Κεντρική NBA Κάτι καλό χτίζεται στο “Μεγάλο Μήλο” (vid)
NBA

Κάτι καλό χτίζεται στο “Μεγάλο Μήλο” (vid)

carmelo knicks

carmelo-knicks

Άπαντες έσπευσαν να αμφισβητήσουν τις επιλογές των Νικς, το καλοκαίρι (βλέπε Πορζίνγκις) και να διατυμπανίζουν ότι η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος θα είναι αναλόγως άσχημη με την περσινή, όταν η ομάδα της Νέας Υόρκης τερμάτισε τελευταία και “καταϊδρωμένη” στην Ανατολή, με ρεκόρ 17-65. Το χειρότερο στην ιστορία της.

Ο Καρμέλο Άντονι απάντησε σε αυτές τις προβλέψεις, δηλώνοντας πως “Το μόνο που έχω να πω (σ.σ: για τις προβλέψεις) είναι ότι γελάω όταν τις διαβάζω”. Μέχρι στιγμής, δικαιώνεται πανηγυρικά καθώς το “Μεγάλο Μήλο” έχει ήδη σημειώσει 8 νίκες, σε 14 παιχνίδια, μετά την επικράτηση επί των Ρόκετς (107-102), μέσα στο Χιούστον.

kristaps porzingis

Το μέλλον φαντάζει περισσότερο ευοίωνο, από ποτέ, για τους Νικς αν συνυπολογίσουμε το γεγονός πως ο “Μέλο” δεν έχει βρει ακόμα ρυθμό, μετρώντας 22.6 πόντους με 41% εντός παιδιάς, ενώ χθες σημείωσε μόλις 14 πόντους. Το σημαντικότερο είναι πως ο πρόεδρος της ομάδας, Φιλ Τζάκσον, κερδίζει το στοίχημα ονόματι, Κρίσταπς Πορζίνγκις.

Ο Λετονός πάουερ φόργουορντ/σέντερ έχει αποδειχθεί “λίρα εκατό”, μετρώντας 13.2 πόντους, 8.8 ριμπάουντ και 1.5 μπλοκ, μέσο όρο. Χθες, ήταν (ξανά) ο κορυφαίος του αγώνα με 24 πόντους (6/9 διπ.-2/3 τρ.-6/6 βολές), 14 ριμπάουντ και 7 μπλοκ! Παράλληλα, έγινε ο μοναδικός ρούκι των Νικς που σημειώνει τουλάχιστον 20 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 μπλοκ, σε ένα παιχνίδι, από τη σεζόν 1973-74, όταν και οι τάπες συμπεριλήφθηκαν στην στατιστική! Επιπλέον, ανάλογη εμφάνιση, ανεξαρτήτου ομάδας, από ρούκι τα τελευταία 20 χρόνια, έχουν κάνει οι Πάου Γκασόλ, Λαμάρ Όντομ, Ντιν Γκάρετ και Τιμ Ντάνκαν (4 φορές).

Μπορεί οι “πίκρες” να διαδέχονταν η μία την άλλη, την τελευταία δεκαετία τουλάχιστον, αλλά για πρώτη φορά οι Νικς δείχνουν πως χτίζουν κάτι καλό. Μια ηχηρή μεταγραφική προσθήκη, το επόμενο καλοκαίρι των πολλών και “καυτών” ονομάτων στην free agency, θα τους απογειώσει.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…