Κεντρική Basket League Απόλλων Πατρών “Γλυκόπικρη γεύση…”

“Γλυκόπικρη γεύση…”

Kostas

Kostas Mexas

Ο Απόλλωνας Πάτρας κατέθεσε ψυχή, έφθασε τον Παναθηναϊκό στα όρια του αλλά, στο τέλος, δεν κατάφερε να φέρει εις πέρας την τεράστια έκπληξη και να πανηγυρίσει τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα. Ο Κώστας Μέξας είχε αρκετά παράπονα από την εικόνα των παικτών του στο πρώτο ημίχρονο αλλά τους απένειμε τα εύσημα για την παρουσία τους στο δεύτερο, ενώ εξέφρασε την τιμή του να βρίσκεται δίπλα στον Σάσα Τζόρτζεβιτς.

“Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη του. Ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος και μας κέρδισε δίκαια. Εμείς δεν είμαστε ικανοποιημένοι απο την εμφάνιση μας στο πρώτο ημίχρονο. Δεν είχαμε καλή επικοινωνία χάσαμε πολλά ριμπάουντ και αφήσαμε τον Παναθηναϊκό να κάνει αυτά που θέλει. Νομίζω ότι η εικόνα μας η αμυντική στο πρώτο ημίχρονο ήταν κακή και ήταν και πολύ μακριά από αυτό που έχουμε στο μυαλό μας.

Αντίθετα στην επίθεση μετά το ξεκίνημα βρήκαμε λύσεις γυρίσαμε τη μπάλα, βρήκαμε ανοικτά σουτ και βάλαμε μεγάλα σουτ και νομίζω ότι η διαφορά των τεσσάρων πόντων στο πρώτο ημίχρονο μας κολακεύει.

Στο δεύτερο ημίχρονο με εξαίρεση τα πρώτα λεπτά ήμασταν κοντά σε αυτό που θέλαμε. Ήμασταν πιο επιθετικοί στη μπάλα και είχαμε καλύτερες συνεργασίες και σίγουρα από το 22ο λεπτό μέχρι το 35ο λεπτο είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι. Στο τέλος, ό,τι λάθος κάναμε το πληρώσαμε. Νομίζω ότι και η κούραση έπαιξε κάποιο ρόλο όμως αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για εμάς, γιατί κάθε παιχνίδι διαρκεί 40 λεπτά και θέλουμε να γίνουμε ομάδα η οποία παίζει και διεκδικεί μέχρι το τέλος στον ίδιο ρυθμό.

Σε κάθε παιχνίδι πρέπει να είμαστε 100% για 40 λεπτά. Πρέπει να βελτιωθούμε, να γίνουμε καλύτεροι και στην πορεία να κερδίσουμε τα παιχνίδια που χρειαζόμαστε για να πετύχουμε τους στόχους μας” τόνισε αρχικά και κατέληξε:

“Να ευχηθώ στον κόουτς καλή συνέχεια και ότι καλύτερο στην παραμονή του στην Ελλάδα. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα που κάθομαι δίπλα σε αυτήν την τεράστια προσωπικότητα του παγκοσμίου μπάσκετ και εύχομαι τα καλύτερα. Σίγουρα αφήνει γλυκόπικρη γεύση το αποτέλεσμα. Πάντα νομίζεις και πιστεύεις όταν μπορείς να κερδίσεις όμως στο τέλος οι προσωπικότητες του Παναθηναϊκού έκαναν βήμα μπροστά και με 2-3 μεγάλα σουτ πήραν το παιχνίδι”.

Εκπροσωπώντας τους παίκτες, ο Τόνι Μέιερ, δήλωσε: “Είναι συναρπαστικό να παίζεις σε τέτοια ατμόσφαιρα και με τόσο πολύ κόσμο. Βρεθήκαμε σε καλή ημέρα, είχαμε πλουραλισμό στην επίθεση και βάλαμε μεγάλα σουτ, όμως αμυντικά στο πρώτο ημίχρονο δεν πήγαμε όπως θα θέλαμε. Παλέψαμε το παιχνίδι μέχρι το τέλος και σίγουρα έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο άλλα δυστυχώς δεν μπορέσαμε.

Αυτή η εμφάνιση μας έδωσε καλή ψυχολογία η οποία θα μας βοηθήσει για τη δύσκολη συνέχεια που έχουμε. Είναι η δεύτερη εβδομάδα με το νέο μας προπονητή μας και πιστεύουμε ότι στο μέλλον θα είμαστε καλύτεροι”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Απόλλων Πατρών

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…