Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Πνοή “Σόφο”, αέρινος Χάτσερ

Πνοή “Σόφο”, αέρινος Χάτσερ

sofoklis margaritis paok rethimno

sofoklis-margaritis-paok-rethimno

Ύστερα από την εφιαλτική αφετηρία των τεσσάρων ηττών, στα ισάριθμα πρώτα παιχνίδια της αγωνιστικής περιόδου, ο ΠΑΟΚ έκανε “σεφτέ” στις νίκες χθες (07/11), στην Κρήτη, όπου επιβλήθηκε του Ρεθύμνου, με 74-63. Είναι γεγονός ότι ο “δικέφαλος” είχε εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα, στις αρχές του πρωταθλήματος (ΑΕΚ, Άρης, Ολυμπιακός) αλλά σίγουρα η εντός έδρας ήττα, από την Κηφισιά, θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Η, εν γένει, εικόνα της ομάδας -τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Ευρώπη– δεν πείθει, ελέω των σημαντικών ελλείψεων.

Πρώτη και καλύτερη, αυτή στη θέση “5“, όπου μοναδικός σέντερ, μέχρι πρότινος, ήταν ο Ντάρκο Μπάλαμπαν, ο οποίος (υπό κανονικές συνθήκες) θα έπρεπε να είναι δεύτερος. Η διοίκηση προέβη στην καλύτερη δυνατή κίνηση, για να καλύψει το κενό. Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης ντύθηκε στα ασπρόμαυρα και έκανε αισθητή την… πληθωρική παρουσία του, με το “καλημέρα”.

sofo-rethimno-paok

Στο ματς του Ρεθύμνου, σημείωσε 12 πόντους (5/8 διπ.-2/2 βολές), κατέβασε 2 ριμπάουντ, έκανε 1 κλέψιμο και 4 λάθη, στα 18:08, που πάτησε παρκέ. Ο “Σόφο” προσέδωσε οντότητα κάτω από τη ρακέτα του ΠΑΟΚ αλλά το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται, καθώς πίσω από αυτόν υπάρχει μόνο ο 19χρονος Θωμάς Κώττας (και εκτός δράσης λόγω τραυματισμού). Μείζονος σημασίας η περαιτέρω προώθηση και χρησιμοποίηση του καθώς, είναι προφανές ότι η ομάδα δεν γίνεται να πορευθεί με ένα “καθαρόαιμο” πεντάρι σε Α1 και Γιούροκαπ.

hatcher-paok-rethimno

Το έτερο πρόβλημα, που υπήρχε για τον “δικέφαλο” ήταν η ελλιπής περιφέρεια. Ένα ζήτημα, το οποίο όμως έχει λυθεί, με την προσθήκη του Ουίλιαμ Χάτσερ. Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν εκπληκτικός χθες, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 21 πόντους (3/5 διπ.-3/5 τρ.-6/6 βολές), 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 5 κλεψίματα, σε 32 λεπτά συμμετοχής. Γενικότερα ο Χάτσερ είναι σταθερά μεταξύ των διακριθέντων και σημείο αναφοράς στην περιφερειακή γραμμή. Εν αντιθέσει, ο Μιλένκο Τέπιτς (3π.-1ρ.-3ασ.) που κατέφθασε “μετά βαΐων και κλάδων” είναι μετριότατος, μέχρι στιγμής.

Από κει και πέρα, ο Νίκολα Μάρκοβιτς (15π.-7ρ.) έχει αναχθεί σε “ακρογωνιαίο λίθο” του συγκροτήματος του Σούλη Μαρκόπουλου, κάνοντας εξαιρετικές εμφανίσεις εντός και εκτός συνόρων. Το χθεσινό παιχνίδι δεν αποτέλεσε εξαίρεση.

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • Γιάννης Καστρίτης

    Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

    Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…