Κεντρική Basket League Αγώνες Κηφισιά – Κόροιβος 60-61

Κηφισιά – Κόροιβος 60-61

kifisia koroivos

kifisia-koroivos

Η αναμέτρηση του Ζηρινείου, μεταξύ της Κηφισιάς και του Κοροίβου, προμηνυόταν ντέρμπι και εξελίχθηκε ακριβώς έτσι. Ύστερα από μια αμφίρροπη και συγκλονιστική αναμέτρηση, η ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου κατόρθωσε να πάρει το ροζ φύλλο, επικρατώντας με 61-60. Καμία ομάδα δεν μπόρεσε να χτίσει διαφορά μεγαλύτερη των 6 πόντων, σε κανένα σημείο, και οι λεπτομέρειες ήταν αυτές που έκριναν το αποτέλεσμα.

Οι γηπεδούχοι πλήρωσαν την αστοχία τους από το τρίποντο (4/22) και τις βολές (14/21), ενώ καθοριστική σημασία έπαιξε η μάχη των ριμπάουντ, όπου ηττήθηκαν (38 έναντι 32), επιτρέποντας, μάλιστα, 11 επιθετικά ριμπάουντ στους αντιπάλους τους, οι οποίοι τα μετουσίωσαν σε 6 πόντους.

Η τριπλέτα των Όμπι Τρότερ (12π.-5ρ.), Ντάρελ Χάρις (11π.-6ρ.) και Ντουέιν Ντέιβις (10π.-7ρ.) αποτέλεσε την ειδοποιό διαφορά για τον Κόροιβο. Εκ της Κηφισιάς, διακριθέντες ήταν οι Δημήτρης Μαυροειδής (14π.-12ρ.) και Λεωνίδας Κασελάκης (13π.).

Αμφίρροπο εξ αρχής το παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να μάχονται στήθος με στήθος χωρίς να μπορεί κάποια, να χτίσει μεγάλες διαφορές. Η Κηφισιά κατόρθωσε να προηγηθεί, μεν, με 6 πόντους (14-8 στο 8′) αλλά η διαφορά εξανεμίστηκε γρήγορα από τον Κόροιβο (14-13 στο 9:40), προτού ο Χρυσικόπουλος διαμορφώσει το 16-13, της πρώτης περιόδου.

Οι Κηφισιώτες συνέχισαν να υπερέχουν και στη συνεχεία, διατηρώντας την απόσταση τους μεταξύ 4-6 πόντων, μέχρι το 17ο λεπτό. Τότε οι Πελοποννήσιοι ανέτρεψαν την κατάσταση και πήραν το προβάδισμα, για πρώτη φορά, μετά από καλάθι του Τρότερ (23-24). Μέχρι την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν με “νύχια και με δόντια” την πρωτοκαθεδρία (24-26), ελέω και της μεγάλης αστοχίας των Κηφισιωτών, που αστόχησαν σε όλα τα σουτ, που επιχείρησαν!

Αδυσώπητη η αντιπαράθεση και στο δεύτερο μέρος. Το προβάδισμα εναλλασσόταν συνεχώς αλλά ο Κόροιβος ήταν η ομάδα που είχε το πάνω χέρι, πλέον, και κατάφερε να προηγηθεί με 47-42, μέχρι την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου. Η υπεροχή του συνεχίστηκε και στο τελευταίο κρίσιμο δεκάλεπτο. Οι γηπεδούχοι ήταν απελπιστικά άστοχοι, τόσο εντός παιδιάς όσο και από τις βολές, και ο Κόροιβος διατηρούσε προβάδισμα της τάξεως των 6 πόντων (46-52 στο 34′).

Στα τελευταία τρία λεπτά, η Κηφισιά κατόρθωσε να μετουσιώσει την πίεση της σε καλάθια και μετά από τρίποντο του Κασελάκη, να ισορροπήσει την κατάσταση (54-54 στο 38′). Ο Ντέιβις ευστόχησε από μακρινή απόσταση (54-57) λίγα δευτερόλεπτα αργότερα και ακολούθησε στιχομυθία μεταξύ των δύο ομάδων. Κάουνσιλ και Χάρις διατήρησαν το προβάδισμα στο στρατόπεδο του Κοροίβου, αποτελώντας αντίπαλα δέη των Γκίκα και Στίγκερς.

Ο Χογκ, όμως, έκανε βήματα, με το σκορ στο 58-59 και 19 δευτερόλεπτα να απομένουν, μια εξέλιξη που απέβη καθοριστική. Αυτό γιατί ο Τρότερ επέδειξε”ολύμπια” ψυχραιμία από τη “γραμμή της φιλανθρωπίας” και οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν, εν τέλει, το “διπλό.

Διαιτητές: Κορομηλάς – Μητσόπουλος – Γουρνάς.
Τα δεκάλεπτα: 16-13, 24-26, 42-47, 60-61.
ΚΗΦΙΣΙΑ: Γκίκας 9, Μαυροειδής 14, Κασελάκης 13 (3), Στίγκερς Τ. 7 (1), Χογκ 10, Στίγκερς Ν. 5, Πόποβιτς, Χρυσικόπουλος 2, Φρέιζιερ.
ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Μαρκόπουλος): Ντέιβις 10 (2), Χριστοδούλου 6, Βασιλόπουλος, Κάουνσιλ 9 (1), Χάρις 11, Θόρντον 2, Πουλιανίτης, Χαριτόπουλος 7 (1), Τρότερ 12 (2), Γεωργάκης, Σλαφτσάκης 4.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…