Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Να παλεύουμε κάθε μέρα”

“Να παλεύουμε κάθε μέρα”

djordjevic

djordjevic

Στα αμυντικά λάθη που έκανε η ομάδα του στάθηκε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς στις δηλώσεις του, μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Ο Σέρβος τεχνικός συνεχάρη την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, ενώ αναφέρθηκε και στον Μάλκολμ Ντιλέινι, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος της αποψινής αναμέτρησης.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Μία δύσκολη ήττα για εμάς πρώτα απ’ όλα πρέπει να συγχαρώ τη νικήτρια ομάδα. Το ήθελαν από την αρχή. Ήρθαν εδώ για να παλέψουν. Στο δεύτερο δεκάλεπτο παίξαμε καλύτερα αμυντικά. Έπρεπε να είχαμε καλό αμυντικό παιχνίδι από την αρχή. Κάναμε χαζά λάθη στην άμυνα στο πρώτο δεκάλεπτο. Δύσκολη νύχτα για εμάς, παίξαμε κόντρα στον Ντιλέινι ο οποίος είναι από τους καλύτερους σκόρερ στην Ευρωλίγκα.

Μας δημιούργησε πολλά προβλήματα. Μας έδωσαν μερικά φάουλ στον Καλάθη πολύ γρήγορα, που μας βοηθούσε στην άμυνα. Πρέπει να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι. Σε αγώνες σαν αυτούς κάθε μπάλα μετράει.

Εμείς δεν παίξαμε καλή άμυνα, όταν πλησιάζαμε κάναμε λάθη και χάναμε ριμπάουντ. Έχουν πολύ καλούς χειριστές μπάλας κι έχουν ταλέντο. Δεν επιτρέπω να πω κάτι για τους διαιτητές στον διευθυντή μου. Κάποιες φορές οι αντίπαλοι έκαναν 2-3-4-5 πέντε βήματα πριν σκάσουν την μπάλα. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να μας σέβονται και να σφυρίζουν τα βήματα γιατί είναι κάτι που οδηγούμε τους αντιπάλους μας να κάνουν. Υπάρχουν ακριβείς κανόνες στο μπάσκετ και θα πρέπει να υπάρχει γνώση.

Κοιτάμε την αγορά και παίρνουμε απαντήσεις. Όπως σήμερα έτσι και με την Καρσίγιακα θα χρειαστούμε φρέσκα πόδια. Ο τραυματισμός του Μποχωρίδη ήταν πολύς κακός για εμάς. Δεν έχω πει κάτι γι’ αυτό, αλλά θα μας έδινε βοήθεια στο κατέβασμα της μπάλας. Επιστρέφει ο Παππάς αλλά δεν ξέρουμε πως θα είναι μετά από έξι μήνες. Κάποια από τα παιδιά δίνουν το κάτι παραπάνω, αλλά δεν γίνεται να έχουμε φρέσκα πόδια και να κάνουμε σκληρές προπονήσεις όπως θα θέλαμε. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι προσπαθώντας να βελτιώσουμε τα προβλήματα μας. Να παλεύουμε, να παλεύουμε, να παλεύουμε κάθε μέρα”.

Τι δεν έκανε ο Παναθηναϊκός για να αντιμετωπίσει τον Ντιλέινι: “Προσπαθήσαμε να δώσουμε το καλύτερό μας εαυτό και ήμασταν έτοιμοι. Σκόραρε μερικά τρίποντα πάνω σε άμυνα παρά τις αλλαγές. Είναι ταλαντούχος παίκτης. Ήταν δύσκολο να τον κρατήσουμε το μηδέν. Το τρίτο και το τέταρτο φάουλ του Καλάθη ήταν άσχημα για εμάς, καθώς ο Νικ Καλάθης προοριζόταν για να τον μαρκάρει και τα είχε καταφέρει στο πρώτο ημίχρονο. Κάποιες φορές πρέπει να δίνεις συγχαρητήρια στους αντιπάλους και να παραδέχεσαι και να τους λες μπράβο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νάνσυ Μητσοστέργιου
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Εκτός και ο Λεσόρ

Εκτός και ο Λεσόρ με Περιστέρι. Ο Ματίας Λεσόρ έμεινε τελευταία στιγμή εκτός από τον αγώνα…