Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Πάντα όπως στο δεύτερο μέρος”

“Πάντα όπως στο δεύτερο μέρος”

PAOK Soulis Markopoulos Pagkos

PAOK-Soulis Markopoulos-Pagkos

Ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παικτών του στο δεύτερο μισό του αγώνα εμφανίστηκε ο Σούλης Μαρκόπουλος. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, αναφέρθηκε στον τρόπο που γύρισαν το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ ευχήθηκε να παίζει πάντα με αυτόν τον τρόπο η ομάδα του. Ακόμα, εστίασε στα ριμπάουντ που κυριάρχησαν οι “ασπρόμαυροι”, ενώ τέλος σχολίασε και τα όσα ακούγονται για μεταγραφές.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
“Συγχαρητήρια στους παίκτες ειδικά για την εμφάνιση στο δεύτερο μέρος. Έπαιξαν όπως θέλουμε. Ξέραμε ότι θα είναι λίγο περίεργο το παιχνίδι. Ξέραμε ότι ο Αρκαδικός έχει αρκετά καλά ποσοστά έξω από τα 6,75. Δε σταματήσαμε τη μεταφορά της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο και ο Αρκαδικός έβαλε κάποια σουτ. Στο δεύτερο μέρος κλείσαμε τη ρακέτα, δεν αφήσαμε χώρους με αποτέλεσμα να εκνευριστούμε και να έχουμε στρεσάρισμα. Τα πράγματα άλλαξαν στο δεύτερο ημίχρονο. Πιέσαμε πάρα πολύ, κλέψαμε την πρώτη πάσα και αυτό μας έδωσε τη νίκη. Μας βοήθησε στην επίθεση και στη συνέχεια του αγώνα. Εχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι την Τετάρτη για το Eurocup και τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό”.

Για το τι άλλαξε και η ομάδα έβγαλε διάθεση στο δεύτερο μέρος: “Χωρίς διάθεση, δε μπορείς να παίξεις. Αν δε μπορείς να παίξεις πολύ δυνατά, δε μπορείς να θέλεις αποτέλεσμα. Ηταν και τεχνικό το θέμα. Ημασταν δύο βήματα πίσω στην άμυνα και έβρισκαν τα σουτ. Μας πήραν και 6 επιθετικά ριμπάουντ και αυτό ήταν ένα αποτέλεσμα αρνητικό για εμάς στο πρώτο ημίχρονο”.

Για την αλλαγή και στον τομέα των ριμπάουντ στο δεύτερο ημίχρονο: “Τα ριμπάουντ έπαιξαν ρόλο. Ένας παράγοντας είναι η ενέργεια. Ένα άλλος να αστοχήσει ο αντίπαλος. Πολλές φορές η στατιστική δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα στα ριμπάουντ. Σίγουρα όμως πρέπει να έχεις διάθεση και να βγάλεις σωστές επιλογές ώστε να είναι έξω από την ισορροπία του ο αντίπαλος”.

Για το αν η εικόνα της ομάδας στο τρίτο δεκάλεπτο είναι κοντά σε αυτό που θέλει γενικά: “Μακάρι να μπορούμε να παίξουμε έτσι και ακόμα καλύτερα. Θέλουμε να συμβαίνει αυτό”.

Για την ενίσχυση της ομάδας: “Ότι και αν συμβεί θα γίνει ανακοίνωση από τη διοίκηση. Αν πω ότι θέλουμε παίκτες σε συγκεκριμένες θέσεις πως θα αισθανθεί ο παίκτης του ΠΑΟΚ;”.

Τους συμπαίκτες του στη συνέντευξη Τύπου εκπροσώπησε ο Μιχάλης Λιάπης, ο οποίος δήλωσε: “Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε όπως θα θέλαμε. Δε μπήκαμε συγκεντρωμένοι. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε πολύ καλύτερα, διαγράψαμε το πρώτο μέρος, μιλήσαμε στα αποδυτήρια. Αυτή είναι η έδρα μας και δεν πρέπει να αφήνουμε κανέναν αντίπαλο σε κανένα δευτερόλεπτο να πιστεύει ότι μπορεί να μας κερδίσει. Με τέτοια άμυνα, όπως αυτή που παίξαμε στο δεύτερο ημίχρονο, δεν έχουμε να φοβηθούμε κανένα. Υπάρχουν καλές στιγμές υπάρχουν και κακές. Έτυχε να μην ξεκινήσουμε όσο καλά θα θέλαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο διαγράψαμε ότι έγινε και ξεκινήσαμε από την αρχή”.

Για το Eurocup: “Φυσικά και πιστεύουμε στην πρόκριση. Στο χέρι μας είναι. Το ότι είχαμε κάποιες κακές εμφανίσεις δε σημαίνει τίποτα. Βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Παίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε και συνεχίζουμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Νεραντζάκης: «Η εικόνα μας δεν είναι αυτή που πρέπε»

Στην κακή εικόνα της ομάδας του αναφέρθηκε ο Στάθης Νεραντζάκης. Μετά την εκτός έδρας ήττα…