Κεντρική Basket League Άρης “Φτιάχτηκε για να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες”

“Φτιάχτηκε για να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες”

aris vasilis xanthopoulos paok chatser

aris-vasilis-xanthopoulos-paok-chatser

Ο Άρης υποχρέωσε την ΑΕΚ στην πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα, καθώς επικράτησε 83-74 στην Αθήνα.

Πολύ καλή εμφάνιση για τους Θεσσαλονικείς, πραγματοποίησε για μία ακόμη φορά ο Βασίλης Ξανθόπουλος, ο οποίος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ (www.psak.gr).

Βασίλη, πήρατε μία πολύ μεγάλη νίκη και μάλιστα, παίζοντας εντυπωσιακά στην τρίτη περίοδο. Σε ποιους τομείς θεωρείς ότι υπερτερήσατε; “Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη, απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο, ο οποίος έχει τους ίδιους στόχους με εμάς. Ήταν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, μετά την κακή εμφάνιση και την ήττα στην Ευρώπη. Το σημαντικό είναι ότι αντιδράσαμε μετά από αυτή την ήττα και τώρα συνεχίζουμε. Νομίζω ότι κρίθηκε στο πάθος, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Πιστεύω ότι το πήρε η ομάδα που έδειξε ότι το ήθελε περισσότερο”.

Έχετε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή σας. Που οφείλεται αυτό και τι μπορούμε να περιμένουμε από τον Αρη ενόψει της συνέχειας; “Είναι αλήθεια πως έχουμε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας. Έχει παίξει ρόλο βέβαια και η Ευρώπη. Έχουμε δύσκολα ταξίδια και ο όμιλος είναι δύσκολος. Η ομάδα έχει φτιαχτεί για να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες της εφετινής σεζόν. Θεωρώ ότι μπορούμε να καλυτερεύσουμε αγωνιστικά, έχουμε πολλούς καινούργιους παίκτες στην ομάδα και ο χρόνος είναι υπέρ μας”.

Τώρα ακολουθούν τα παιχνίδια με την Ούνιξ και την Κηφισιά. Τι πρέπει να προσέξετε για να κάνετε το δύο στα δύο; “Κοιτάμε πρώτα απ’ όλα την Ούνιξ, είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι διότι αν κερδίσουμε, θα είμαστε ουσιαστικά με το ένα πόδι στην επόμενη φάση. Μετά έχουμε την Κηφισιά, την οποία δεν πρέπει να υποτιμήσουμε. Είναι μία ομάδα που παίζει καλύτερα εκτός έδρας. Είναι επικίνδυνος αντίπαλος, έχει καλό ρόστερ και για να έχει αξία η νίκη επί της ΑΕΚ, θα πρέπει να νικήσουμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Στόχος μας να παίξουμε ως Άρης»

Το σύνθημα για τη συνέχεια του Άρη έδωσε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Άρης έκλεισε με νίκη την κ…