Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Θα δούμε αύριο για Σπανούλη”

“Θα δούμε αύριο για Σπανούλη”

Giannis Sfairopoulos2

Giannis Sfairopoulos2O Ολυμπιακός κοντράρεται αύριο στο ΣΕΦ με την Λαμποράλ Κούτσα (26/11, 21:45 μ.μ.)έχοντας αρκετές απουσίες, αλλά με μόνο στόχο την νίκη. Ο κόουτς των “ερυθρολεύκων” μίλησε στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου τόσο για τα προβλήματα που υπάρχουν, όσο και για το τι πρέπει να κάνει η ομάδα του για να φτάσει στην νίκη.

Οι δηλώσεις του αναλυτικά:

“Έχουμε αύριο ένα δύσκολο παιχνίδι, με μια ομάδα που είναι η μοναδική που μας έχει κερδίσει μέχρι τώρα. Ασφαλώς, πολλά έχουν αλλάξει από ματς του πρώτου γύρου. Πιστεύω ότι, όσον αφορά το κομμάτι της τακτικής είμαστε πιο έτοιμοι να κάνουμε κάποια πράγματα μέσα στο γήπεδο συγκριτικά με τότε, διότι έχει περάσει ένα χρονικό διάστημα στο οποίο η ομάδα έχει αφομοιώσει αρκετά τα κομμάτια της επίθεσης και της άμυνας και το πως θέλουμε να λειτουργούμε. Είμαστε πιο έτοιμοι να εφαρμόσουμε την τακτική μας και στις δύο άκρες του γηπέδου.”

“Η Λαμποράλ είναι μια ομάδα που παίζει με πολύ ενέργεια, θέλει να τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο, θέλει να βάλει εύκολους πόντους στο transition και έχει, εκτός από τα γκαρντ που τρέχουν την ομάδα, έχει και τους ψηλούς που είναι πολύ αθλητικοί. Επιπλέον, η παρουσία του Μπουρούση τους ανεβάζει επίπεδο στο post παιχνίδι. Εμείς πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, να έχουμε υπομονή στο παιχνίδι, Να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις κατά την διάρκεια του αγώνα, έτσι ώστε να εξουδετερώσουμε τα ατού των αντιπάλων και από την άλλη να φέρουμε το παιχνίδι στον δικό μας ρυθμό και επιθετικά, αλλά και αμυντικά.

“Σίγουρα θέλουμε και τον κόσμο μαζί μας για να συμπαρασταθεί στην ομάδα. Φτάνουμε Δεκέμβριο και είναι μόλις το δεύτερο εντός έδρας παιχνίδι που παίζουμε. Παίξαμε και με την Τσεντεβίτα εντός έδρας, αλλά ήταν στο Ηράκλειο, αρά μετά την Λιμόζ είναι το δεύτερο παιχνίδι και θέλουμε ο κόσμος να δώσει βροντερό παρόν για να στηρίξει την ομάδα.”

Σχετικά με τις απουσίες της ομάδας:

“Όσον αφορά τις απουσίες, ο Πρίντεζης και ο Λοτζέσκι είναι σίγουρα εκτός. Ο Σπανούλης θα κάνει σήμερα στην προπόνηση μια προσπάθεια στην προπόνηση να δούμε πως θα πάει. Χθες έκανε ατομικό πρόγραμμα. Θα αποφασίσουμε αύριο στην πρωινή προπόνηση τι θα γίνει με αυτό το ζήτημα. Το ίδιο θα γίνει και με τον Μιλουτίνοφ που έχει μηδαμινές πιθανότητες να παίξει, λόγω της ίωσης που έχει και είναι δεύτερη μέρα στο νοσοκομείο.”

Οι δηλώσεις του για το ροτέισον:

“Εμείς προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε τους παίκτες όσο καλύτερα μπορούμε για το καλό της ομάδας. Οι παίκτες που έχουμε έχουν γίνει ως επιλογή στο να μπορούν να ανταπεξέλθουν ακόμα και σε δύο διαφορετικές θέσεις. Όλοι οι παίκτες είναι έτοιμοι να προσφέρουν και πολλοί από αυτούς κάνουν αθόρυβη δουλειά που δεν φαίνεται στο άμεσα στο παιχνίδι καμιά φορά.”

Για τον αντικαταστάτη του Πάτρικ Γιάνγκ:

“Μακάρι να τον είχαμε βρει δέκα ημέρες νωρίτερα, γιατί όσο πιο γρήγορα έρθει, τόσο το καλύτερο. Είμαστε όμως σε μια φάση της σεζόν, που δεν υπάρχουν πολλές επιλογές ελεύθερων παικτών. Δεν θέλουμε να ρισκάρουμε με παίκτες που δεν ξέρουμε πως θα προσαρμοστούν στα ευρωπαϊκά δεδομένα, εκτός κι αν είναι κάτι πολύ εξαιρετικό. Μέχρις στιγμής δεν έχουμε βρει αυτό το εξαιρετικό. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χρήστος Κολλάρος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Υπήρξαν σημεία που μπορούσαμε να καθαρίσουμε»

Στις λάθος αποφάσεις που πήρε η ομάδα του, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Με τον Έλληνα …