, το μυαλό μου θα το διαχειρισθεί, εντούτοις, το σώμα μου ξέρει πως ήρθε η στιγμή να πω αντίο. Είμαι εντάξει. Είμαι έτοιμος να σε αφήσω.

Θέλω να το ξέρεις, προκειμένου να γευθούμε από κοινού κάθε στιγμή που έχει απομείνει. Τις όμορφες και τις άσχημες. Έχουμε δώσει ο ένας στον άλλον τα πάντα. Το ξέρουμε κι οι δύο πως, ό,τι κι αν κάνω αργότερα, θα είμαι πάντα το παιδί με τις γυρισμένες κάλτσες, τον κάδο με τα σκουπίδια στη γωνία και τα πέντε δευτερόλεπτα. Η μπάλα είναι στα χέρια μου. 5… 4… 3… 2… 1

Θα σε αγαπώ πάντοτε,

Κόμπι“.

kobe-bryant-titloi

Ο ηγέτης των Λέικερς διανύει την 20η σεζόν της επαγγελματικής καριέρας του, όλες στο Λος Άντζελες, εκεί όπου αγαπήθηκε και δοξάστηκε ως ήρωας. Κατέκτησε πέντε τίτλους (2000, 2001, 2002, 2009, 2010) κι οι διακρίσεις του είναι αμέτρητες. Πρόκειται, δε, για τον τρίτο κορυφαίο σκόρερ όλων των εποχών στο NBA.

Όπως δεν έχουμε ξαναδεί έναν παίκτη σαν τον Τζόρνταν, δεν θα ξαναδούμε έναν παίκτη σαν τον Μπράιαντ” υποστηρίζει ο Μάτζικ Τζόνσον.

Ναι, δυστυχώς, αυτή είναι η αλήθεια. Γι’ αυτό ας τον απολαύσουμε στις τελευταίες παραστάσεις του έως το τέλος της σεζόν.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…