Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Παλικαρίσια νίκη”

“Παλικαρίσια νίκη”

Sfairopoulos Olympiacos

Sfairopoulos-OlympiacosΜεγάλη νίκη και πρόκριση για τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, ο οποίος παρά τις απουσίες κατόρθωσε να υποτάξει την Λαμποράλ με σκορ 59-52.

Ο κόουτς της ομάδας Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου για το όσα έκανε η ομάδα του εντός παρκέ και για το ποιο ήταν τελικά το κλειδί που οδήγησε στην μεγάλη νίκη.

Οι δηλώσεις του αναλυτικά:

“Είναι μία παλικαρίσια νίκη για την ομάδα. Η νίκη ήρθε από δύο παράγοντες. Ο πρώτος είναι η ομαδικότητα που δείξαμε σε άμυνα κι επίθεση και ο δεύτερος είναι η αυταπάρνηση των παικτών. Θέλω να τους δώσω πολλά συγχαρητήρια. Παίζαμε με μία ομάδα που ήθελε να διεκδικήσει την πρώτη θέση. Γνωρίζετε πόσες απουσίες είχε η ομάδα μας. Είχαμε τον έλεγχο σε όλη σχεδόν την διάρκεια του αγώνα. Αναγκάσαμε μία άκρως επιθετική ομάδα να σκοράρει 52 πόντους, όταν εκτός έδρας έχει μέσο όρο 84.”

Σχετικά με τη άμυνα που έπαιξε η ομάδα σχολίασε:

“Η άμυνά μας ήταν καταπληκτική. Η άμυνά μας μάς έδωσε το παιχνίδι. Σίγουρα κάποια καλάθια χάθηκαν από την υπερπροσπάθεια των παικτών και την κούραση. Είναι πολύ μεγάλη νίκη αναγνωρίζοντας τα προβλήματα και τις απώλειες που έχουμε.”

“Τα ζητούμενα είναι να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους, να ξεκουράσουμε τους παίκτες που έκαναν πολύ μεγάλη προσπάθεια και να δούμε πότε θα είναι έτοιμοι οι παίκτες που αναρρώνουν. Συγχαρητήρια στους παίκτες για την υπερπροσπάθεια και την αυταπάρνηση τους. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο. Δεν παιχνίδι ποιοτικά δεν ήταν καλό, αλλά ο κόσμος είδε τους παίκτες να κάνουν μία υπερπροσπάθεια, να παλεύουν και να βουτούν στο παρκέ. Ευχαριστούμε τον κόσμο και τον θέλουμε κοντά μας.”

Για τον Βασίλη Σπανούλη:

“Υπέστη διάστρεμμα, όταν προσγειώθηκε στο παρκέ στο τελευταίο σουτ που έκανε. Θα δούμε αύριο αν πονάει και πώς θα είναι.”

Για την άμυνα το ροτέισον και τον Γιάννη Αθηναίου:

“Πιστεύω πως ναι δεδομένου των αναλογιών. Το ροτέισον μας ήταν πολύ μικρό. Οι παίκτες έκαναν πολύ μεγάλη προσπάθεια  απέναντι σε μία ομάδα που παίζει με πολλή ενέργεια. Η άμυνά μας ήταν πολλές φορές υψηλού επιπέδου.”

“Δεν μου αρέσει να αναφέρομαι μεμονωμένα στους παίκτες. Δείχνουμε στο παρκέ πως είμαστε ομάδα και για αυτό κερδίζουμε. Τον πιστεύουμε, όπως όλους τους παίκτες. Το πιο σημαντικό για εμένα, είναι η άμυνα που έπαιξε στην τελευταία περίοδο. Έχει το μακρινό σουτ και είναι ένας χρήσιμος παίκτης, όπως όλοι στην ομάδα.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χρήστος Κολλάρος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ράιτ: «Ανεπίτρεπτο να κάνουμε τόσα λάθη »

Στα λάθη που έκανε η ομάδα του, αναφέρθηκε Μόουζες Ράις. Ο Αμερικανός ψηλός του Ολυμπιακού…