Κεντρική Ελλάδα Συνέντευξη “Στη Γαλατασαράι έχω τα πάντα”

“Στη Γαλατασαράι έχω τα πάντα”

15 1

stephane lasmeΗ ΑΕΚ θα τεθεί αντιμέτωπη, σήμερα (25/11, 19:00), με τη Γαλατασαράι στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής των ομίλων του Γιούροκαπ. Ένα από τα πρόσωπα της αναμέτρησης αποτελεί ο Στεφάν Λάσμε, ο οποίος -στο περιθώριο της Media Day- μίλησε στο eBasket.gr, εξηγώντας τον λόγο που επέλεξε την “Τσιμπόμ“, αλλά και γιατί προτιμά τη ζωή στην Ελλάδα συγκριτικά με την Τουρκία.

Ο Γκαμπονέζος σέντερ, που αγωνίσθηκε για μία διετία στον Παναθηναϊκό (2012-’14), αναφέρθηκε -αρχικά- στον επικείμενο αγώνα με την ΑΕΚ: “Το ματς κόντρα στην ΑΕΚ θα είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικό. Πρόκειται για μία σκληρή ομάδα, η οποία δίνει έμφαση στην άμυνα.

Κατά τη γνώμη μου, αποτελεί μία από τις καλύτερες ομάδες στο Γιούροκαπ και το έργο μας μόνον εύκολο δεν θα είναι. Συν τοις άλλοις, παίζει στην έδρα της και θα πάρει μεγάλη ώθηση από τo κοινό της”.

pedoulakis-lasme

Ο Λάσμε ήλθε σε μία μεταβατική περίοδο για τον Παναθηναϊκό (2012), ένεκα της αποχώρησης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο 32χρονος άσος, πάντως, προσαρμόσθηκε γρήγορα στα δεδομένα του “τριφυλλιού” και, μαζί με τον Τζέιμς Γκιστ, σχημάτισαν ένα εξαιρετικό δίδυμο υπό την καθοδήγηση του Αργύρη Πεδουλάκη. Πανηγύρισε, μάλιστα, δύο Πρωταθλήματα (2013, 2014), ισάριθμα Κύπελλα (2013, 2014), ενώ -φορώντας τα “πράσινα”- αναδείχθηκε καλύτερος αμυντικός της Ευρωλίγκα (2013).

Ακολούθως, μετακόμισε στην Τουρκία για λογαριασμό της Αναντολού Εφές, όπου προσέφερε τις υπηρεσίες του για μία σεζόν (2014-’15). Το περασμένο καλοκαίρι, δε, υπήρξε έντονο “φλερτ” με τον Παναθηναϊκό, εντούτοις, επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στη γείτονα χώρα. Τούτη τη φορά, όμως, με τα “χρώματα” της Γαλατασαράι, υπογράφοντας συμβόλαιο ενός έτους.

lasme-mavrokefalidis-galata-aek

Ο Γκαμπονέζος σέντερ, αφού τόνισε πως δεν παρακολουθεί την πορεία του Παναθηναϊκού, υπογράμμισε ότι: “Επέλεξα τη Γαλατασαράι, διότι το περιβάλλον εκεί είναι το πιο κατάλληλο για εμένα τη δεδομένη χρονική στιγμή. Οι διοικούντες και, κυρίως, ο κόουτς (σ.σ.: Εργκίν Αταμάν) μου έδωσαν όλα όσα χρειαζόμουν, επομένως δεν είχα λόγο να αρνηθώ την πρότασή τους”.

Για το αν προτιμά τη ζωή στην Κωνσταντινούπολη εν συγκρίσει με την Αθήνα: “Πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικές πόλεις. Η αλήθεια, πάντως, είναι πως στην Αθήνα πέρασα καλύτερα από οπουδήποτε αλλού. Ωραία πόλη, υπέροχο φαγητό και μες τη ζωντάνια”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Συνέντευξη

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Μακάμπι 87-91 (vid)

Χειρότερα δεν μπορούσε να ξεκινήσει ο Παναθηναϊκός. Υπάρχει ένας τρόπος να σταματήσεις τη …