Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Ποιος τιμωρεί τους Κριτές

Ποιος τιμωρεί τους Κριτές

merika tasos skka

merika-tasos-skka

Με τους Κριτές θα ασχοληθούμε (πολυεπίπεδα) σήμερα, με αφορμή τις τιμωρίες στον πρόσφατο αγώνα της Κηφισιάς. Πάνω στη βιασύνη ο Κριτής πάτησε το πλήκτρο τρεις φορές αντί για δύο, το κατάλαβε και το διόρθωσε όταν ο χρόνος του αγώνα ήταν περίπου στα 3″, αλλά ήταν αργά.

Πάμε να τα πάρουμε ένα – ένα: Η πρόεδρος του Συνδέσμου Κριτών Αθηνών υποστήριξε ότι διάλεξε το “enfant gâté” από τον Σύνδεσμο Κριτών Πειραιά, για να τους δεχθεί στον δικό της. Φαίνεται πως και οι καλύτεροι κάνουν λάθη, καθώς και στις δύο περιπτώσεις των ενστάσεων της Κηφισιάς εμπλέκονται Κριτές που “έφυγαν” από τον Σύνδεσμο Πειραιά.

Η Τάνια Μερίκα δικαιούται να λέει ό,τι θέλει, αλλά αλήθεια γιατί τιμωρεί εκείνη τους Κριτές; Δεν υπάρχει ΚΕΔ/ΕΟΚ, η οποία μάλιστα δημοσιοποιεί και τις τιμωρίες; Δεν είναι οι Κριτές βοηθοί διαιτητές (ή είναι μόνο για το εργόσημο); Γιατί αποφασίζει το Δ.Σ. του ΣΚΚΑ και όχι η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας.

Προσέξτε “πλάκα” (δεν το λες): Ο κ. Σαμαρτζής τιμωρήθηκε από τον Σύνδεσμο Κριτών της Αθήνας και ο κ. Κλάδης (για την αναμέτρηση Χαρ. Τρικούπης – Πεντέλη) από την ΚΕΔ. Αν έπαιζαν Πεντέλη – Χαρ. Τρικούπης θα τιμωρούσε τον αντίστοιχο Κριτή ο ΣΚΚΑ και η ΚΕΔ τον Κριτή του αγώνα Κόροιβος – Κηφισιά η ΚΕΔ;

Αν αυτό δεν είναι ανέκδοτο, τί είναι; Υπάρχουν Σύνδεσμοι με υπεραρμοδιότητες και Σύνδεσμοι που ανήκουν στην ΚΕΔ/ΕΟΚ; Υπάρχουν αυτόνομοι Σύνδεσμοι κι ελεγχόμενοι; Πλάκα κάνετε, ή πλάκα έχετε;

Το χειρότερο ήταν πως οι διαιτητές φέρθηκαν άψογα και πολύ φιλικά στον Κριτή του αγώνα στο Ζηρίνειο, αντίθετα με τους δύο από τους τρεις συναδέλφους του (55-60 ετών έκαστος) που ένιωθαν άσχημα γιατί “θα μας πάρει όλους η μπάλα“.

Είναι χαρακτηριστικό πως εστάλη επείγουσα επιστολή στους Κριτές από το Δ.Σ., στην οποία τονίζονταν η συναδελφικότητα και αλληλεγγύη στα τραπέζια. Βλέπετε, πλέον και στον ΣΚΚΑ έχουν μπει σε λογική “ανθρωποφαγίας“, καθώς το μεροκάματο αντικατέστησε την αγάπη για το άθλημα. Και γι’ αυτό δεν φταίει μόνο η κρίση και οι συνθήκες, αλλά κι όσοι άφησαν να γίνει ο Σύνδεσμος από προπύργιο ρομαντισμού, “αγαπημένος χώρος” (επίδειξης δύναμης) του Βασιλακόπουλου.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Λήξη συναγερμού για Πετρούσεφ

Καθαρή η μαγνητική του Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο Φιλίπ Πετρούσεφ υποβλήθηκε το πρωί σε μαγνητική …