Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Θέλουμε νίκες”

“Θέλουμε νίκες”

soulis markopoulos

soulis markopoulos

Ευχαριστημένος από τη νίκη της ομάδας του εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Σούλης Μαρκόπουλος. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, τόνισε ότι επιθυμεί η ομάδα του να αποβάλλει από πάνω της το άγχος που της δημιουργείται όταν πιεστεί από τον αντίπαλο, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι απαιτούνται κι άλλες νίκες. Τέλος, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Ήταν μία νίκη απένανι σε μία μεγάλη ομάδα, που έχει έμπειρους παίκτες που αν βρουν ρυθμό μπορούν να σε σκοτώσουν. Παίξαμε άμυνα και κάναμε επίθεση και μέσα και έξω από την ρακέτα. Κάναμε ορισμένα λάθη που ‘δώσαν το δικαίωμα στην άλλη ομάδα να πάρει κεφάλι στο σκορ. Όμως, καταφέραμε να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Θέλαμε να φέρουμε νίκες γιατί πιστεύαμε ότι παίζαμε καλά από την αρχή της χρονιάς. Θέλαμε να αποβάλλουμε αυτό το σύνδρομο που έχουμε να κάνουμε λάθη όταν πιεζόμαστε“.

Για το τι δεν περίμενε στο παιχνίδι: “Περισσότερο από όλα ότι θα κάναμε τόσα πολλά λάθη. Ξέραμε ότι ήταν η ομάδα που πίεζε παντού και ξέραμε που χτυπάει. Όμως πολλές φορές μέσα στο γήπεδο δεν γίνονται αυτά που θες“.

Για το σύνδρομο στο οποίο αναφέρθηκε: “Έγιναν παιχνίδια με ΑΕΚ, Άρη και άλλα ματς όμως, που οι αντίπαλοι έβαζαν κάποια τρίποντα και έπαιρναν ένα χάντικαπ και έφταναν ως το τέλος και κέρδιζαν“.

Για το αν έδωσε άλλη πνοή ο Σχορτσιανίτης: “Ο “Σόφο” είναι παίκτης Ευρωλίγκα. Όταν έχεις έναν τέτοιο παίκτη μπορείς να πετύχεις όλα αυτά που θες πιο εύκολα”.

Από πλευράς παικτών μίλησε ο κορυφαίος του αγώνα, Κώστας Βασιλειάδης, ο οποίος δήλωσε: “Ξεκινήσαμε πολύ καλά. Αφοσιωθήκαμε στην άμυνα. Κάναμε πάρα πολύ καλή δουλειά σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και μαζέψαμε ριμπάουντ. Ήμασταν διαφορετικοί από τα προηγούμενα παιχνίδια και η έλευση του “Σόφο” μας βοηθάει να παίζουμε με κάθε τρόπο. Στόχος μας να γινόμαστε καλύτροι και να πέρνουμε κι άλλες νίκες.

Κάναμε αυτό που έχουμε δουλέψει. Να βγάλουμε την μπάλα από το “πρες” και να προσπαθήσουμε να κάνουμε 15-16 δευτερολέπτων επίθεση. Μπορέσαμε και το διασπάσαμε ευτυχώς το “πρες” και ας χάσαμε την ψυχραιμία μας“.

Για τις καλές εμφανίσεις του μετά τη χαμένη βολή με τον Ολυμπιακό: “Δεν ήθελα να την χάσω. Είναι από αυτά τα παιχνίδια που το σκεφτόμαστε συνέχεια γιατί είναι ο Ολυμπιακός. Έχω χάσει βολές και έχουμε χάσει, έχω βάλει βολές και έχουμε κερδίσει. Ελπίζω να βοηθάω την ομάδα σε κάθε παιχνίδι“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Νεραντζάκης: «Η εικόνα μας δεν είναι αυτή που πρέπε»

Στην κακή εικόνα της ομάδας του αναφέρθηκε ο Στάθης Νεραντζάκης. Μετά την εκτός έδρας ήττα…