Κεντρική Basket League ΑΕΚ Οι τέσσερις “σωματοφύλακες”

Οι τέσσερις “σωματοφύλακες”

aek omadiki

aek-omadiki

Η ΑΕΚ πραγματοποιεί ονειρικό ξεκίνημα στην Α1, ούσα αήττητη στις πρώτες πέντε αναμετρήσεις της σεζόν, με την Καβάλα να αποτελεί το τελευταίο “θύμα” της. Μπορεί το πρόγραμμα της Ένωσης να μην ήταν και το πλέον απαιτητικό, μεν, εν συγκρίσει με τους άμεσους ανταγωνιστές της, αλλά αυτό επ’ ουδενί μειώνει το επίτευγμα της, που αποτελεί την τρίτη καλύτερη επίδοση στην ιστορία της. Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα αρχίζει και βρίσκει τον “δρόμο” της, κάτι που διαφαίνεται και από τα αποτελέσματα της στο Γιούροκαπ. Αυτό οφείλεται στους τέσσερις “ακρογωνιαίους λίθους” της ομάδας και δη τους Λουκά Μαυροκεφαλίδη, Μαλίκ Χέρστον, Μίλαν Μιλόσεβιτς και Ντούσαν Σάκοτα.

mavrokefalidis-aek-kavala

Για τον πρώτο δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι περισσότερο, από αυτά που έχουν χιλιοειπωθεί. Οι 19.2 πόντοι, τα 8.2 ριμπάουντ και οι 1.8 ασίστ, που μετράει στην Α1, δεν χρήζουν περαιτέρω ανάλυσης. Αναμφίβολα, ο Μαυροκεφαλίδης φαντάζει, από τώρα, ως το μεγαλύτερο φαβορί για το βραβείο MVP της σεζόν.

hairston-aek-lavrio

Ο Μαλίκ Χέρστον αποτελεί ένα πραγματικό “πολυεργαλείο” για την ομάδα του. Μετά την άσχημη πρεμιέρα κόντρα στον ΠΑΟΚ, όπου έμεινε άποντος, έχει σημειώσει τουλάχιστον 13 πόντους κόντρα σε Λαύριο, Τρίκαλα, Κόροιβο και Καβάλα, ενώ κατά μέσο όρο έχει 11.4 πόντους, 3 ριμπάουντ, 3.6 ασίστ και 1 κλέψιμο. Στην αναμέτρηση με τους Καβαλιώτες, η στατιστική του έγραψε 16 πόντους (7/9 διπ.-0/1 τρ.-2/2 βολές), 3 ριμπάουντ, ισάριθμες ασίστ, 2 μπλοκ και 1 κλέψιμο.

milan milosevic-aek

Ανάλογη η προσφορά και του Μίλαν Μιλόσεβιτς. Ο Βόσνιος φόργουορντ τελείωσε το χθεσινό ματς με 14 πόντους (2/3 διπ.-1/2 τρ.-7/7 βολές), 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 8 κερδισμένα φάουλ. Η παρουσία του, πληθωρική και καταλυτική για το παιχνίδι της ΑΕΚ και οι φετινές του επιδόσεις, μέχρι στιγμής, από τις καλύτερες της καριέρας του. Σε μια σύγκριση με την περσινή του σεζόν με τα κιτρινόμαυρα, ο 30χρονος έχει ήδη σημειώσει διψήφιο αριθμό πόντων σε 3 παιχνίδια, όταν πέρσι το είχε κάνει, συνολικά έξι φορές, σε 26 αγώνες. Οι μέσοι όροι του ανέρχονται στους 10.2 πόντους και τα 8.8 ριμπάουντ.

dusan sakota2

Last but not least, ο αρχηγός. Ο Ντούσαν Σάκοτα αποτέλεσε τον άνθρωπο που κράτησε την ΑΕΚ, στο περσινό άσχημο ξεκίνημα της, το οποίο ήταν δυσανάλογο για τον ίδιο και την ομάδα φέτος. Δεν έχει ξεκινήσει καλά, αλλά στη χθεισνή αναμέτρηση έδειξε πως ξαναβρίσκει τον καλό του εαυτό. Αυτό υπέδειξαν οι 12 πόντοι (3/4 διπ.-2/7 τρ.-0/1 βολή), τα 4 ριμπάουντ και η 1 ασίστ που είχε. Η Ένωση χρειάζεται τον αρχηγό της.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 68-65

«Ζωντανός» στην παράταση παρέμεινε ο Παναθηναϊκός. Στην παράταση κρίθηκε ο δεύτερος τελικό…