Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Εφές – Ολυμπιακός 87-91

Εφές – Ολυμπιακός 87-91

printezis lojeski saric olympiakos efes

printezis-lojeski-saric-olympiakos-efes

Διψήφιες διαφορές κι ανατροπές, εκατέρωθεν, παράταση και ένας μεγάλος νικητής. Ύστερα από ένα καθηλωτικό ντέρμπι ο Ολυμπιακός πέρασε θριαμβευτικά από το “Αμπντί Ιπεκτσί“, επικρατώντας της Αναντόλου Εφές με 91-87, στην παράταση!

Οι “ερυθρόλευκοι” προηγήθηκαν μέχρι και με 15 πόντους (15-30) στη δεύτερη περίοδο, αλλά δεν κατόρθωσαν να διατηρήσουν την υπεροχή τους, με την Εφές όχι μόνο να επιστρέφει στο παιχνίδι αλλά να χτίζει και διαφορά 11 πόντων (72-61), με λιγότερα από πέντε λεπτά να απομένουν, χάρη στην απίστευτη εμφάνιση του Τζέισον Γκρέιντζερ. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου αντέδρασε, μετά το τάιμ άουτ του τελευταίου, με μπροστάρη τον εκπληκτικό Πρίντεζη και τους Χάκετ, Παπαπέτρου να σημειώνουν μεγάλα καλάθια.

hackett-efes-olympiakos

Ο Ερτέλ βάλθηκε να ντυθεί “ήρωας” αλλά δεν τα κατάφερε, στο μέγιστο βαθμό, χάνοντας δύο καθοριστικές βολές, στα τελευταία 11 δευτερόλεπτα, με τον Στρόμπερι να χάνει διπλή ευκαιρία να δώσει τη νίκη στην ομάδα του, καθώς αστόχησε σε λέι απ, του έγινε φάουλ και ήταν κατά το ήμισυ εύστοχος, στέλνοντας το ματς στον έξτρα χρόνο (76-76).  Ακολούθησε μια τρίποντη “στιχομυθία” μεταξύ Ερτέλ και Λοτζέσκι, αλλά οι καθοριστικές άμυνες των φιλοξενουμένων αποτέλεσαν την ειδοποιό διαφορά.

strawberry-efes-olympiakos

Κορυφαίος του Ολυμπιακού, για ακόμα μια φορά, ο Γιώργος Πρίντεζης με 17 πόντους (6/10 διπ.-1/1 τρ.-2/2 βολές), έχοντας συμπαραστάτη τον Οθέλο Χάντερ, με 15. Καθοριστική ήταν η συμβολή των Ντάνιελ Χάκετ (11π.-2ρ.-8ασ.), Ματ Λοτζέσκι (11π.-7ρ.-5ασ.) και Ιωάννη Παπαπέτρου (11π.), οι οποίοι “μίλησαν” στα πιο κρίσιμα σημεία.

hunter-efes-olympiakos

Από την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο Τζέισον Γκρέιντζερ αποτέλεσε το “Α” και το “Ω”, με 26 πόντους (6/10 διπ.-3/5 τρ.-5/7 βολές), 2 ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ, ενώ ο Τόμας Ερτέλ (12π.-6ασ.) ήταν ωραίος αλλά και μοιραίος καθώς έβαλε, μεν, κάποια μεγάλα τρίποντα αλλά υπερέβαλε εαυτόν στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας και της παράτασης, “κρεμώντας” την ομάδα του.

Τα δεκάλεπτα: 13-20, 30-36, 54-54, 76-76, (παρ.) 87-91.
ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Ίβκοβιτς): Τάιους 2, Μπαλμπάι, Μπράουν 9, Οσμάν 2, Μπατούκ 3 (1), Σάριτς 11 (2), Κορκμάζ 2, Γκρέιντζερ 26 (3), Ερτέλ 12 (3), Ντίεμπλερ 9 (2), Ντάνστον 7, Ντουβερίογλου 4.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Γιανγκ 2, Χάντερ 15, Παπαπέτρου 11 (1), Σπανούλης 6 (2), Στρόμπερι 9 (1), Πρίντεζης 17 (1), Αγραβάνης 5, Μάντζαρης, Χάκετ 11 (2), Λοτζέσκι 11 (2), Αθηναίου 4 (1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Προβλήματα για την ΑΕΚ: Οι παίκτες δεν έκαναν προπονήσεις τις τελευταίες μέρες

Νέα προβλήματα για την ΑΕΚ, καθώς οι παίκτες του Ηλία Ζούρου δεν έκαναν ομαδικές προπονήσε…