Κεντρική NBA Καιρός για αποφάσεις στο Λος Άντζελες
NBA

Καιρός για αποφάσεις στο Λος Άντζελες

bryant apogoiteusi

bryant-apogoiteusiΈρχεται η στιγμή στην καριέρα κάθε αθλητή που οφείλει στον εαυτό του, αλλά και στο κοινό του να πατήσει stop και να συνειδητοποιήσει πως δεν είναι αυτός που ήταν κάποτε. Είναι η φυσική πορεία τον πραγμάτων.

Ο μεγάλος Κόμπε το 2013 έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Λίγκας που υπογράφει νέο συμβόλαιο συνεργασίας και με την ολοκλήρωση του παραμένει τουλάχιστον 20 χρόνια στην ίδια ομάδα. Εκεί ακριβώς είναι το σημείο που ξεκινά η κατηφόρα και η φθορά ενός από τους μεγαλύτερους παίκτες που πάτησαν ποτέ τα παρκέ του κορυφαίου μπασκετικού πρωταθλήματος στον πλανήτη.

Στις 17 Δεκεμβρίου θα υποστεί σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο με αποτέλεσμα να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν. Επιστρέφει το 2014-2015 και ο κόσμος του μπάσκετ τρίβει τα μάτια του. Ο “Black Mamba” γίνεται ο γηραιότερος παίκτης που σημειώνει τουλάχιστον 30 πόντους σε παιχνίδι του NBA (30 Νοεμβρίου κόντρα στους Τορόντο Ράπτορς, όταν οι Λέικερς επικράτησαν 122-129). Στις 14 Δεκεμβρίου γίνεται ο τρίτος κορυφαίος σκόρερ ξεπερνώντας τον μεγάλο Μάικλ Τζόρνταν και άπαντες χειροκροτούν και υποκλίνονται στον ηγέτη των “λιμνανθρώπων” του Λος Άντζελες.

Ο Κόμπε είναι άνθρωπος, όμως, το ρόστερ των Λέικερς αδύναμο και ο Σκοτ υπερφορτώνει το μεγάλο του όπλο. Ο Μπράιαντ θα υποστεί σοβαρό τραυματισμό στον δεξί του ώμο και θα αναγκαστεί να υποστεί χειρουργείο εξαιτίας του οποίου θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν. Πολλά ακούστηκαν από τότε μέχρι τώρα. Οι διοικούντες των Λέικερς μίλησαν για μεγάλες μεταγραφές οι οποίες θα ενίσχυαν το ρόστερ και θα οδηγούσαν τον Μπράιαντ στο τελευταίο δαχτυλίδι της καριέρας του και την μεγάλη έξοδο.

Τίποτα από αυτά δεν έγινε. Ο Κόμπε επέστρεψε, αλλά δεν είναι αυτός που ήταν. Πολύ λογικό αν ζητάτε την άποψη μου. Οι Λέικερς γνώρισαν ισοπεδωτική ήττα σήμερα τα ξημερώματα από του Ουόριορς, 111-77, με τον Black Mamba να μην βλέπεται. Είχε 1/14 εντός παιδιάς και 1/7 από την περιφέρεια. Επιπροσθέτως, έχει συνολικά 31,1% ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα φέτος. Ποσοστό το οποίο είναι το χαμηλότερο της καριέρας του.

Ο “Black Mamba” σχολίασε, όμως μετά την αναμέτρηση:

“Ακόμα και 80 πόντους αν σημείωνα δεν θα καταφέρναμε να πάρουμε την νίκη. Αισθάνομαι ΟΚ. Απλά είμαι εκνευρισμένος. Πρέπει να βρω την ισορροπία μου”

Από την πλευρά του ο Μπάιρον Σκοτ υπερασπίστηκε την ατραξιόν της ομάδας του λέγοντας: “Η καριέρα που έχει του έχει δώσει το δικαίωμα να σουτάρει. Θέλω να παίρνει όσα σουτ επιθυμεί”

Το ζήτημα, πλέον, είναι το εξής. Πότε θα συνειδητοποιήσει ο Κόμπε πως πρέπει να πατήσει “φρένο” και να αξιοποιήσει τις όποιες βοήθειες έχει, αλλά και το πότε θα πάρει την απόφαση η διοίκηση των Λέικερς να τον στηρίξει και να μην τον αφήνει να παλεύει μόνος του στην “βροχή”. Βέβαια, το τελευταίο είναι και στο χέρι του “Black Mamba” που οφείλει, επιτέλους, να δεχτεί μεγάλη μείωση αποδοχών.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χρήστος Κολλάρος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπράουν: «Ο Σαμπόνις θα έπρεπε να είναι στη συζήτηση για το βραβείο του MVP»

Ξεκάθαρος ως προς την συμμετοχή των παικτών για το βραβείο του MVP είναι π Μάικ Μπράουν. Ο…