Κεντρική Basket League Άρης “Όλα εξαρτώνται από εμάς”

“Όλα εξαρτώνται από εμάς”

aris team pagkos priftis

aris-team-pagkos-priftis

Στον αγώνα με την Στεάουα και όχι μόνο αναφέρθηκε ο Δημήτρης Πρίφτης στο πλαίσιο της Media Day. Ο τεχνικός του Άρη, τόνισε ότι οι “κιτρινόμαυροι” θα πρέπει να επιβάλλουν το δικό τους ρυθμό, σχολίασε την κούραση που υπάρχει στην ομάδα από τα συνεχόμενα ταξίδια, ενώ αναφέρθηκε και στο απαιτούμενο ροτέισον που θα πρέπει να κάνει ο ίδιος για να ξεκουραστούν ορισμένοι αθλητές.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Πρίφτης:
Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι το οποίο πρέπει να κερδίσουμε. Είναι μία ομάδα που στα στατιστικά στοιχεία είναι ίδια με μας, άρα περιμένουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Είναι μία ομάδα με καλή περιφέρεια. Έχουν δύο πολύ έμπειρα 4άρια και ένα πολύ μεγάλο κορμί στη θέση “5”. Έχει έμπειρους πασέρ στην περιφέρεια, τον Μαρίνοβιτς και τον Ράσιτς. Χρειάζεται ένα καλό παιχνίδι από εμάς για να κερδίσουμε“.

Για το ότι θεωρείται μία από τις πιο αδύναμες ομάδες: “Όλα είναι στις θεωρίες και όπως βλέπεται οι θεωρίες αποδεικνύονται λάθος, γιατί όλες οι ομάδες είναι δυνατές. Πέρα από τη νίκη της με την Τράμπζονσπορ, ο τρόπος που παίζει αποδεικνύει ότι είναι μία πολύ καλή ομάδα. Δεν υπάρχει αδύναμη ομάδα και ο δρόμος είναι δύσκολος. Χρειάζεται σταθερότητα από μέρους μας και σοβαρότητα. Τα παιχνίδια πάντα θα είναι δύσκολα“.

Για τον τρόπο παιχνιδιού του Άρη: “Εννοείται ότι θα πρέπει να παίξουμε με μεγαλύτερη ταχύτητα από την ρουμάνικη ομάδα. Έχει πολύ καλούς σουτέρ και ίσως πιο έμπειρο πόιντ γκαρντ από την Μπουντούστοντ. Όλα όμως κρίνονται από το δικό μας παιχνίδι“.

Για την κούραση: “Είναι μεγάλο κεφάλαιο η κούραση. Όπως διαπιστώνετε από το πρόγραμμα, τα δύο εκτός έδρας παιχνίδια πάνε μαζί, που σημαίνει μπορεί να λείπουμε μία ολόκληρη βδομάδα από τη Θεσσαλονίκη με ταξίδια πολύωρα. Αυτό προσδίδει κούραση, όμως μας δίνει αγωνιστικό ρυθμό το γεγονός ότι παίζουμε ανά 2-3 μέρες. Στερούμαστε κάποιες προπονήσεις που τις χρειαζόμαστε για κάποιους νέους παίκτες που έχουμε και θέλουμε να τους διδάξουμε κάποια πράγματα. Ένα άμεσο σύμπτωμα ήταν ο τραυματισμός του Ουότερς, ο οποίος πιστεύω ότι αύριο θα είναι σε θέση να μας βοηθησει. Δε ξέρω σε τι βαθμό, αλλά ήταν νομίζω μία συνέπεια της κούρασης“.

Για το αν η ομάδα έχει δεθεί μετά από τόσες ώρες και ταξίδια μαζί: “Αναμφίβολα. Πλέον είμαστε μία εβδομάδα μαζί. Θέλοντας και μη γινόμαστε οικογένεια, δενόμαστε. Βλέπετε ότι περνάμε όλες τις ώρες μας μαζί, γιορτές, γενέθλια κτλ. Όχι ότι υπήρχε πρόβλημα στις σχέσεις μας, αλλά όλα αυτά δυναμώνουν την ομάδα“.

Για το ροτέισον: “Πρέπει να γίνει το ροτέισον. Όλοι οι παίκτες χρειάζονται και όλοι πρέπει να βοηθήσουν. Φυσικά και εγώ πρέπει να δώσω περισσότερες ευκαιρίες σε κάποιους παίκτες“.

Από πλευράς παικτών, μίλησαν οι Τζέικ Κοέν και Σπύρος Μούρτος.

Αναλυτικά όσα δήλωσαν:
Τζέικ Κοέν: “Είναι μία έμπειρη ομάδα που παίζει έξυπνο μπάσκετ. Είναι πολύ καλή στο εκτελεστικό κομμάτι. Εκτελεί πολύ καλά αυτά που πρέπει στο γήπεδο. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να πάρουμε ενέργεια από τον κόσμο μας και να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα“.

Για το αν χρειάζεται ο Άρης τη νίκη για να αποκτήσει αξία το “διπλό” με την Ούνικς: “Κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά. Σίγουρα η νίκη μέσα στο Καζάν ήταν μεγάλη, όμως το αυριανό παιχνίδι είναι ανεξάρτητο. Στόχος μας είναι να νικάμε σε κάθε παιχνίδι και κοιτάμε κάθε ματς διαφορετικά σε σχέση με το προηγούμενο“.

Σπύρος Μούρτος: “Σίγουρα δε θα είναι εύκολο παιχνίδι. Πρέπει να κρατήσουμε την έδρα μας αν θέλουμε να θέσουμε τις βάσεις για την πρόκριση στο δεύτερο γύρο. Πρόκειται για μία πολύ ανταγωνιστική ομάδα“.

Για την κούραση: “Υπάρχει κούραση. Το πρόγραμμα φτιάχτηκε έτσι ώστε να ξεκουραστούμε όσο το δυνατόν περισσότερο αυτές τις μέρες για να είμαστε έτοιμοι αύριο“.

Για το ότι ο Πελεκάνος αγωνίστηκε στο παρελθόν στη Στεάουα: “Ο Μιχάλης γνωρίζει πολλούς από αυτούς τους παίκτες και είχε αρκετές πληροφορίες να μας δώσει“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…