Κεντρική NBA Οι επόμενοι στόχοι των πρωταθλητών
NBA

Οι επόμενοι στόχοι των πρωταθλητών

curry warriors lakers

curry-warriors-lakers

Οι Ουόριορς έγραψαν το όνομα με “χρυσά γράμματα” στα κατάστιχα της ιστορίας, καθώς πραγματοποίησαν το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία του ΝΒΑ, με 16 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Οι “πολεμιστές” κατακτούν τα θετικά αποτελέσματα παίζοντας εκπληκτικό μπάσκετ και έχοντας νικήσει με μονοψήφια διαφορά μόλις τα 4 εξ αυτών, ενώ έχουν πάρει δύο νίκες με τουλάχιστον 30 πόντους διαφορά, όσο όλο το υπόλοιπο ΝΒΑ, μαζί!

Έχουν σημειώσει 199 τρίποντα και οι αντίπαλοι τους, μόλις, 91 και ο Στεφ Κάρι έχει, μόνο του, 78, έχοντας ευστοχήσει σε περισσότερα μακρινά σουτ από τους Νετς και τους Τίμπεργουλβς. Επιπλεόν, βρίσκεται καθ’ οδόν για τη διάλυση του δικού του ρεκόρ με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα σε μια σεζόν (286).

steph curry

Αλλά επειδή και η αμυντική τους αντιμετώπιση είναι εξαιρετική, χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι έχουν πραγματοποιήσει 100 μπλοκ και την ίδια στιγμή έχουν δεχθεί 59, όντες μέσα στην κορυφαία πεντάδα του ΝΒΑ, φέτος, στις σχετικές λίστες.

Πολλοί σημειώνουν ότι οι “πολεμιστές” μπορούν να καταρρίψουν το μυθικό 72-10, που είχαν φέρει εις πέρας οι Μπουλς του Μάικλ Τζόρνταν, αλλά πριν αυτό υπάρχει ένα ακόμα σπουδαίο και “αραχνιασμένο” ρεκόρ, που έχουν την ευχέρεια να σπάσουν. Πρόκειται για το νικηφόρο σερί 33 αγώνων, που έτρεξαν οι Λέικερς τη σεζόν 1971-72. Οι πρωταθλητές βρίσκονται στο 20-0, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων τεσσάρων νικών στο τέλος της περσινής regular season, και έχουν μπροστά τους το 22-0, των Ρόκετς (2007-08) και το 27-0 των Χιτ (2012-13, πριν το μεγάλο “βραβείο”.

Ποιος ποντάρει εναντίον τους;

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μαγικό φινάλε και 2-0 οι Νικς με απίθανη ανατροπή

Φινάλε με δύο τρίποντα και 2-0 οι Νικς. Άλλη μια επική ματσάρα παρακολουθήσαμε στο Madison…