Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ολυμπιακός – Λιμόζ 75-49

Ολυμπιακός – Λιμόζ 75-49

spanoulis olympiakos limoges

spanoulis-olympiakos-limoges

Ο Ολυμπιακός δεν.. “θάμπωσε” με την εμφάνιση του αλλά έπαιξε όσο χρειάστηκε για να κατατροπώσει τη Λιμόζ, με 75-49, στο ΣΕΦ, για την αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Οι Γάλλοι δυσκόλεψαν αρκετά τους “ερυθρόλευκους” στο πρώτο ημίχρονο αλλά στην επανάληψη, το συγκρότημα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ανέβασε “στροφές” και στην τέταρτη περίοδο πάτησε “γκάζι”, φθάνοντας στο θετικό αποτέλεσμα και προσφέροντας, παράλληλα, θέαμα, χωρίς να συναντήσει περαιτέρω αντιστάσεις.

Κορυφαίος, για ακόμα μια φορά, ο Γιώργος Πρίντεζης με 15 πόντους και 6 ριμπάουντ, καθοριστικός ήταν ο Πάτρικ Γιανγκ, που έκανε νταμπλ-νταμπλ με 13 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ ήταν “κέρβερος” κάτω από τη ρακέτα, μοιράζοντας 5 τάπες στους αντιπάλους του. Άξια αναφοράς η πληθωρική παρουσία του Βαγγέλη Μάντζαρη, των 10 πόντων, 8 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Από τη Λιμόζ, ξεχώρισε ο “δαιμόνιος” Ράντι Καλπέπερ, με 10 πόντους.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με ένα 6-0 (στο 2’), δια χειρός Πρίντεζη και Γιανγκ, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η ζώνη της Λιμόζ μπλόκαρε τους “ερυθρόλευκους”, οι οποίοι δεν κατάφεραν να την “σπάσουν”, αστοχώντας σε συνεχόμενα τρίποντα, και οι Γάλλοι πλησίασαν στο καλάθι (8-6 στο 5’). Ο Ολυμπιακός βελτίωσε την κυκλοφορία και την άμυνα του, καταφέρνοντας να προηγηθεί με 13-6 (στο 6’) αλλά ρυθμό δεν βρήκε.

Οι φιλοξενούμενοι με το άναρχο παιχνίδι τους, επωφελήθηκαν την αστοχία της ελληνικής ομάδας και με… “αυθόρμητες” αλλά και αποτελεσματικές συνεργασίες, πήραν το προβάδισμα (16-17), στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν ακόμη χειρότερο για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Η αμυντική προσήλωση βρισκόταν σε χαμηλά επίπεδα, ενώ επιθετικά διακρινόταν δυσλειτουργία, με τον Πρίντεζη να αποτελεί τη μοναδική “αχτίδα φωτός” και τον παίκτη που κρατούσε τον Ολυμπιακό, αποτρέποντας στους Γάλλους να προηγηθούν με περισσότερους από 6 πόντους (16-22 στο 14’).

Η είσοδος του Αθηναίου, έδωσε στους Πειραιώτες αυτό που τους έλειπε και δη το μακρινό σουτ. Δύο δικά του τρίποντα και (ενδιάμεσα) ένα όμορφο καλάθι του Πρίντεζη, επανέφεραν την πρωτοκαθεδρία στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού (26-23 στο 17’). Δύο χαμένες βολές και ένα άστοχο σουτ του Αγραβάνη, όμως, έδωσαν στη Λιμόζ την ευκαιρία να προηγηθεί, εκ νέου, (28-29 στο 19:20), πηγαίνοντας αποδυτήρια ούσα μπροστά.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με επιμέρους 8-2, στην επανάληψη, με δύο τρίποντα από Σπανούλη και Πρίντεζη, για να προηγηθεί με 36-31 (στο 21:30), αλλά και πάλι δεν κατάφερε να χτίσει μεγάλη διαφορά. Οι Γάλλοι έβρισκαν τον τρόπο να βρίσκονται σε σύνδεση με το καλάθι, ανανέωσαν κάποιες επιθέσεις και έμειναν κοντά στο σκορ (40-36 στο 24:30).

Η αναμέτρηση κινήθηκε στο ίδιο μοτίβο αλλά η διαφορά άνοιξε στο τελευταίο λεπτό. Ο Ολυμπιακός είχε εγκλωβίσει την Λιμόζ με την άμυνα του και χρειαζόταν μια ώθηση στην επίθεση. Αυτή ήρθε από τον πάγκο, δια του Στρόμπερι. Ο Αμερικανός σημείωσε πέντε σερί πόντους τα τελευταία 42 δευτερόλεπτα του αγώνα και αύξησε την ψαλίδα στο +9 (51-42), με “γκολ-φάουλ”.

Το καλάθι και η συμπληρωματική βολή, του Γιανγκ, με την έναρξη της τελευταίας περιόδου, έδωσαν στους Πειραιώτες διψήφια απόσταση (54-42), για πρώτη φορά στην αναμέτρηση. Μερικά λεπτά αργότερα, η υπόθεση νίκη κατοχυρώθηκε υπέρ των γηπεδούχων.  Βγάζοντας συνεχόμενες εξαιρετικές άμυνες -με τον Γιανγκ να σβήνει τα φώτα των αντιπάλων- και χτυπώντας γρήγορα και αποτελεσματικά στο τρανζίσιον -με τον Στρόμπερι να φεύγει “σφαίρα” στον αιφνιδιασμό- οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, μετέτρεψαν το 56-46, του 32ου λεπτού, σε 64-46, μέσα σε τρία λεπτά.

Το “φράγμα” των 20 πόντων καταρρίφθηκε με 8 σερί πόντους του Μάντζαρη (εκ των οποίων δύο τρίποντα), ο οποίος εκτόξευσε τη διαφορά στους 26 πόντους (72-46 στο 37′). Συνολικά το σερί των Πειραιωτών ανήλθε στο 16-0, προτού ο Τραορέ τερματίσει την ανομβρία 6 λεπτών της ομάδας του.

Τα δεκάλεπτα: 16-17, 28-29, 51-42, 75-49.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Γιανγκ 13 (10ρ.), Παπαπέτρου, Σπανούλης 10 (1), Στρόμπερι 12, Τσαϊρέλης 2, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 15 (1), Αγραβάνης, Μάντζαρης 10 (2), Χάκετ 2, Λοτζέσκι 3, Αθηναίου 6 (2).
ΛΙΜΟΖ (Ερβέ): Σαφάρτζικ 6 (2), Καλπέπερ 10 (2), Βοϊτσιετσόβσκι, Ντάνιελς 7, Βέστερμαν 4, Πέιν 5 (1), Μπουνγκού – Κολό, Τραορέ 8, Ντιαβαρά, Ζερμπό 9.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (28/3)

Τα φώτα στο Βελιγράδι και τον Ολυμπιακό «Πλούσιο» είναι το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (…